Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Гольдарб Максим Юрійович
Фото: Гольдарб Максим

Гольдарб Максим Юрійович

Рік народження: 1978

Фігурант Реєстру зрадників

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

Лідер партії "Союз Лівих Сил"

У 2023 році СБУ оголосила підозру Максиму Гольдарбу підозру в колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

Слідство встановило, що Максим Гольдарб був ексведучим телеканалів Медведчука. Гольдарб на початку повномасштабного вторгнення росії втік з Києва та публічно підтримав збройну агресію рф проти України. Також він  неодноразово брав участь у "телемостах" з російськими пропагандистами, які поширювали дезінформацію.

Максим Гольдарб публікував у власних соц.мережах фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та дезінформував щодо внутрішньої ситуації. Гольдарб  розповсюджував вигадані ним "інсайди" про нібито "плани" декількох європейських країн 'анексувати' територію на заході України.

17 червня 2022 року Восьмий апеляційний суд Львова заборонив партію “Союз лівих сил”, яку Міністерство юстиції вважає проросійською. Про це Руху ЧЕСНО повідомили в СБУ, яке є стороною у справі разом із Мінюстом.

18 лютого 2022 року Лідер партії "Союз Лівих Сил" ("За новий соціалізм") Максим Гольдарб звернувся через посольства США та Великобританії до керівництва цих країн з вимогою відшкодувати заподіяну нашій економіці шкоду через інспіровану ними військову паніку. За найскромнішими підрахунками вона спричинила економічні збитки для України в розмірі $6,5 млрд.

26  вересня 2020 року Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала Максима Гольдарба кандидатом на посаду Київського міського голови на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня 2020 року.

У 2019 році балотувався до Верховної Ради на 220 окрузі на Подолі в Києві, обраний не був. 

2 листопада 2019 року на офіційному з'їзді партія “Союз лівих сил” вибрала Гольдарба головою.

У 2018 році Гольдарб став співорганізатором Всеукраїнського руху “Партія миру”, пізніше був обраний заступником голови організації. 

У квітні 2015 року Максим Гольдарб і ексміністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко підписали меморандум про створення тарифної мобілізації - ініціативи, спрямованої на захист прав українців від економічно необґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.

З 2014 року Гольдарб виступає спікером в різних ЗМІ, зокрема вів програму “Суб'єктивні підсумки” на телеканалі NewsOne та авторську програму кандидата - “Про тебе”. NewsOne пов'язують з кумом Путіна Віктором Медведчукомсічні 2020 року на каналі КРТ почав вести авторську програму “Принцип Гольдарба”.

З 2014 року очолює громадську організацію “Публічний аудит”.

У 2014 році фігурував у скандалі з тендерними махінаціями в Міноборони.

З 2013 по 2014 був директором Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України.

Протягом 14 років працював в органах прокуратури, пройшов шлях від слідчого до прокурора міста, району та начальника управління.

Закінчив Донецький національний університет та Київський національний торговельно-економічий університет.

Фігурант антикорупційних розслідувань.
 

Балотування

  • 2020
    Київська міська рада - голова, 2020: САМОВИСУВАННЯ
    Не обрано
  • 2019
    мажоритарка 220
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 220
    Не обрано

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, На громадських засадах

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Міноборони закупило на 5 млн взуття для армії у фірми, з оточення колишнього міністра Павла Лєбєдєва

  • повʼязані організатор і виконавець закупівлі тендерні махінації

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу