Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Бєлий Микола

Бєлий Микола Іванович

Рік народження: 1981

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Депутат Запорізької міської ради 7 скликання від політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Член партії та однойменної фракції.

Обіймає посаду заступника голови постійної комісії міської ради з питань життєзабезпечення міста. Був помічником екс-народного депутата від БПП Ігоря Артюшенка.

Працює приватним підприємцем – засновник та керівник ТОВ "Віконда-Запоріжжя". Фірма заснована 2015 року. З 2004 до 2015 року працював на керівних посадах в комерційних структурах. З 2002 до 2004 року був слідчим відділу Шевченківського РВ ЗМУ УМВС України в Запорізькій області.

До того отримував освіту. Зокрема, у 2002 році закінчив Запорізький юридичний інститут, у наступному 2003 році – Запорізьку державну інженерну академію, економічний факультет.

Фігурант антикорупційних публікацій "Близькі фірми “порошенківцю” Бєлому назбирали вже 80 мільйонів підрядів за роки його депутатства". Повідомлялося, що фірми “Компанія позитив” та “Віконда-Мелітополь” з 2015 року отримали замовлень від державних установ Запорізької області на суму 80,6 мільйонів гривень.

“Компанією позитив” володіє Максим Гайдай. Раніше власником був Микола Бєлий. ТОВ “Віконда-Мелітополь” зареєстровано у 2015 році на Євгена Дударя. Директором тоді був Станіслав Даниленко, який очолював ТОВ “Компанія позитив” в час, коли цією фірмою володів Микола Бєлий. Окрім цього, від імені фірми “Віконда-Запоріжжя” Бєлого шукають працівників для “Віконди-Мелітополь”.

"Близькі “порошенківцю” Бєлому фірми отримали без тендерів 12 мільйонів" ТОВ “Віконда-Мелітополь” протягом вересня 2015 року – квітня 2016 року отримало за заміну вікон 5,62 млн. грн. Відповідні дані містить портал використання публічних коштів "E-data".

Безпосередньо ТОВ “Віконда-Запоріжжя”, яким володіє і керує особисто Микола Бєлий, протягом вересня 2015 року – квітня 2016 року не отримувало жодних коштів від бюджетних установ.

Балотування

  • 2015
    мажоритарка 60
    Запорізька міська рада 7-го скликання: БПП — мажоритарка 60
    Обрано

Фракції

  • Запорізька міська рада 7
  • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу