Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Кормишкіна Ірина

Кормишкіна Ірина Валеріївна

Попередні імена: Аллахвердієва Ірина

Рік народження: 1978

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

У 2023 році вийшла заміж за депутата Миколаївської облради від партії "Наш край" Юрія Кормишкіна. Змінила прізвище на Кормишкіна.

Згідно з аналітикою Руху ЧЕСНО, Ірина Аллахвердієва увійшла до списку прогульників серед народних депутатів Верховної Ради 9 скликання. За даними дослідження Ірина Аллахвердієва пропустила 31% голосувань в проміжку від початку 2022 року і до травня 2023 року.

Наприкінці 2022 року проголосувала за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

У листопаді 2022 року ВАКС змусив Офіс генерального прокурора розпочати розслідування проти Ірини Аллахвердієвої, якій подарували 20 млн грн та годинник за 310 тис. грн.

У жовтні 2019 не підтримала в комітеті законопроект про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

У 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії "Слуга народу" номером 116 у списку як безпартійна. Членкиня однойменної фракції. Голова підкомітету з питань тарифного та нетарифного регулювання Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Директорка Миколаївської обласної дирекції ПрАТ СК "Уніка". Працювала заступницею директора з розвитку у Миколаївській філії ЗАТ АСК "ІНГО Україна" та заступницею директора Миколаївської міської страхової агенції ЗАТ "Інкомстрах".

У червні 2020-го мережу сколихнув сексистський скандал із участю голови фракції "Слуга народуДавида Арахамії і його заступника Олександра Корнієнка. На оприлюдненому відео депутати нібито обговорювали свою колегу по фракції, Ірину Аллахвердієву, та вживали сексистські висловлювання. 

Освіта: закінчила Миколаївську державну аграрну академію за спеціальністю "облік та аудит".

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Слуга народу

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики
    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Голосування у Верховній Раді 9

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Промови у Верховній Раді 9

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу