Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Кіор Андрій Леонідович
Фото: Кіор Андрій

Кіор Андрій Леонідович

Рік народження: 1970

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Ексжурналіст газети “Іллічівець”, засновник  телестудії “Адамаха”. 

У 2023 році суд заочно визнав Андрія Кіора винним у вчиненні колабораційної діяльності. Йому призначили покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі. Суд встановив, що він добровільно обіймав так звану посаду “начальника інформаційно-аналітичного відділу адміністрації Маріуполя”.

У 2022 році Андрію Кіору оголосили підозру в колабораційній діяльності. За інформацією “Детектор медіа” Кіор створив відеоматеріал про початок роботи першої школи, де наголосив, що у відновленні навчального процесу допомогла партія “Единая Россия”.

Кіор на своєму ютуб-каналі поширював проросійські наративи про “один народ”, що “Росія — сильна країна”, а “СРСР — рай на землі”, який в українців украли нацисти, що українці не мали чинити спротиву росіянам, маріупольський театр розбомбили самі українці тощо.

У ефірі “Соловьйов.Live” Кіор зазначив, що організовував поїздки західних журналістів  до зруйнованого росіянами Маріуполя.

До 2022 року Кіор працював у газеті “Іллічівець”. Також він був президентом медіахолдингу Ріната Ахметова, очолив телеканал МТВ, газету “Приазовський робочий” і сайт mrpl.city. 

Андрій Кіор був засновником ГО “Адамаха”, членом правління ГО “Да”. Також очолював телерадіорганізацію  “Маріупольське телебачення”. Кіор був учасником “АСК” “Зевс “.

У 2020 році невдало  балотувався до Маріупольської  міської ради від партії “Батьківщина”. На той час обіймав посаду генерального продюсера "Адамаха фільм".

У 2017 році за даними декларації, претендував на посаду головного спеціаліста відділу пресслужби  департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

Навчався в Московському інституті кінематографії. За даними журналістів Маріуполя, Андрій Кіор проходив підготовку у вищій школі КДБ під час служби в армії. 

Народився 30.10.1970 року  Донецька обл., м. Маріуполь.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу