Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Погребиський Олександр

Погребиський Олександр Ігорович

Рік народження: 1989

Опис політика

Депутат Київської міської ради 9 скликання від “Європейської солідарності”, ветеран АТО, військовий ЗСУ.

У 2022 році після початку повномасштабної війни приєднався до лав 206-го батальйону територіальної оборони. Після відступу росіян з-під Києва мобілізувався на фронт до Збройних сил України, у ході боїв отримав контузію.

Батальйон тероборони Погребинського відзначився тим, що затримав фігуранта реєстру Zрадників Нестора Шуфрича, коли той намагався сфотографувати позиції українських бійців.

У 2020 році був обраний до Київради 9 скликання від партії "Європейська Солідарність", як член партії. Увійшов до однойменної фракції. Член комісій Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції та з проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Київської міської ради.

Член правління громадської організації "Республіка. Брати по зброї".

У тому ж році був затриманий у зв'язку з нападом на народного депутата від “ОПЗЖ” Олега Волошина, якого облили зеленкою. Згодом Погребиського відпустили на поруки Петра Порошенка і ще 5 нардепів.

Окрім цього Погребинський опинився в центрі скандалу довкола участі Петра Порошенка в Марші захисників, який проводять після Дня Незалежності. Марш, який традиційно вважався аполітичним, був використаний в агітаційних роликах лідера “Європейської солідарності”, через що низка ветеранських організацій погрожували подати до суду. Самого Погребинського звинуватили у порушенні попередніх домовленостей щодо участі політиків.

У 2019 році невдало балотувався до Верховної Ради 9 скликання від партії "Європейська Солідарність" №43 у списку.

У тому ж році приєднався до ГО "Солідарна справа громад". Також працював спеціалістом ДП Міністерства оборони України "Центральний проєктний інститут".

У 2018 році почав працювати в проєкт з будівництва 184 гуртожитків для військовослужбовців та керував роботою волонтерської групи до 2019 року

У 2017 році звільнився з лав ЗСУ, за час служби убув нагороджений Нагрудним знаком від Генштабу “За заслуги перед Збройними Силами України”, відзнакою Президента України “За гуманітарну участь у проведенні антитерористичної операції”, а також орденом за заслуги ІІІ ступеню.

У 2015 році вступив до лав ЗСУ в 95 окрему десантно-штурмову бригаду як помічник гранатометника, воював у зоні АТО.

З 2011 по 2015 року працював інженером-геодезистом в ТОВ "Трансгазінжинірінг".

У 2010 році отримав диплом бакалавра з землевпорядкування та кадастру у Національному університеті біоресурсів і природокористування.

У 2011 році закінчив Київський університет будівництва і архітектури, отримав диплом спеціаліста з землевпорядкування та кадастру та кваліфікацію інженера у Київському університеті будівництва і архітектури. 

Народився 8 березня 1989 року у Києві.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Посади у партіях

    • Член Президії Центральної Ради Партії ЄС

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу