Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шевченко Ігор

Шевченко Ігор Анатолійович

Рік народження: 1971

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

У 2019 році балотувався на посаду Президента України як безпартійний самовисуванець.

У 2015 році балотувався на посаду мера Білгород-Дністровського як самовисуванець. З 02.12.2014 до 02.07.2015 року - міністр екології та природних ресурсів України та член Національної ради реформ при Президентові України. З 2011 до 2016 року - голова, а згодом - член політичної ради Меритократичної партії України.  

З 2001 до 2008 року - член численних громадських, підприємницьких рад, експертних рад при вищих державних органах України, радник прем’єр-міністра та Київського міського голови із залучення іноземних інвестицій, член Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права при Президентові України. З 1991 до 2007 року - займався практикою у юридичних фірмах України та США, був керуючим партнером “Шевченко, Дідковський та партнери”. Був одним із засновників та керівників таких професійних об’єднань як Європейська бізнес-асоціація, Асоціація правників України, Асоціація адвокатів України, Інтернет-асоціація України, Форум молодих лідерів України, очолював українське представництво всесвітнього молодіжного проекту Global Shapers. Входив до складу Молодих лідерів світу від Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Закінчив міжнародне право у КІМВ при КНУ ім.Т.Г.Шевченка, отримав ступінь магістра права у Державному університеті штату Міннесота (США), має диплом спеціаліста міжнародних ринків капіталу Лондонського інституту цінних паперів (Велика Британія). Навчався також у Єльському та Гарвардському університетах (США).

У 2015 році проти Шевченка було порушено кримінальну справу за незаконне збагачення на посаді міністра екології, проте, наступного року суд закрив справу за відсутністю складу правопорушення. Активісти Transparency International Ukraine звинувачували його у порушенні антикорупційного законодавства у частині конфлікту інтересів через польоти на приватному літаку бізнесмена та політика Олександра Онищенка.

Заявив, що сплатив заставу до ЦВК з власних коштів.

Офіційна передвиборча програма кандидата.

Балотування

  • 2019
    Президент України, 2019: САМОВИСУВАННЯ
    Даних немає
  • 2015
    мажоритарка
    Білгород-Дністровська міська рада - голова: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка
    Не обрано

Посади

  • 2014-12-02 — 2015-07-02
    міністр екології та природних ресурсів

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу