Охорона Гриценка побилася зі "Скаженими добровольцями", а дружина Садового каже, що не агітує – дайджест агітації на Житомирщині

Фото: Охорона Гриценка побилася зі "Скаженими добровольцями", а дружина Садового каже, що не агітує – дайджест агітації на Житомирщині

З початком офіційної передвиборчої кампанії на Житомирщину почали приїздити кандидати в Президенти. Цьогоріч їх рекордна кількість – 44. Детально про кожного з них можна прочитати на сайті Руху ЧЕСНО. Не всі зустрічі відбувались у спокійній атмосфері. Деякі візити, за словами кандидатів, не були агітаційними.

30 січня на Житомирщину завітав Львівський міський голова, кандидат у Президенти Андрій Садовий. Очільник партії "Об'єднання "Самопоміч" приїхав зранку до Свято-Михайлівського кафедрального собору на молебень на початок будь-якої доброї справи. Потім мер Львова відвідав Житомирський маслозавод, який належить депутату міської ради від "БПП" Петру Рудю.

"Україна є лідером у світі за вживанням алкоголю, а я хочу, щоб ми були лідером за споживанням морозива. Ми їмо в десять разів менше морозива, ніж в Америці, і в п’ять разів менше, ніж у Європейському Союзі", – розповів про відвідини підприємства "Рудь" Садовий.

Фото: сторінка Об'єднання "Самопоміч" - Житомир у Facebook

Також "успішним досвідом роботи мера" Андрій Садовий ділився з освітянами та студентами Центру професійно-технічної освіти. Уже наступного дня кандидат агітував у Малині.

Окрім того, 13 лютого до Новограда-Волинського приїжджала його дружина Катерина Кіт-Садова. Її візит назвали аполітичним.

"Без політики та агітації, без пустих обіцянок і переконань. Зокрема, говорили про сімейні цінності, які ми маємо зберегти, про життя багатодітної мами та виховання дітей", – повідомляє прес-служба "Самопомочі" в Житомирі.

Фото: сторінка Об'єднання "Самопоміч" - Житомир у Facebook

Руслан Кошулинський, який іде у владу від ВО "Свобода", 30 січня зустрівся з працівниками Радомишльського лісомисливського господарства та центральної районної лікарні. Після цього зі своєю передвиборчою програмою він поїхав до Коростишева, Брусилова та Радомишля.

4 лютого кандидат повернувся до Житомира, де спочатку спілкувався з виборцями біля свого агітаційного намету, а потім – у Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Завершився агітаційний день Кошулинського в міському палаці культури. Проте аншлагу на зустрічі не було.

Фото: Марія Бовсуновська

Фото: Марія Бовсуновська

Фото: Марія Бовсуновська

5 лютого "свободівець" агітував у Ружинському та Бердичівському районах.

"Відверте спілкування про політичну ситуацію в Україні", як майже в усіх інших кандидатів, відбулося на теми щодо тарифів та передвиборчої програми кандидата.

Тур Кошулинського Київщиною теж видався доволі інтенсивним порівняно з іншими кандидатами.

7 лютого до Житомира приїжджала команда студії "Квартал-95" разом зі своїм лідером – кандидатом у Президенти Володимиром Зеленським. "Кварталівці" дали в місті два концерти, один з яких був благодійним. За словами Зеленського, безкоштовні концерти коміки дають уже не перший рік і це жодним чином не пов'язане з виборами.

"Ми вважаємо, що це не агітація. Ви самі можете це побачити", – прокоментував доброчинний виступ Володимир Зеленський.

Окрім того, кандидат закликав житомирян не ігнорувати виборів.

Зазначимо, що відеоролики за участю Зеленського транслюють і на концертах "Ліги сміху", яка гастролює Україною. Під час виступів гумористи жартують щодо кандидатів у Президенти.

13 лютого на майдан Корольова приїхав "Ляшкобус". Біля нього понад десяток агітаторів роздавали газети й буклети. Вони не знали, чи завітає до міста сам кандидат. А Ляшка в Житомирі так і не було.

 

Бійка на зустрічі з Гриценком

8 лютого до Житомира приїжджав Анатолій Гриценко. Удень він гуляв містом, спілкувався з журналістами та покладав квіти до пам'ятника Небесній Сотні. Зустріч із потенційними виборцями призначив на вечір.

На зустріч до Гриценка, крім житомирян, прийшли особи, які назвалися активістами руху "Скажений доброволець". Коли вони почали зривати виступ кандидата, його охорона виштовхала їх до коридору. Там і зчинилася бійка.

 

Відео: автор – Костянтин Касьян.

У "Скажених добровольців" своя версія подій.

"Ненависть Гриценка до добровольців, яку він продемонстрував у Кам'янці-Подільському, дуже обурила воїнів АТО. Гриценківські "тітушки" вигнали нас із зали, полізли в бійку, вирвали з рук відеокамеру. Згодом нам вдалося її відбити, але флешка з відзнятим матеріалом зникла ("тітушки" в найкращих традиціях – ще й крадії)", – пояснюють активісти.

Хоча поліція прибула на місце сутички, заяву представники Гриценка не написали. За інформацією очевидців, активісти в Житомирі за день до цього влаштували провокацію під час сесії обласної ради.

Як до "Ляшкобуса" летіло каміння на Дніпропетровщині, чому правоохоронці били активістів на мітингу Тимошенко в Києві, а також який конфлікт виник у ВО "Батьківщина" із Сергієм Капліним на Полтавщині – про це та багато чого іншого читайте в передвиборчих дайджестах з регіонів України.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]