Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Качура Олександр

Качура Олександр Анатолійович

Рік народження: 1990

Опис політика

Народний депутат Верховної ради 9 скликання. Заступник голови Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування.

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

У 2022 році Комітет з питань організації держвлади та місцевого самоврядування підтримав проєкт закону №7654. Автором законодавчої ініціативи є Андрій Клочко (“Слуга народу”). Даний нардеп голосував за цей законопрект.

Ця ініціатива — спроба зірвати конкурс на призначення очільника НАБУ. Вона також спрощує процедуру його звільнення. Окрім цього, підтримка такої ініціативи негативно вплине на систему антикорупційних та правоохоронних органів — НАЗК, ДБР, БЕБ.

У 2020 році ЗМІ виявили, що за даними реєстрів Качура очолював осередок проросійської ГО "Український вибір" держзрадника Віктора Медведчука у Солом'янському районі Києва. Сам нардеп казав, що головою осередку став без особистої згоди.

У тому ж році став одним з ініціаторів законопроєкту від “Слуги народу”який фактично офіційно дозволяє непрямий підкуп виборців в умовах пандемії коронавірусу. Законопроєкт не прийнятий.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Слуга народу” номером 49 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

У березні 2019-го адвокатське бюро “Kachura Lawyers” виграло справу про заборону серіалу «Свати» в інтересах Студії «Квартал 95».

Адвокат, засновник адвокатського бюро “Kachura Lawyers”Був адвокатом партії «Слуга народу» і компанії «Квартал 95». Бюро «Kachura Lawyers» представляло інтереси артиста Олега Винника, «RS music», бізнесмена і мера Глухова Мішеля Терещенка, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка та інших.

Є членом громадської ради при Міністерстві юстиції України, а також входить до експертної ради Верховної Ради з питань внесення змін до кримінально-процесуального кодексу України.

Закінчив філософський факультет КНУ імені Т.Г.Шевченка (спеціальність “політологія”), НТУУ “Київський політехнічний інститут” (спеціальність “правознавство”), Міжнародний університет фінансів (спеціальність “міжнародний менеджмент управління”). Кандидат юридичних наук.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Слуга народу

    Міжфракційні обʼєднання

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

    Посади у партіях

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Голосування у Верховній Раді 9

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Промови у Верховній Раді 9

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу