Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Артюх Володимир Васильович
Фото: Артюх Володимир

Артюх Володимир Васильович

Рік народження: 1962

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Надання окупантам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України - здавав окупантам списки сумської тероборони.

Опис політика

Агент спецслужб рф, ексголова Держархіву Сумської області. 

Надання окупантам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України - здавав окупантам списки сумської тероборони.

На початку квітня Служба безпеки України повідомила про те, що у Сумах агентом спецслужб РФ виявився голова однієї з міських громадських організацій.

Колаборант намагався передати окупантам списки з установчими даними українських патріотів, у тому числі бійців місцевої Тероборони.

Отримані відомості окупанти планували використати для викрадення, катування та вбивства українців, придушення національного супротиву на території регіону.

Спецпризначенці СБУ затримали зрадника на спробі виконання завдання агресорів.

Як повідомили місцеві ЗМІ, агентом спецслужб росії виявився Володимир Артюх, голова благодійної організації "Сумський фонд соціального захисту членів Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)". 

За даними порталу Судова влада України, станом на вересень 2022 року суд продовжує розглядає справу за обвинуваченням Володимира Артюха у державній зраді.

Володимир Артюх – почесний голова Сумської обласної організації "Спілки ветеранів Афганістану".

За даними аналітичної платформи Youcontrol, у 2020 році Володимир Артюх балотувався в депутати Сумської міськради від партії "За майбутнє", не обрано. 

У грудні 2010 року за сприяння тодішнього голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря призначений головою Держархіву Сумської області.

У 2002 році балотувався в депутати Верховної Ради України від виборчого блоку політичних партій "Єдність". На момент виборів займав посаду Уповноваженого представника Держкомітету України у справах ветеранів. Був членом Української партії Справедливості - Союзу ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців.

Народився 6 січня 1962 року в с. Капустинці, Липоводолинського району Сумської області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу