Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Кохановська Вікторія Святославівна
Фото: Кохановська Вікторія

Кохановська Вікторія Святославівна

Рік народження: 1984

Фігурантка Реєстру зрадників

Опис політика

Захисниця московського патріархату, яка неодноразово протидіяла переходу громад УПЦ МП до ПЦУ. Двічі невдало балотувалась у нардепи від міста Кам’янець-Подільський як самовисуванка. 

У 2023 році Вікторії Кохановській оголосили підозру у виправданні збройної агресії рф.

Того ж року Кохановська  брала активну участь у протестах проти виселення УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської Лаври. Її викликали на допит в СБУ як свідка у кримінальній справі: за годину до цього вона записала на території Лаври провокативне відео в якому заявила про “порушення конституційних прав” і закликала до виступів проти влади. Окрім того, Кохановська написала низку звернень до правоохоронців про “утиск прав” московської церкви.

У квітні 2023 року суд призначив Кохановській два місяці домашнього арешту з носінням електронного браслета у справі про хуліганські дії на території Києво-Печерської Лаври. За версією слідства, 19 квітня Кохановська та ще троє підозрюваних, діючи узгоджено, протиправно проникли до одного з корпусів Лаври, зламавши захисні ролети та двері будівлі. Їх дії кваліфікували за ч. 3 ст. 296 КК України – хуліганство, що передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

У жовтні 2022 року Печерський районний суд Києва відкрив справу проти Кохановської за організацію мітингу без дозволу Київської обласної військової адміністрації під час воєнного стану. Якраз тоді Кохановська виклала відео, в якому закликала людей прийти під Київську ОВА на захист УПЦ МП. Суд визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення (ч. 1 ст. 185-1 КУпАП), але звільнив від відповідальності через закінчення строків. 

Цього ж року задля підтримки УПЦ Московського патріархату зареєструвала громадську організацію "Жіноча сила України"Поширювала фейк про нібито підтримку УПЦ МП з боку ветеранів війни та активістів Майдану, а також провокативні публікації про тероборону та ВПО. Треба зауважити, що назва цієї організації майже тотожна назві ГО, яка з 2014 року займається підтримкою військовослужбовців та членів їхніх сімей. Ця громадська організація заявила, що їм прикро через те, що під такою назвою відбувається підтримка московського патріархату. 

У 2019 Кохановська вдруге невдало балотувалась у Верховну Раду в Кам’янець-Подільському (округ №193, самовисуванка). У передвиборчій програмі на Суспільному заявила, що війну на Донбасі розпочали “проросійські сепаратисти” і вона “вигідна внутрішньому ворогу, тому, що вони мають на цьому бізнес”. Також кандидатка зазначала, що медична реформа знищила медицину. Проти медреформи тоді виступала й вже заборонена партія ОПЗЖ.

У 2016 брала участь і виступала на так званому “Тарифному майдані”, серед організаторів якого був екснардеп від “Партії регіонів” і засновник вже забороненої партії “Наші” Євген Мураєв. СБУ тоді попереджала, що Росія готувала в Україні акції протесту з метою масштабної дестабілізації та зриву безвізового режиму з ЄС.

У 2015 році Кохановська невдало балотувалась як самовисуванка на виборах до Кам'янець-Подільської міськради. 

З 2015 року активно почала вести YouTube канал, на якому, як заявляла сама, “викриває корупцію” та “беззаконня”.  

У 2014 невдало балотувалася до Верховної Ради від Кам’янець-Подільського (округ №193, безпартійна самовисуванка).

 З 2006 року - фізична особа-підприємець. Керувала громадським об'єднанням “Власників нерухомості в Кам’янець-Подільському “ДобробуД””.

У 2005 протягом року працювала вчителькою англійської мови.

Має вищу освіту. Закінчила Кам’янець-Подільський національний університет ім. Огієнка, Подільський державний аграрно-технічний університет та навчалася в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого. 

Народилася 3 травня 1984 року у селищі Вовковинці Деражнянського району Хмельницької області. 

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 193
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 193
    Не обрано
  • 2014
    мажоритарка 193
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 193
    Не обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу