Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Галушко Микола

Галушко Микола Леонідович

Рік народження: 1979

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Згідно з аналітикою Руху ЧЕСНО, Микола Галушко увійшов до списку прогульників серед народних депутатів Верховної Ради 9 скликання. За даними дослідження Микола Галушко пропустив 46% голосувань в проміжку від початку 2022 року і до травня 2023 року.

19 листопада 2021 Національне агентство з питань запобігання корупції викликало на 23 листопада для дачі пояснень народного депутата України від фракції "Слуга народу" Миколу Галушка, у декларації якого знайшли порушень на 1,45 млн грн.

У вересні 2020 заявив, що виходить з партії.Галушко заявив, що всі місця в списку "Слуги народу" в його окрузі продані, а заяви про боротьбу з корупціонерами і старими елітами залишилися тільки словами.

За даними Руху Чесно Микола Галушко (97-й округ) інвестував у власну перемогу найбільшу суму з-поміж тих, хто пройшов до парламенту в Київській області, і спромігся здобути підтримку понад 31 тисячі виборців. Кампанія коштувала йому майже 1,3 млн грн. Голос виборця обійшовся Галушку найдорожче з-поміж новообраних народних депутатів від Київської області – у менш ніж 42 гривні.

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №97 (Київська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. З 10 листопада 2019 року - член партії. Член Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Був довіреною особою кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського на виборах 2019 року по 97 округу. 

З 2006 до 2012 року працював виконавчим директором, а з 2017 року обіймає посаду директора ПП “ГАЛІД”,  основною діяльністю якого є приватні охоронні служби.  

В 2017 році працював на посаді радника директора Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “УКРСПИРТ”.

З 1997 до 2006 року проходив службу в органах внутрішніх справ.

Закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю “Правознавство” та Інститут вищої кваліфікації при Київському торговельно-економічному університеті за спеціальністю “Економіка”.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань правоохоронної діяльності
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу