Партія "Єдність" – політичні династії, прогульники та люди Довгого

До партії "Єдність" нещодавно приєдналися майже всі депутати, обрані від Шевченківського району столиці.

Спершу лави партії екс-голови Києва Олександра Омельченка поповнили зять Віктора Пилипишина – Костянтин Яловий – та його друг-депутат Олександр Бродський, який володіє у столиці МАФ-івозним бізнесом. Обидва політики були обрані у Шевченківському районі як самовисуванці.

Омельченко до Київради заводить політичні династії

Варто зазначити, що у списках "Єдності", з’явився і рідний батько зятя Пилипишина – Володимир Яловий. Він після помаранчевої революції очолював саме партію "Єдність" і був секретарем Київради за часів Олександра Омельченка та його заступником.

Згодом він став заступником голови Апарату ВРУ. На цій посаді батько Ялового отримав ділянку лісу в Бучі, про що повідомляють журналісти у своїх розслідуваннях.

Нещодавно був звільнений з цієї посади і от тепер йде у депутати.

"Єдність" стала прихистком для династій скандальних політиків. Свого ймовірного родича до ради веде і Олександр Якович Бродський. Принаймні у списку на сусідньому окрузі фігурує В’ячеслав Якович Бродський.

Бродські та Ялові – не єдині можливі династії у списку "Єдності".

Громадський рух ЧЕСНО помітив у списку родину Борисових.

Валерій Борисов свого часу перебіг до Партії регіонів з Нашої України. У парламент потрапив як представник столичного мікрорайону Троєщина. Зараз він балотується фактично у своєму колишньому окрузі від "Єдності". У партії Олександра Омельченка Борисов опинився не випадково. За мерства Омельченка Борисов був його заступником.

Ймовірно, Дмитро Валерійович Борисов – його син. Він займає керівну посаду на ТОВ "Концерн "Київпідземшляхбуд", яким свого часу керував Валерій Борисов, і балотується від "Єдності" у Дарницькому районі. Окрім того, Дмитро Борисов ще й помічник народного депутата від Печерська, члена фракції "Народний Фронт" Леоніда Ємця.

Після оприлюднення списків кандидатів від БПП до Київради стало зрозуміло, що там немає прізвищ кількох чинних депутатів-УДАРівців, які висувалися у 2014 році. З-поміж них: Валентина Мадрик, Юлія Лимар, Андрій Березовський та Юрій Лещенко.

Всі ці депутати написали заяву, що виходять з фракції УДАРу, й долучаються до фракції "Єдність". Тепер екс-УДАРівці – кандидати від "Єдності".

Люди Пилипишина, Довгого та Парцхаладзе

Шевченківський район – вотчина Віктора Пилипишина. Валентина Мандрик та Юлія Лимар, які увійшли до Єдності, – депутати від Шевченківського району.

Цікаво, що безробітна на момент обрання УДАРівка Юлія Лимар навіть не боролася на виборах за свою перемогу. Вона з високою ймовірністю могла бути техкандидатом, оскільки ЗМІ писали про те, що УДАР нібито зливає деякі округи.

Намети кандидатів Андрія Вавриша та Олександра Пузанова, які представляли попередню владу, щодня стояли поруч і агітували за кандидатів, у той час, як нікому не відома Лимар пройшла просто на загальному рейтингу УДАРу.

Лише згодом на офіційному сайті КМДА з’явилася інформація про маловідому УДАРівку. Після виборів вона майже одразу стала головою Комітету з питань маркетингу, продажів та торгівлі Європейської економічної палати торгівлі, комерції та промисловості України.

Лимар завела сторінку у соцмережі Facebook 1 серпня. Через 2 місяці після виборів. У друзях у неї одразу ж з’явився Олександр Бродський та Валентина Мандрик.

Вартий уваги той факт, що громадську приймальню депутатки Лимар курує ГО "Школа боротьби".

Цю громадську організацію очолює інший УДАРівець, мажоритарник від Дніпровського району Віталій Даниленко. Свого часу діяльність цієї ГО активно підтримував представник "молодої команди Черновецького", а нині народний депутат від Кіровоградщини Олесь Довгий, про що свідчать непоодинокі позитивні публікації у ЗМІ, де Довгий фігурує разом із Даниленком.

Цікаво, що публікації деяких ЗМІ є цілком ідентичними, що характерно для замовних матеріалів – так званої "джинси".

Щодо Валентини Мандрик, яка подружилась із Лимар, то вона у Київраді опинилась не випадково.

На момент обрання Мандрик була помічницею депутата Київради Лева Парцхаладзе, який згодом став заступником голови облдержадміністрації.

Цікаво, що до списку від БПП в область Мандрик, яку не взяли ще раз до списків у Київраду, Парцхаладзе не включив. І тепер вона теж подалася до "Єдності".

Валентину Мандрик журналісти "Свідомо" та "Української правди" підловили під час виборів на підкупі виборців: людям роздавали "безкоштовні" запрошення до театру з ринковою вартістю 100 гривень та пропонували благодійні експрес-тестування крові на цукор.

За іронією долі, на останніх виборах до Київради Валентина Мандрик на новоствореній сторінці у Facebook пише про те, який же її опонент-"бютівець" Владислав Голуб порушник закону й роздає цукерки вже на цих виборах до Київради.

Комізм ситуації полягає ще й в тому, що ймовірний підкуп виборців Голубом відбувається у тому ж таки театрі "Браво", де у 2012 році те ж саме робив штаб Парцхаладзе.

Але підкуп виборців у агіткампанії Парцхаладзе – не єдине порушення закону, до якого може бути причетною депутатка Київради Валентина Мандрик.

На момент проведення агітації, що чітко видно на відео, вона була начальником управління сім’ї, молоді та спорту Святошинської РДА.

Агітація тоді відбувалась саме в комунальному центрі культури "Святошин", який був у прямому підпорядкуванні Мандрик.

Закон забороняє розміщувати політичну агітацію в закладах державної та комунальної форм власності. (ст. 74, п. 4)

Із Левом Парцхаладзе Мандрик пов'язана уже понад 10 років. Працює гендиректором благодійного фонду "Перспектива ХХІ століття" і керує громадською приймальнею політика.

До слова у 2008 році депутат Київради Лев Парцхаладзе вже був у лавах Кличка. Але з приходом до влади Партії регіонів забудовник-депутат Київради висловився на підтримку Сергія Тігіпка й запевнив, що готовий поповнити лави фракції Партії регіонів у міській раді.

Після революції Гідності разом із своїм колишнім опонентом Володимиром Ар’євим екс-депутат Київради Лев Парцхаладзе опікувався кадровими питаннями штабу Петра Порошенка у Київській області.

Парцхаладзе не раз отримував під забудову ділянки в історичному центрі столиці. Водночас його підлегла Валентина Мандрик у своїй програмі обіцяє зберегти історичну спадщину району.

Тінь Леся Довгого

Аналітики Громадського руху ЧЕСНО зробили графіку, де чітко видно, з ким пов’язані депутати-мажоритарники Київради. 

УДАРівець Андрій Березовський з Святошинського району потрапив до списку прогульників Київради. І, як з’ясував Громадський рух ЧЕСНО, 26-річний Березовський, пов’язаний із командою Черновецького.

На сайті Київради Березовський вказав громадську організацію "Школа боротьби", як таку, що виконуватиме функції його громадської приймальні. У депутатки Лимар громадська приймальня, нагадаємо, теж фігурує як "Школа боротьби". Тому синхронний перехід цих двох депутатів у лави "Єдності" є цілком закономірним.

Варто наголосити, що для виконання доручень виборців кожен депутат міг отримати 200 тисяч гривень на рік через свою громадську приймальню. У травні, як повідомили Громадському руху ЧЕСНО, цю суму збільшили до 500 тисяч.

Таким чином, якщо одна організація фігурує в приймальнях різних нардепів, то кожен з них може залучити цього року до 500 тисяч з бюджету Києва.

