Із УКРОПом у серці: до посад - через мандат

Фото: Із УКРОПом у серці: до посад - через мандат

Депутати Вінницької облради від УКРОПу після виборів отримали кращі посади. Безробітний Зозуля став заступником директора облрадівської автобази. Депутат-прогульник М’ясківський - очолив комунальне підприємство в Жмеринці. 

А депутатка Куликівська, яка була вихователькою, стала директором дитсадка. УКРОП тісно співпрацює з “Батьківщиною” й має міцне коріння зі Жмеринським земляцтвом.

Від УКРОПу до Вінницької облради увійшли шестеро депутатів, які утворили свою фракцію. Очолив її перший номер у списку партії Григорій Зозуля. Зауважимо, що рейтинг кандидатів УКРОПу у самій Вінниці не дозволив партії провести до міськради жодного депутата.

У облраді один УКРОПівець очолив комісію з питань учасників АТО. Двоє представників цієї політсили стали заступниками голів постійних комісій - комісії з питань ЖКГ і комісії з питань АПК. Окрім того, майже всі депутати увійшли до депутатського об’єднання “Антикорупційний рух”, а єдина жінка-депутат від УКРОПу стала членом міжфракційного об’єднання за права жінок у політиці “Рівні можливості”.

 

Взаємність УКРОПу і Батьківщини

Перший номер у списку УКРОПу Григорій Зозуля став членом комісії з питань комунальної власності та приватизації.  Нещодавно він зі скандалом очолив обласний осередок партії, змістивши начебто за допомогою підробного листа колишнього лідера осередку Олександра Лева. Зауважимо, що на момент обрання Зозуля був безробітним.

Фото: сторінка Григорії Зозулі у Facebook

Заступником Зозулі в УКРОПі став Олег Долінський, який був кандидатом на цих виборах від Батьківщини.

У 2015 році Зозуля, будучи помічником начальника штабу Вінницької обласної самооборони, брав участь у скандальних розборках довкола Вінницького підшипникового заводу.

ЗМІ публікували фото Зозулі на відпочинку в Одесі. Там він був, як твердять журналісти, разом із очільницею списку “Батьківщини” в облраді Людмилою Щербаківською - першою заступницею голови облради.

Фото: antikor.com.ua

У жовтні 2016 року депутат змінив сімейний статус на своїй сторінці в Фейсбук.

Коли журналісти раніше питали одруженого депутата, чи збирається той поєднати своє життя зі Щербаківською, Зозуля уникав відповіді й наголосив, що від коментарів утримається. Але політик наголосив на тому, що жінок він таки любить.

З інтерв'ю DepoUA.Вінниця:

Про особисте Григорій Зозуля говорити погодився, щоправда прямої відповіді на запитання уникав як міг.

- Чи правда, що Ви є тим коханим чоловіком Людмили Щербаківської, з яким вона має одружитися?

- Я точно скоро не збираюсь одружуватись. Ну женщин я люблю – тут не вопрос.

- У Вашій біографії вказано "офіційно одружений".

- Зараз я живу сам, а так я одружений.

- Тобто всі чутки про кохання із Щербаківською - це неправда?

- Я точно знаю, що не маю одружуватися.

- Вона про це говорила.

- То це добре.

- То це вона – кохана людина?

- Я утримуюсь від коментарів (посміхається).

Будучи депутатом облради у складі інспекції, де головувала Щербаківська, Зозуля нібито перевіряв роботу автобази облради, після чого став заступником директора обласного комунального підприємства ,,Автобаза обласної Ради”.

У 2015 році в жовтні став співзасновником благодійного фонду “Вітрила надії”. Також є помічником керівника “Народної самооборони”, яке очолює “батьківщинівець” Ігор Алексєєв. Варто зазначити, що після того, як Алексєєва звільнили з посади обласного Державтодору, то на офіційному сайті УКРОПу це кадрове рішення гостро розкритикували.

Це ще раз доводить, що УКРОП у Вінницькій області тісно пов’язаний з “Батьківщиною”. До слова, голова “Батьківщини” Щербаківська походить зі Жмеринки. Тут у райраді її донька Діана Кес була депутаткою. Зауважимо, що з-поміж незначної кількості депутатів-УКРОПівців до облради потрапило кілька саме зі Жмеринки. 

 

Жмеринське земляцтво

Другий за рейтингом партієць, що потрапив до облради, - Олександр Васильчук. Фізична особа-підприємець. Попри те, що живе у Вінниці, переміг у 77 окрузі (місто Жмеринка) набрав 10,26% (635) голосів виборців. Основний вид його діяльності - оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення.

Фото: сторінка Олександра Васильчука у Facebook

Член постійної комісії обласної Ради з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

У раді став головою депутатського об’єднання “Антикорупційний рух”, до якого увійшли, всі депутати-чоловіки УКРОПу та кілька представників “Батьківщини” та “Солідарності”.

У сусідньому окрузі Жмеринки перемогу здобув політичний колега Васильчука Ігор М’ясківський - пенсіонер 1972 року народження. Живе в м. Жмеринка. У 78 окрузі (м. Жмеринка) отримав підтримку 11,8% виборців (762 голоси). Значиться директором підприємства “Жмеринкакомунсервіс” із 3 лютого 2016 року.

На цих виборах очолював список УКРОПу до Жмеринської міської ради. Раніше очолював Жмеринський міський осередок партії УДАР. Певний час очолював Міський комунальний ринок Жмеринки.

У 2012 році балотувався за списком УДАР до парламенту. Був непрохідним 149 кандидатом у списку. У 40 років значився пенсіонером. Тоді він подавав декларацію як кандидат. Удвох із дружиною політик має дещо більше 90 тис. гривень. При цьому вони утримують 3 дітей. У власності квартира менше 60 кв.м. З транспортних засобів є авто ГАЗ 1001 року випуску та причеп “Фермер”.

У народного депутата з БПП Івана Мельничука в помічниках на громадських засадах значиться повний тезка Ігоря Михайловича М’ясківського.

М’ясківський є заступником голови постійної комісії обласної Ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження. У цій комісії М’ясківський пропустив ща півроку роботи ради 33 % засідань. Таким чином за результатами моніторингу Чесно депутат став єдиним прогульником з-поміж УКРОпівців.

Натисніть для збільшення

Олексій Бородій - безробітний зі Жмеринки. У 80 окрузі (місто Козятин) набрав 9,88% голосів виборців (551 голос).

Фото: сторінка Олексія Бородія у Facebook

Входить, як і Зозуля, до “Народної самооборона Вінниччини”. Голова постійної комісії обласної Ради з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю.

 

Як УКРОП проріс в Конищеві й Козятині

Окрім депутатів зі жмеринського земляцтва, партія УКРОП отримала ще два мандати.

Депутат Володимир Рубанський очолює селянсько-фермерське товариства “Рубін”.

Фото: vinrada.gov.ua

Живе у селищі Конищів Мурованокуриловецького району. У 32 окрузі (Мурованокуриловецька селищна рада, Вербовецька, Галайковецька, Жванська, Наддністрянська, Петриманська, Попелюхівська, Роздолівська, Рівненська сільські ради) отримав підтримку 9,74% виборців (511 голосів).  Очолив список до Мурованокуриловецької райради. Двоє його працівників - головний агроном і механік - стали депутатами райради від УКРОПу.

В облраді Рубанський - заступник голови постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового комплексу і земельних відносин. Як голова фермерського господарства може мати конфлікт інтересів у комісії.

Людмила Куликівська - єдина жінка в УКРОПі облради. У 80 окрузі (м. Козятин) набрала 9,87% (470 голосів) виборців. В облраді увійшла у міжфракційне об’єднання “Рівні можливості”, яке має на меті зміцнити роль жінок в політиці. Зауважимо, що відсоток жінок у Вінницькій облараді суттєво скоротився і становить зараз 11 %. Куликівська - одна із 10 жінок-депутатів облради.

Фото: vinrada.gov.ua

На момент балотування - вихователь у дошкільному закладі №3, м. Козятин. З 18 квітня 2016 року, будучи депутатом облради, стала керівником дитячого навчального закладу №2.  

Член постійної комісії обласної Ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО оприлюднив уже огляд депутатів від “Самопомочі”, “Свободи” та “Опозиційного блоку” Вінницької облради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]