Довірені особи Ігоря Шевченка перед виборами шукали роботу – Київщина

Фото: Довірені особи Ігоря Шевченка перед виборами шукали роботу – Київщина

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Ігор Шевченко довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому довіряє на Київщині Ігор Шевченко.

На Білоцерківщині (округ №90) та в Макарівському районі (округ №91) кандидат у Президенти Ігор Шевченко не довірився нікому. Натомість

в Обухові (94-й округ), Києво-Святошинському районі та Приірпінні (округ №95), Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Поліському районах Київщини (округ №96), а також у Броварах (округ №97) своєю довіреною особою він обрав лише одну людину – Сергія Пінчука, який, відповідно до інформації на сайті ЦВК, є безробітним.

В Узині (округ №92) Ігор Шевченко довіряє члену Національної спілки журналістів України Віталію Бобраніцькому, котрий тимчасово не працює.

2014 року він був довіреною особою кандидата в народні депутати Віталія Єфіменка, який одержав тоді менш ніж 0,2% голосів.

На сайті НАЗК наявна декларація за 2017 рік повного тезки Віталія Бобраніцького, яку він подав перед звільненням з Білоцерківської ДФС. Минулого року він шукав роботу на сайті work.ua з оплатою 10 тис. грн.

У Миронівці (округ №93) Ігор Шевченко довірився тимчасово безробітному Артурові Колеснику. Згідно з резюме повного тезки Колесника, він теж колишній співробітник податкової інспекції.

У Яготині, Борисполі, Переяславі-Хмельницькому (округ №98) кандидат Ігор Шевченко довірився Андрію Трикозу, керівникові будівельної компанії "Вегас-Буд".

Нагадаємо, що у Волинській області кандидат у Президенти Ігор Шевченко знайшов довірених осіб у всіх п'яти виборчих округах. У трьох з них він довірився людям, пов'язаним з ВО "Батьківщина".

Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на цих виборах рекордна кількість кандидатів у Президенти. Частина з них може відігравати технічну роль і віддавати свої квоти в ОВК та ДВК іншому кандидату, який насправді веде президентську кампанію.

Уже виявлено факти агітації за Юлію Тимошенко довіреними особами інших кандидатів – Юрія Кармазіна (Київщина), Миколи Габера (Вінниччина), Ігоря Шевченка (Волинь). А довірені особи кандидата Руслана Ригованова агітують за Олега Ляшка.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, а на Київщині – Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Ігоря Смешка.

Інна Богословська має лише двох довірених осіб на всю Україну.

Крім того, Рух ЧЕСНО висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах.

Фото на кавер узято з Facebook-сторінки Ігоря Шевченка


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]