Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Ригованов Руслан

Ригованов Руслан Олександрович

Рік народження: 1974

Опис політика

Кандидат на виборах президента у 2019 році, брав участь у російських пропагандистських ток-шоу про Україну.

У 2023 році Ригованова призначили на одну з посад у Міноборони. Він став т. в. о. директора Департаменту ресурсного забезпечення. Таке призначення виклало суспільний резонанс зокрема через те, що він раніше брав участь у російських ток-шоу. Через кілька днів після призначення Ригованова відсторонили. Міноборони повідомило, що триває внутрішня перевірка.

У 2020 році призначений на посаду заступника директора з рекреації у Нацпарку "Голосіївський", який розташований в столиці. Працівники НПП звинуватили його в тому, що він підписав низку рекреаційних угод з особами, які можуть бути пов'язані з Олегом Ляшком. У наслідок таких угод, зі слів активістів, частина парку  була пошкоджена.

У 2019 році Ригованов балотувався на посаду Президента України як безпартійний самовисуванець. Подав до ЦВК нульовий звіт і по суті не вів агітаційної кампанії. Руху ЧЕСНО одна з довірених осіб кандидата повідомила, що Ригованов виконує на виборах технічну функцію. Як з'ясували аналітики довірені особи Ригованова раніше фінансували Радикальну партію

Того ж року політик балотувався до Верховної Ради 9 скликання у 207 окрузі (Чернігівська область) також як безпартійний самовисуванець. Працював в. о. начальника підприємства “Севастопольський морський рибний порт”, яке було релоковане в Київ.

У 2018 році став заступником голови Громадської ради при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та ВПО. Представляв "Платформу соціально-гуманітарних ініціатив та інновацій "Єдиний координаційний центр", яку заснував разом з Олегом Саакяном.

У 2018 році брав участь у шоу "Время покажет" на російському Першому телеканалі.

У 2017 році був радником Покровського міського голови самовисуванця Руслана Тербушкіна на громадських засадах, який згодом виграв вибори до Верховної Ради у мажоритарному окрузі на Донеччині як представник вже забороненої партії "Опоблоку".

З 2016 по 2017 рік — член Ради Київської міської партійної організації “Сили людей”.

У 2015-2017 роках був помічником-консультантом на громадських засадах народної депутатки 8 скликання Наталії Веселової.  Вона звинуватила Ригованова у виступах на російському телебаченні і заявила, що через це у них стався конфлікт. Після того політик написав заяву про складання повноважень помічника Веселової.

У 2002 році балотувався до Верховної Ради 4 скликання за 47 округом (частина м.Горлівка та м.Дебальцеве) як самовисуванець та член Селянської партії України. Цього року працював арбітражним керуючим Донецького Господарського суду.

Закінчив Горлівський автомобільно-дорожний інститут Донецького Національного Технічного Університету за спеціальністю “економіка”.

Народився 31 липня 1974 року у Горлівці Донецької області.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 207
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 207
    Не обрано
  • 2019
    Президент України, 2019: САМОВИСУВАННЯ
    Не обрано
  • 2002
    мажоритарка 47
    Верховна Рада 4-го скликання: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 47
    Не обрано

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу