Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Єременко Микола

Єременко Микола Олександрович

Рік народження: 1982

Характеристики політика

  • ФАРи: 3

Опис політика

У 2020 році Єременка зі спільниками пікетували Генпрокуратуру з вимогою відставки прокурора Києво-Святошинського району Юрія Дмитруня. 

Восени 2019 року Верховний суд постановив, що сесія, коли Єременка нібито обрали секретарем ради була у позаправовому полі. Єременку не виплачувалася заробітна платня як секретареві ради. Матюшина повернулася до виконання своїх повноважень навесні 2018 року.

Згодом депутат, як повідомляли місцеві ЗМІ, вимагав кошти у нардепа 8 скликання Ігоря Мосійчука.

На позачергових парламентських виборах 2019 року балотувався як самовисуванець в народні депутати по 197 округу на Черкащині. Набрав на окрузі 85 голосів. На сайті ЦВК його фінансовий звіт про кампанію відсутній. Ці два показники можуть свідчити, що депутат з Київщини міг виконувати на Черкащині функцію техкандидата.

Перед парламентськими виборами він на своїй Fаcebook-сторінці писав про те, що подавався у потенційні кандидати до “Слуги народу” по 96 округу - Київщина. Отримав відмову.

Влітку 2019 був помічений в Одесі на акції Міхеіла Саакашілі на підтримку “Руху нових сил”.

При цьому мав мандат депутата Коцюбинської селищної ради (Київщина). До цієї ради політика обрали у 2016 році під час дострокових виборів. Він був одним з кандидатів, висування якого у селищі підтримало віче. У раді він почав співпрацю з партійцями екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка, який очолює “Нові обличчя”. 

На аудіозаписах, які були записані під час спецоперації СБУ, голос схожий на Єременка повідомляє, що Карплюк йому пропонував 20 000$ за переворот влади в Коцюбинському. Після того, як на громадських слуханнях коцюбинці висловилися за приєднання до Києва, у березні 2018 року в селищній раді відбувся переворот. Депутати “Нових облич” та частина самовисуванців на засіданні оголосили недовіру селищній голові Ользі Матюшиній і обрали в.о. Миколу Єременка. Приміщення селищної ради було захоплене.

Була створена фракція “Третя сила” на підтримку Єременка, до якої увійшли такі депутати: Віктор Анісімов, Віталій Лазаренко, Олексій Зінкевич та Марина Ходаківська.

У 2018 з’ясувалося, що Єременко за голосування в раді вимагав у Матюшиної хабар. Вона звернула до правоохоронних органів і в рамках спецоперації СБУ під час передачі коштів Єременка зі спільником Євгеном Мельничуком затримали правоохоронці. Адвокатом підозрюваних у справі є Олексій Святогор, якого судять як догхантера. Сам Єременко визнав, що теж труїв собак і згоден припинити це робити, якщо йому “дасть” зоозахисниця. Мешканці селища пікетували Мінюст через те, що догхантер захопив владу в селищі.

У 2015 році політик балотувався від “Сили людей” до Ірпінської міської ради. Політична партія не подолала 5% бар’єр. Був членом даної партії.

Раніше Єременко входив до “Білого молоту”, який боровся з гральними автоматами. Принаймні так це позиціонували ЗМІ. Пізніше стало відомо з аудіозписів, що Єременко сам має гроші з грального бізнесу у Києві і не може відображати їх в декларації, оскільки це нелегальний дохід. Його декларація нульова.

У 2010 році балотувався кандидатом на посаду Коцюбинського селищного голови. Він програв вибори ексрегіоналу Вадиму Садовському.
У студентські роки у 2006 році балотувався в нардепи від політичної партії “Третя сила”, яка з огляду на результати виборів, ймовірно виконувала суто технічну функцію. За збігом обставин у списку “Третьої сили” балотувався в народні депутати тоді і Володимир Карплюк.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 197
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 197
    Не обрано
  • 2016
    Коцюбинська селищна рада 7-го скликання: САМОВИСУВАННЯ
    Обрано
  • 2015
    Ірпінська міська рада 7-го скликання: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СИЛА ЛЮДЕЙ"
    Не обрано
  • 2010
    Коцюбинська селищна рада 6-го скликання: САМОВИСУВАННЯ
    Не обрано
  • 2006
    Верховна Рада 5-го скликання: "ТРЕТЯ СИЛА"
    Не обрано

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Депутата М.Єременко з Коцюбинського та посередника спіймали на хабарі

  • торгівля впливом політичний вплив на прийняття рішень і/або зловживання службовим становищем

Депутат Коцюбинська М. Єременко невчасно подав декларацію

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства

Самопроголошеного в. о.голову Коцюбинського М. Єременко обвинувачують у підробці документів

  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів владні зловживання

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу