Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Полюсов Василь

Полюсов Василь Вячеславович

Рік народження: 1971

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Гречкосійство

Опис політика

Із 2015 року –депутат Запорізької міської ради 7 скликання. Депутатом обирався від політичної партії "Наш край", є членом партії та однойменної фракції. Заступник голови постійної комісії міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин.

Із квітня 2016 року і дотепер – приватний підприємець. Основний вид діяльності, згідно реєстрів - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Із 2015 до 2016 року обіймав посаду наукового співробітника науково-виробничої лабораторії механізації та полівництва інституту олійних культур Національної академії Аграрних наук України".

Із 2010 до 2015 року – депутат Запорізької міської ради 6 скликання від Партії регіонів. У цей час працював в "Інституті механізації та електрифікації сільського господарства". Зокрема, із грудня 2010 до січня 2012 року обімав посаду заступника директора з маркетингу інновацій Національного наукового центру "Інститут механізації та електрифікації сільського господарства".

Із січня 2012 року до січня 2015 року був аспірантом Національного наукового центру "Інститут механізації та електрифікації сільського господарства". Із 2006 до 2010 року був депутатом Запорізької міської ради 5 скликання. У цей час, із 2003 до 2010 року, був директором ТОВ "Альтернатива-2003".

Із січня 1998 року до вересеня 2003 року працював директором приватного підприємства "Альтернатива". Із вересня 1995 року до січня 1998 року був генеральним директором приватного підприємства "Тайфун". Раніше навчався.

У 1995 році закінчив Запорізький машинобудівельний інститут ім. В.Я.Чубаря та отримав кваліфікацію "Організація та перевезення і управління на транспорті". Із 1986 до 1990 року навчався у Запорізькому металургійному технікуму, спеціальність: експлуатація промислового залізничного транспорту.

Фігурант антикорупційних публікацій. "Хто і як став власником запорізьких кінотеатрів". У 2015 році запорізький комунальний кінотеатр ім. Довженко уклав низку договорів на аренду прокатної техніки. Техніку орендували у фірми "Корс-7". У 2016 році повідомлялося, що фірма належить Євгенії Касьян (Авраменко) і Весіле Сакварелідзе.

Однак за чотири місяці до укладення контракту в 2011 році її власниками були Олександр Музичук і Василь Полюсов – на той час депутати Запорізької міськради. Залучення нової прокатної техніки не позначилося на прибутках комунального кінотеатру.

"Партнер рідні Полюсова отримав за рік 3 мільйони від комунальників на ремонти". У серпні 2016 року повідомлялося, що фірма "Будремцентр" з 1 вересня 2015 року до нинішнього часу отримала на рахунки 3,3 млн. грн. від МКП “Основаніє” і Департаменту житлово-комунального господарства Запорізької міськради за різноманітні ремонтні роботи в Запоріжжі.

ТОВ “Будремцентр” належить Володимиру Білану і Дмитру Мосєйко. Останній є партнером Алли Маланич по фірми “Стойколор”. Алла Маланич – це матір Вікторії Маланич, дружини Василя Полюсова, депутата Запорізької міської ради трьох скликань.

"Полюсова підозрюють у підробці документів для захоплення землі в часи керування земкомісією". У 2016 році повідомлялося, що слідчий відділу Хортицького відділення поліції у Запоріжжі розслідує справу щодо фальсифікації документів колишнім головою земельної комісії Запорізької міськради для захоплення земельних ділянок.

Згідно матеріалів справи, колишній голова земельної комісії Запорізької міської ради підробив та сфальсифікував протокол загальних зборів членів обслуговуючого садівничого кооперативу “Гай” щодо надання дозволу на використання землі іншому обслуговуючому садівничому кооперативу “Зелений Гай”.

ОСК “Зелений Гай” належить Дмитру Бренеру, Аллі та Вікторії Маланич, а також Василю Полюсову. Останній тричі поспіль обирався депутатом Запорізької міської ради у 2006-2010, 2010-2015 роках та наразі є депутатом від партії “Наш край”.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 76
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 76
    Не обрано
  • 2015
    мажоритарка 51
    Запорізька міська рада 7-го скликання: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "НАШ КРАЙ" — мажоритарка 51
    Обрано
  • 2014
    список №158
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" — список №158
    Не обрано
  • 2006
    мажоритарка
    Запорізька міська рада 6-го скликання: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ — мажоритарка
    Обрано
  • 2006
    Запорізька міська рада 5-го скликання: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ
    Обрано

Фракції

  • Запорізька міська рада 7
  • Наш Край

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

ОСК “Зелений Гай” Полюсова фігурувало у підробці документів для захоплення землі коли він керував земкомісією

  • передача земельних ресурсів у користування або власність з порушенням процедури махінації з природними ресурсами
  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів владні зловживання

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу