175 млн грн на ремонт дороги в Зе!окрузі чи просто поради: чим закінчиться розмова Зеленського та Іванчука?

Фото: 175 млн грн на ремонт дороги в Зе!окрузі чи просто поради: чим закінчиться розмова Зеленського та Іванчука?

Президент Володимир Зеленський попросив нардепа Андрія Іванчука (входить до фракції "Народний фронт") знайти 175 мільйонів гривень на ремонт дороги в с. Космач (Франківщина). При цьому він наголосив, що це мають бути не бюджетні кошти, а залучені у приватних осіб. Розмова відбулася під час офіційної зустрічі в Івано-Франківську.

Зеленський зазначив, що, якщо дорогу не зроблять, він роздасть контакти Іванчука всім місцевим жителям. Цікаво, що згадана дорога проходить через округ новообраного народного депутата від партії Президента "Слуга народу".

Така ідея спала на думку Володимиру Зеленському під час обговорення проблемного стану автошляхів на Прикарпатті, про який розповідали присутні на публічній зустрічі з Президентом очільники населених пунктів Івано-Франківщини. 

Помітивши в залі переобраного на позачергових парламентських виборах 21 липня народного депутата Андрія Іванчука, Володимир Зеленський звернувся до нього зі словами:

"Ви даремно сюди прийшли. Ви ж із цих країв? Дивіться, 175 мільйонів є?" 

На це Іванчук відповів, що ці гроші потрібно брати з бюджету. Зеленський натомість сказав, що бюджет тут ні до чого:

"Що ви до того бюджету, ви від нього вже відрізані, ви ж у курсі? Інші люди прийшли. 175 мільйонів – можете допомогти? Отаке чоловіче питання. Я можу назвати прізвища людей, яких ви теж знаєте, – у них є ці гроші. На сніданок, обід і вечерю. Допоможіть... до вас буде повага". 

Іванчук пообіцяв допомогти:


"Це мій колега по сусідньому округу".

Насамкінець Зеленський попередив: у разі, якщо Іванчук відмовиться допомогти, то він роздасть його контакти всім мешканцям Космача, і вони до нього прийдуть. 

Відео розмови можна переглянути за посиланням:

У коментарі Руху ЧЕСНО нардеп Андрій Іванчук пояснив, що не дав Президенту обіцянки робити дорогу приватним коштом, а мав на увазі, що допомагатиме своєму колезі... порадами.

"Я вирішував аналогічні проблеми на своєму окрузі, то і йому допоможу. Треба зробити проект, під нього кошторис, зрозуміти, яка сума, визначити вузькі місця", – дав своє пояснення Іванчук. 

І закцентував, що розв'язав питання щодо ремонту дороги на Городенківщині, де, за його словами, за день проїжджає більше автомобілів, ніж за рік згаданою дорогою в Космачі.

Цікавим є те, що члена фракції "Народний фронт" Андрія Іванчука на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня переобрали народним депутатом в окрузі №88, до якого не входить село Космач (округ №89). Натомість депутатом від 89-го округу став мажоритарник від партії "Слуга народу" Володимир Тимофійчук. На зустрічі з Президентом його, до речі, не було. 

Рух ЧЕСНО писав про те, що, будучи кандидатом у народні депутати, Іванчук піарився на ремонті дороги на Городенківщині

2 серпня Президент України Володимир Зеленський завітав на Прикарпаття в межах першого робочого візиту, а також для офіційного відрекомендування нового голови Івано-Франківської облдержадміністрації Дениса Шмигаля.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]