Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Опадчий Ігор

Опадчий Ігор Михайлович

Рік народження: 1979

Опис політика

25 жовтня 2020 року обраний до Київради за 4 округом.  Член комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Другий у списку партії "УДАР" у Деснянському районі (округ 4) міста Києва на місцеві вибори до Київради 2020.

У 2015 році обраний депутатом Київради від БПП "Солідарність" по 40 округу (Деснянський район). Секретар постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики.

Під час розгляду на регламентній комісії поведінки депутата-"свободівця" Прохора Антоненка (останній вирвав мікрофон у Віталія Кличка, намагаючись привернути увагу міськради до конфлікту із забудовником на Татарці) Опадчий висловився проти покарання у вигляді позбавлення Антоненка права виступу на одному пленарному засіданні. 

Опадчий є юристом та співзасновником юридичної фірми "Гарантія" разом з депутатом Київської облради 7 скликання Дмитром Крейніним.

У декларації за 2015 рік не вказав житла на праві користування. 

Влітку 2015 року Опадчий опинився у центрі забудовного скандалу. Мешканці Лісового масиву звинуватили депутата у змові з ПАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

2014 року балотувався до ВР від БПП "Солідарність" 140 номером у списку.

У 2014 року обраний депутатом Київради 7-го скликання від УДАРу. 

Влітку 2013 року жителі Березняків звинуватили Опадчого у лобіюванні будівництва торговельного центру замість скверу по вулиці Серафимовича, 6а у Дніпровському районі.

З 2008 року Опадчий став головою громадської організації "Вільна людина", діяльність якої з огляду на фейсбук-сторінку пов'язана із захистом соціальних та екологічних прав мешканців Києва.

2012 року здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук із спеціальності цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право Київським національним університетом ім. Т. Шевченка. 

З 2010-го став членом партії "УДАР", обраний депутатом Київоблради, де став секретарем фракції. Був помічником Артура Палатного у минулому парламентському скликанні, до того працював помічником БЮТ-івця Володимира Скубенка.

У 2006-2010 роках Опадчий був депутатом Шевченківської районної у місті Києві ради від БЮТ

З 2004 року і до теперішнього часу займається адвокатською діяльністю.

1999-2002 рр. - юрист в TOB "ЕСМА". 1998-1999 рр. - юрист ЗАТ "Украгрорезерви".

У 2004 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, здобув кваліфікацію магістра державного управління.

У 2002 році отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Міжнародне право" і здобув кваліфікацію магістра міжнародного права, перекладача з англійської мови Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Робота помічником для:

Верховна Рада 7, На громадських засадах
Верховна Рада 6, Невідомо

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу