Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Орлов Дмитро

Орлов Дмитро Олегович

Рік народження: 1985

Опис політика

Міський голова Енергодара з 2020-го року 

У квітні 2022 року після російської окупації Енергодара мера Дмитра Орлова вивезли до Запоріжжя з міркувань безпеки. Він разом із командою продовжить керувати пов’язаними з містом справами звідти.

До цього місяць жив і керував містом в окупації. 4 березня 2022 року – на наступний ранок після захоплення Запорізької АЕС – Орлов опублікував підозріле відео, в якому заявив, що російські військові "у мирне населення не стріляли, а якщо й були вистріли, то холостими набоями" і закликав населення не чинити опір і не провокувати окупантів. Згодом Орлов розповів, що це відео було записане під тиском.

У 2020 році обраний міським головою Енергодара від партії "За майбутнє". Обійшов на виборах 17-х кандидатів, зокрема і тодішнього мера Павла Музику. Того ж року балотувався і до Енергодарської міськради, теж від "За майбутнє".

У січні-листопаді 2020 - заступник голови первинної профспілкової організації ВП Запорізька АЕС. Також голова ГО "Брама", що опікується молодіжними та виробничими проєктами.

У 2018-2020 - провідний інженер з комплектації устаткування загальноцехового персоналу експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС.

У 2015-2018 - провідний інженер з управління турбіною атомної станції блочного щита керування – 3-го експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС. 

У 2009-2015 - машиніст-обхідник з турбінного устаткування експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС.

У 2007-2009 - машиніст помпових установок експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС. 

Освіта вища. У 2007 році закінчив Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості за спеціальністю "Атомна енергетика" та отримав кваліфікацію інженера з організації експлуатації та ремонту обладнання атомних електричних станцій. У 2008 році закінчив цей же виш за спеціальністю "Енергетичний менеджмент" та отримав кваліфікацію менеджера у виробництві та розподіленні електроенергії.

Народився 27 травня 1985 року в Мелітополі Запорізької області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу