Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності

Опис політика

Народний депутат ВРУ 9 (2019). Член Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування.

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

У 2022 році Комітет з питань організації держвлади та місцевого самоврядування підтримав проєкт закону №7654. Автором законодавчої ініціативи є Андрій Клочко (“Слуга народу”). Даний нардеп голосував за цей законопрект.

Ця ініціатива — спроба зірвати конкурс на призначення очільника НАБУ. Вона також спрощує процедуру його звільнення. Окрім цього, підтримка такої ініціативи негативно вплине на систему антикорупційних та правоохоронних органів — НАЗК, ДБР, БЕБ.

18 листопада 2020 року замість народного депутата від “Слуги народу”, мажоритарника з Херсонщини Володимира Іванова шість разів проголосувала інша людина - невідома жінка. Це сталося на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, котре відбувалося в режимі відеоконференції.

Два з цих шести голосувань стосувалися президентського законопроєкту про всеукраїнський референдум. Голова комітету Андрій Клочко підміни нібито не помітив. Голосування сторонньої особи замість народного депутата на засіданні комітету є прямим порушенням закону “Про комітети Верховної Ради України”, а ідентичне цьому кнопкодавство в сесійній залі парламенту - порушенням Конституції України, яке віднедавна ще й підпадає під дію Кримінального кодексу.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 185 округу (Херсонська область) від партії “Слуга народу” як член партії. Член однойменної фракції. З 10 листопада 2019 року - член партії. Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Директор з виробництва ТОВ “Агропроект-Юг”. До 2019 року був керівником ТОВ “Борнмут” (стара назва - “KNB Group”), до 2017 року - ТОВ “Київновбуд”.

Закінчив Херсонський державний аграрний університет за спеціальністю “інженер-будівельник”.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу