Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Стахів Остап Васильович
Фото: Стахів Остап

Стахів Остап Васильович

Рік народження: 1985

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Антивакцинатор, засновник руху "Права людини".

У 2024 році команда Стахіва активно їздила селами, "визволяли людей з полону ТЦК". Наприкінці січня 2024-го група Стахіва приїхала у Березне Рівненської області аби "визволити з полону ТЦК" місцевого мешканця Василя Плескача.  

У 2023 році Стахів створив нове ГО — "Обʼєднання правозахисників України". Він видавав членам організації "міжнародні посвідчення правозахисників", які не мають юридичної сили. За словами блогера, посвідчення "захищають" членів ГО від поліції, ТЦК та інших органів. 

У 2022 році у своїх відео Стахів розповідав, що ТЦК "викрадає і катує людей". Він зазначав, що ТЦК не зареєстровані офіційно і нібито про це є відповідне рішення Верховного суду. У Стахіва є кілька закритих груп у Viber та Telegram, які поширюють подібні наративи.

6 листопада 2021 року СБУ повідомила Остапу Стахіву підозру у спробі повалити конституційний лад в Україні. Слідство встановило наявність доказів, що антивакцинаторський рух в Україні влаштували спецслужби Росії. СБУ оприлюднила фрагменти переписки Стахіва та його прибічників у Viber про плани вчиняти теракти та захопити владу в країні.

Підтримати в суді Остапа Стахіва приходив фігурант реєстру зрадників Кирило Стремоусов.

Уже після виборів восени 2020 року Остап Стахів підтримав провокатора з Хмельницького Віктора Вікарчука, який намагався створити фейкову міську раду після програшу на виборах мера. На вибори Вікарчук йшов від партії ОПЗЖ. Віктор Вікрачук – не єдиний друг Остапа Стахіва з ОПЗЖ. Ще одна соратниця Остапа Стахіва Олена Фаіст з Черкас відверто заявляла, що отримує гроші для проведення антивакцинаторських акцій з Росії.

28 серпня 2020 року заявив, що балотуватиметься на посаду голови Львівської ОТГ. У вересні того ж року Стахіва було зареєстровано кандидатом від партії “Ідея нації”. 

У 2020 році Стахів спричинив ряд інцидентів в контексті пандемії COVID-19. 9 травня Стахів увійшов до приміщення Чернівецької обласної клінічної лікарні без засобів індивідуального захисту та намагався потрапити до інфекційного відділення. Лікар Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Масляк повідомив, що судитиметься із Стахівим через наклеп. В Івано-Франківську поліція проводить перевірку за фактом законності ревізій Стахівим лікарень, де приймають хворих з підозрою на COVID-19. Також Stopfake (1 та 14 травня) та VoxUkraine (у травні та червні) звинуватили Стахіва у поширенні фейків та маніпуляцій про коронавірус.

У 2019 році балотувався як самовисуванець до Верховної Ради України 9-го скликання по 117 окрузі у Львові. Не був обраний до парламенту.

Упродовж 2017-2018 років Остап Стахів продовжує займатися різними активностями: дає лекції студентам-медикам в Івано-Франківську, де різко висловлюється проти мусульман, збирає прес-конференції проти забудовників, прокурорів, перекриває дороги. 

У 2017 році подав до суду на депутата Львівської міськради Любомира Босаневича, який у закритому чаті назвав Стахіва псевдоактивістом і надав відео, де його кидають у смітник з звинуваченнями у “проплачених акціях” у 2016 році. Під час судового розгляду Стахів позовну заяву забрав.

У 2015 році балотувався у мери міста Винники та до Винниківської міської ради від “Української республіканської партії”.  

У 2014 році балотувався як самовисуванець до Верховної Ради України 8-го скликання по 117 округу Львова.

У 2013 році Остап Стахів пробує потрапити у Львівську обласну раду від Городоцького району. Стахів йде кандидатом у депутати у складі Української республіканської партії.

Восени 2010 року під час місцевих виборів у львівському осередку "Української партії" виник розкол і частина членів партії звинуватили Остапа Стахіва у продажі місць в партійному списку. В жовтні центральна рада партії прийняла рішення відкликати усіх кандидатів львівського осередку "Української партії" та виключити з партії Остапа Стахіва. Офіційно Остапа Стахіва виключили з партії за "шахрайські, авантюристичні дії та привласнення коштів організації та продаж місць в партійному списку".

У 2008 році Остап Стахів покинув партію "Свобода" і очолив Львівський міський осередок "Української партії"

У 2007 році балотувався до Верховної Ради України за списком партії “Свобода”. Однак його зняли з реєстрації через невказане місце праці.

У 2005 році юний уродженець Ходорова, племінник відомого українського бандуриста Остапа Стахіва очолив Жидачівську районну організацію партії “Свобода”.

Стахів є керівником ГО “Ідея Нації”, головою ГО “Ідея – хаб”, ГО “Народне телебачення”, засновником БО “Фонд “Червона русь” та фінансовим директором ТОВ “Добра Ідея”. Також був співзасновником ГО “Асоціація підприємців Львівщини”.

Закінчив економічний факультет Львівського національного аграрного університету за спеціальністю “менеджмент організації”.

Балотування

  • 2020
    список №1, округ 1
    Львівська міська рада 8-го скликання: ІДЕЯ НАЦІЇ — список №1, округ 1
    Не обрано
  • 2020
    Львівська міська рада - голова, 2020: ІДЕЯ НАЦІЇ
    Не обрано
  • 2019
    мажоритарка 117
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 117
    Не обрано
  • 2015
    Винниківська міська рада - голова: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ УКРАЇНСЬКА РЕСПУБЛІКАНСЬКА ПАРТІЯ
    Не обрано
  • 2014
    мажоритарка 117
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 117
    Не обрано
  • 2007
    Верховна Рада 6-го скликання, позачергові: ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБʼЄДНАННЯ "СВОБОДА"
    Не обрано

Робота помічником для:

Верховна Рада 6, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу