Кандидат Журавльов довірився "порошенківцям" – Дніпропетровщина

Фото: Кандидат Журавльов довірився "порошенківцям" – Дніпропетровщина

Довіреною особою маловідомого кандидата Журавльова стала депутатка однієї з райрад Дніпра, яка представляє "БПП". У Кривому Розі Журавльов довірився Світлані Прохорович, яка 2015 року балотувалася від "БПП" до міськради. І це не єдині довірені особи, які пов'язують кандидата в Президенти Журавльова з іншим кандидатом – Петром Порошенком.

Центрвиборчком оприлюднив список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат у Президенти Василь Журавльов довірився у Дніпропетровській області.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Кандидат у Президенти України від партії "Стабільність" Василь Журавльов має довірених осіб у 16 із 17 виборчих округів Дніпропетровщини. Здебільшого це представники освіти та місцевої влади. Громадський рух ЧЕСНО виявив їхні зв'язки з партією "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Отже, можна припустити, що Журавльов виконує на виборах функцію технічного кандидата для Порошенка.

Дніпро

У Дніпрі кандидат у Президенти Журавльов довірився переважно маловідомим, тимчасово безробітним особам.

В Індустріальному й частині Самарського району міста (округ №24) Василя Журавльова представляє Олена Валеріївна Рудь. Людина з такими самими прізвищем, ім'ям і по батькові є помічницею депутата Верховної Ради із Запоріжжя від партії "Блок Петра Порошенка" Петра Сабашука. Додамо, що сам Журавльов мешкає біля Маріуполя Донецької області.

У 27-му окрузі, який охоплює Соборний, частини Самарського та Центрального районів міста, кандидат довірився Наталі Попадіній. Вона є депутаткою Амур-Нижньодніпровської районної в м. Дніпро ради від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Наразі тимчасово не працює.

У Шевченківському, частині Центрального району Дніпра, селищі Авіаторське (округ №26) довіреною особою Журавльова стала тимчасово безробітна Наталія Борисова.

У Новокодацькому, частині Амур-Нижньодніпровського району (округ №28) Василя Журавльова представляє підприємниця Лада Бояр, а в іншій частині Амур-Нижньодніпровського району міста, а також у Дніпровському та Петриківському районах області (округ №29) – тимчасово безробітна Оксана Браславська.

Кривий Ріг

У 32-му окрузі, до якого входять Довгинцівський і частина Саксаганського району міста, кандидата в Президенти представляє Світлана Прохорович. 2015 року вона балотувалася в депутати Довгинцівської районної в м. Кривому Розі ради від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Як на той час, так і зараз вона тимчасово не працює. Прохорович – дочка головної спеціалістки Управління праці та соціального захисту населення виконкому Довгинцівської районної в місті Кривий Ріг ради Валентини Махіні.

У Металургійному та Центрально-Міському районах, частині Інгулецького й Саксаганського районів, селищі Авангард Криворізької міськради (округ №33) довіреною особою Журавльова стала Наталія Макаренко. На офіційному сайті Центрвиборчкому зазначено, що вона тимчасово не працює. Але відомо, що на території Саксаганського району міста зареєстровано адвокатське об'єднання "Альфа Лекс", керівницею та співзасновницею якого є Наталія Анатоліївна Макаренко. Другий співзасновник – її чоловік Олександр Макаренко, котрий є депутатом Криворізької міськради від "БПП" і радником голови Дніпропетровської обласної ради, який теж є представником президентської партії. Місцеві ЗМІ називають Макаренка членом команди нардепа-мажоритарника від "Блоку Петра Порошенка" з Кривого Рогу Костянтина Усова.

Наталія та Олександр Макаренки, Facebook

У Покровському, частині Тернівського району та селах Криворізької міськради (округ №31) довіреною особою Василя Журавльова стала співробітниця державного підприємства (засновник – Фонд держмайна) АТ "Криворізька теплоцентраль" Тетяна Корчевська.

У частині Інгулецького й Тернівського районів, в Апостолівському, Криворізькому, Софіївському та Широківському районах області (округ №37) Журавльова представляє Ольга Серьожкіна, яка працює в Управлінні освіти, культури, молоді та спорту Криворізької райдержадміністрації. Зауважимо, що державні адміністрації – це президентська вертикаль. Саме Президент призначає голів районних та обласних державних адміністрацій.

Інші округи області

У 30-му окрузі, який охоплює більшу частину міста Кам'янське, довіреною особою кандидата стала Любов Школяр, керівниця школи №23, а в іншій частині Кам'янського, а також у місті Марганець, у Криничанському, Солонянському, Томаківському районах області (округ №40) – тимчасово безробітний Анатолій Цап.

У селищі Царичанка та відповідному районі, містах Вільногірськ, Жовті Води, Верхньодніпровському, П'ятихатському районах області (округ №34) Василя Журавльова представляє Андрій Хорольський. На сайті Центрвиборчкому зазначено, що він є співробітником Царичанської ЗОШ I-III ступенів. У Царичанці людина з такими самими ПІБ працює заступником директора Царичанської районної філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості. Його дружина обіймає посаду в Управлінні соціального захисту населення Царичанської райдержадміністрації. 2015 року Хорольський балотувався в депутати Царичанської райради від партії "Відродження".

У Нікопольському районі та місті Покров (округ №35) довірена особа кандидата – Світлана Готовкіна з Нікополя, яка працює в ПАТ "Агропроммаш". Власником цього підприємства є міський голова Нікополя Андрій Фісак, обраний від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

У 36-му окрузі (міста Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Павлоградський район) Василя Журавльова представляє Оксана Горова, яка балотувалася в депутати Дніпропетровської облради від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Наразі вона очолює ОСББ "Ленінградська, 10" у Павлограді.

У місті Новомосковськ, у Магдалинівському, Новомосковському, Юр'ївському районах області (округ №38) довіреною особою кандидата є Дмитро Михайлінчик, співробітник і син очільника комунального підприємства "Магдалинівське бюро технічної інвентаризації" Миколи Михайлінчика.

У місті Синельникове, Васильківському, Межівському, Петропавлівському, Покровському, Синельниківському районах області (округ №39) інтереси Журавльова представляє Вікторія Терещенко, котра працює у Васильківській ЗОШ №2.

Нагадаємо, Зеленський на Дніпропетровщині довірився екс-регіоналу, "БППшнику" та мамі друга.

Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина), Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, а на Київщині – Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Ігоря Смешка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]