Прогульниця Шлапак та інші представники команди Черновецького

За інформацією Руху ЧЕСНО, Алла Шлапак є фігурантом антикорупційних журналістських розслідувань.

Вона боролась за мандат до Київради, однак готова була залишити печерських виборців, йдучи до парламенту восени 2014-го року від одного із одеських округів. Там Шлапак не набрала і 3%.

На попередніх виборах у 2012-му році Шлапак намагалась потрапити до парламенту в печерському 221-му окрузі. Тоді столичні жителі повідомляли про ймовірний підкуп виборців. 

Продуктові набори під час агітаційної кампанії, за матеріалами "Української правди", роздавались кілька разів.

І це при тому, що у декларації кандидатки до парламенту на сайті ЦВК значився доволі скромний дохід у менш ніж 40 тисяч гривень за рік.

Така активна кампанія принесла Шлапак у печерському окрузі 3-тє місце. У 2012 році її підтримали понад 18% виборців.

Спостерігачем Алли Шлапак значився на той час Михайло Терентьєв, який зараз у цьому ж Печерському районі потрапив до Київради і прикрився брендом УДАРу.

Шлапак теж пройшла до Київради, проте як безпартійна. До слова, агітацію кандидатка вела у стилі Блоку Петра Порошенка, що також було властиве багатьом екс-регіоналам.

Варто нагадати, що у Київраді попереднього скликання Алла Шлапак була співголовою фракції Блоку Леоніда Черновецького. Жодна політична сила не взяла депутатку з таким послужним списком до своїх лав, тому наразі Шлапак залишається позафракційною.

У Київраді Шлапак відзначилася як прогульниця сесійних засідань. Щодо засідань комісії, то тут за кількістю прогулів вона потрапила до кандидатів на виліт з ради.

Варто додати, що до "Єдності у Київраді" приєдналися ще два депутати Сергій Кримчак та Віталій Павлик, які були в команді Ченовецького, а зараз входять до групи впливу нардепа Супруненка.

Також від "Єдності" кандидується колишній депутат Київради від ГАКу, мільйонер Олександр Лойфенфельд. Попередня влада надала йому дозвіл на оформлення замку барона Штейнгеля.

"Парашутист" та екс-заступник міноборони Кредісов

Свого часу В’ячеслав Кредісов був заступником міністра оборони Анатолія Гриценка. Це сталося після Помаранчевої революції.  Призначення відбулося попри те, що проти Кредісова відкрили кримінальне провадження.

На посаді заступника міністра новопризначений політик, за свідченнями активістів, нібито взяв під контроль питання, пов’язані з відчуженням військового майна.

Саме він у 2010 році балотувався в Коцюбинському під Києвом, де землі військової частини віддали під забудову Bionic Hill, на селищного голову.

А за два роки політик балотувався вже на Івано-Франківщині в нардепи.

араз В’ячеслав Кредісов судиться з мешканцями ЖК "Коцюбинський". Він хоче забрати квартири у людей, які їх придбали у його фірми. Колишній політик судиться навіть із 4річною дитиною.

Люди, дізнавшись, що Кредісов став помічником нардепа від БПП, поскаржилися парламентареві, і Кредісов втратив цей статус.

Тепер він у списку "Єдності" і балотується в Голосіївському районі.

Що в "Єдності" робить колишній помічник Бригинця?

УДАРівець Юрій Лещенкопрацював помічником-консультантом нардепа попереднього скликання - Олександра Бригинця.

Саме тоді він і став депутатом-мажоритарником від Оболоні. Бригинець до ВРУ не потрапив і відповідно його вплив суттєво зменшився. Лещенка у списку, оприлюдненому БПП, не виявилося.

За кілька днів він написав заяву про те, що входить до фракції "Єдності", і на сайті ЦВК значиться як кандидат партії до Київради.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО вже опублікував експрес-аналіз кандидатів від БПП і продовжує аналізувати кандидатів.

Ірина Федорів, координатор регіональної мережі Громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]