Вінницька облрада: Опоблок протягнув нерейтингових екс-регіоналів

Фото: Вінницька облрада: Опоблок протягнув нерейтингових екс-регіоналів

Після оголошення результатів виборів список депутатів Опозиційноно блоку, який пройшов до облради, суттєво змінився.

Схоже, це сталося для того, щоб до облради пройшли потрібні партії люди. До ради потрапив навіть екс-регіонал Юрій Яремчук, якого раніше виключили з етичних міркувань з фракції Партії регіонів. Аналогічно діяв Опоблок і у Київській облраді.

Так 4 з 6 депутатів облради за результатами виборів не мали б отрмати мандат. Наприклад, колишній регіонал Олександр Побережець у внутрішньопартійному рейтингу зайняв 58 місце.

Фото: vindaily.info

Для того, щоб Побережець став депутатом облради заради нього понад 50 більш рейтингових кандидатів від Опозиційного блоку, яким виборці довірили свої голоси, мали відмовитися від права стати депутатом.

Паралельно Побережець балотувався до міської ради. Там у партійному рейтингу він посів 24 місце. І попри манший внутрішньопартійний рейтинговий розрив на виборах до міськради, Побережець отримав таки свій мандат в облраді.

Під час попередньої каденції Побережець був депутатом Вінницької облради. Пройшов за списком Партії регіонів. За кілька років до того значився керівником секретаріату обласного осередку партії “Єдиний центр”.

Тоді працював заступником голови ВОО МГО "Україна-Польща-Німеччина". Зараз же політик, заради якого Опоблок не пошукодував надзусиль - безробітний. У новому скликанні увійшов до бюджетної комісії.

Таку кардинальну заміну списку Опоблок пояснив у ЗМІ тим, що в раду мають зайти “достойні люди”. Таким чином виникає питання: ким були понад півсотні предстаників Опоблоку, кому виборці довірили більше голосів, ніж Побереженцю.

Список Опоблоку очолив колишній регіонал Сергій Чорноокий - депутат минулого скликання облради.

Фото: vlasno.info

Обирався за списком Партії регіонів. Тоді потрапив до списку кандидатів на відкликання і за перше півріччя 2016 року теж поповним лави прогульників. Його колеги з “Батьківщини” у 2012 році звинуватили Чорноокого в тому, що він перешкоджав роботі ОВК під час парламенських виборів. Очевидці стверджували, що Чорноокий тоді був, нібито, напідпитку й застосовував силу, бо, нібито, не міг змиритися із тим, що переміг не той кандидат на виборах.

Очолив вінницький Опозиційний блок. Екс-регіонал їздив на прощання з колишнім нардепом Михайлом Чечетовим.

На громадських засадах значився помічником депутата-регіонала 6 склиання Миколи Демянка.

Зараз працює президентом ТОВ “Ліга олімпійські резерви”. Це товариство екс-регіонал заснував у 2004 році разом із Антоном Бойдаченком, який був за попередньої каденції, за ніформацією ЗМІ, депутатом від "Свободи" й прогулював, а тепер подався на вибори від “радикалів”. Чорноокий входить до екологічної комісії.

 

Троє з шести екс-регіоналів увійшли до комісії з охорони здоров’я

Антонець Тетяна - колишня голова фракції Партії регіонів в облраді.  

Фото: vlasno.info

Депутатка облради 5 скликань поспіль. До облради вона не мала б на цей раз потрапити, але її Опозиційний блок перемістив з 13 місця у 6-ку прохідних. Паралельно балотувалася до міської ради, але зайняла одне з останніх місць партійного рейтингу.

У 2002 році балотувалася до ВРУ як самовисуванка, але дуже швидко Антонець зняла свою кандидатуру з виборів.

Антонець багато років працювала головною лікаркою дитячої обласної лікарні. З займаної посади Антонець йшла зі скандалом. Співробітники звинувачували її в тому, що вона, нібито, вимагала підписувати табелі, куди вносили зайві прізвища. На основі такого табелювання нараховувалася заробітна платня. На момент виборів у 2015 році вона вже була безробітна.  

На початку 2013 року Антонець бідкалася журналістам, що купила шубу за 26 тисяч гривень.

“Це сама дорога річ у моєму гардеробі, — пояснює. — Купила її чотири роки тому за 26 тисяч гривень. То було у Вінниці на виставці хутра. Вибирали з 28-річною донькою, довіряю її смаку. Сподобалася шуба зразу. Вона оригінальна, має рукав у формі летюча миш. За неї виклали всі сімейні заощадження. Пішли зарплати моя і чоловіка, гонорари за викладацьку роботу, гроші, що відкладали на паркан. Але нічого, новий звели через два роки”, - розповідала журналістам Антонюк.

Навіть після того, як на посаду головного лікаря призначили cвободівця і чинного депутата міськради Василя Паненка, Антонець намагалася повернутися у своє крісло.

Чинного депутата міськради від Батьківщини звинуватили в тому, що що він, нібито, вимагав хабар у розмірі 75 тисяч доларів за збереження Тетяною Антонець посади головного лікаря.

У облраді Антонець увійшла до комісії з питань охорони зобов’я. Тут вона опинилася разом із ще дваома депутатами від Опоблоку - Петром Одарченком, якого вчетверте обрали депутатом, та Олегом Олексієнком, якого вперше обрали депутатом.

Петро Одарченко - єдиний депутат облради від Опоблоку, який отрмиав мандат за волею виборців, змагаючийсь на окрузі.

На попередніх місцевих виборах він балотувався від Партії регіонів. Переміг у мажоритарному окрузі.

Балотувався до парламенту від блоку Людмили Супрун піл заздалегідь непрохідним номером 49. Тоді був членом Народно-демократичної партії.

Він працює завідувачем операційного блоку в онкодиспансері. Раніше був головним лікарем.

Як і Побережець, мав відношення до “Єдиного Центру”. Входив до політради вінницького обласного осередку. Проживає у Вінниці.

Третій медик у команді Опоблоку - Олег Олексієнко. Це ще один опоблоківець, заради якого партія доволі швидко усунула справжніх переможців від депутатства. Щоправда, Олексієнко посів у ретйингу 8 місце, а прохідних було 6.

Паралельно балотувався до Погребищенської райради - очолював список Опоблоку. Примітно, що Олексієнко під час виборів до облради зазначив місцем проживання місто Вінниця, а в бюлетені на виборах до Погребищенської райради він зазначив м. Погребище. Таким чином надав недостовірну інформацію виборцям. До Погребищенської райради Опоблок не пройшов.

Повний тезка політика значиться на громадських засадах помінчиком нардепа-регіонала Григорія Калєтніка (5 слкиання). Разом з Калєтніком Олексієнко балотувався до ВРУ. Його включили до списку Партії регіонів останнім 449 номером. Тоді він був головним лікарем Погребищенського районного територіального медичного об’єднання.

Олексієнко значився як підписант і керівник Погребищенської районної організації Партії регіонів. Депутат також зареєстрований як приватний підприємець.

 

Чому Яремчука, якого вигнали з фракції ПР, протягнув Опоблок?

Юрій Яремчук - втретє став депутатом облради. У 2010 році його обрали виборці як кандидата від Партії регіонів в Оратівському районі. До того він пройшов до облради за списком регоіналів.

Аби цього разу зробити Яремчука депутатом Опоблоку довелося посунути понад 2 десятки більш рейтингових представників цього списку.

Яремчук, хоч і не входить до комісії з питань охорони здоров’я, проте, як повідомляють ЗМІ, відомий тим, що з кулаками лобіював збереження попереднього головлікаря на посаді головного лікаря Вінницького обласного шкірвендиспансеру. Тоді він у департаменті очолював відділ соцпідтримки постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи. Зараз працює в департаменті соцполітики Вінницької ОДА.

У 2012 році балотувався на виборах, ймовріно, як техкандидат. Набрав тоді менше 500 голосів (5%). Тоді виграв Микола Катеринчук, а друге місце посів Петро Юрчишин. Тоді Яремчук як кандидат подав декларацію, яка свівдчить: за 2011 рік політик не заробив ані копійки. Його дружина мала дещо більше 18 тисяч гривень на рік. При таких скромних статках Яремчук мав у власності ділянку 10 соток та будинок загальною площею понад 200 м2. Також у власності Яремчуків значилася "Хонда" 2008 року випуску, яку на зароблені гроші треба і ремонтувати, і заправляти. Нещодавно він припаркував свою автівку занадто близько до пішохідного переходу. Тоді депутат, як повідомляють ЗМІ, наголошував поліції на тому, що у нього є депутатський мандат. Сума штрафу склала 400 гривень. Яремчук зазначив, що машина оформлена на фірму його дружини й не зміг надати необхідні документи правоохоронцям.

У 2014 році Яремчук знову йде в народні депутати і, ймовірно, знову як техкандидат. Набирає менше 2%.На цей раз Петро Юрчишин обігнав Катеринчука і став нардепом.

Колеги з облради скаржилися у попередньмоу скликанні на те, що Яремчук поводиться некоректно і дозволяє собі ображати депутатів під час засідань.Будучи депутатом облради предньої каденції, як повідомляють ЗМІ, не платив за спожиту електроенергію, газ і не лише судився, а й блокував роботу керівника Вінницьких міських електромереж, оскільки йому відключили світло. Поведінку Яремчука розглядали на засіданні регламентної комісії. Згодом його виключили з фракції Партія регіонів.

У новому скликанні цей депутат потрапив до комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації.

Нагадаємо, що ЧЕСНО провів аналіз відвідуваності депутатів обласної ради. Троє з шести депутатів-опоблоківців потрапили до лав прогульників. Це голова фракції Чорноокий, Побережець та Олексієнко.

Натисніть для збільшення

Нагадаємо, рух ЧЕСНО зробив огляд депутатів від "Свободи" у Вінницькій облраді.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]