Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шевчик Андрій Володимирович
Фото: Шевчик Андрій

Шевчик Андрій Володимирович

Рік народження: 1973

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Самопроголошений мер у місті Енергодарі.

19 жовтня 2022 року Указом Президента потрапив до санкційного списку РНБО, щодо осіб, які прямо або опосередковано підтримали військову агресію росії проти України.

22 травня 2022 року невідомі підірвали вибухівку у  підʼїзді, в якому живе колаборант Андрій Шевчик у Енергодарі. Самопроголошений мер отримав поранення.

Після підриву Шевчик не виїхав з міста. Проте окупанти зняли з нього охорону та призначили нових гауляйтерів, а Шевчик виявився непотрібним для них.

У 2022 році в Енергодарі депутат місцевої ради заявив, що створює "раду самоорганізації міста". Законно обраний мер міста Дмитро Орлов заявив, що така рада не має жодного відношення до органів, передбачених українським законодавством.

У 2020 році був обраний депутатом у міськраду Енергодару. За колаборанта з ОПЗЖ віддали свої голоси 107 виборців. На момент обрання працював провідним інженером підрозділу Запорізької атомної електростанції.

У 2015 році під час місцевих виборів в Енергодарі був членом виборчої комісії від партії "Батьківщина".

У 2014 році під час виборів депутатів до Верховної Ради у ОВК 79 округу, до якого входить Енергодар, представляв партію "Зелені". Найбільш імовірно, партія "Зелені" могла заробляти на квотах в комісії. Представники таких технічних партій, як правило, працюють на одного із реальних кандидатів.

У 2010 році був обраний депутатом міськради Енергодару.

Народився 17 червня 1973 року у Красноярську.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу