Кандидат-мажоритарник поцупив програму в Зеленського

Фото: Кандидат-мажоритарник поцупив програму в Зеленського

Кандидат-самовисуванець на 211-му мажоритарному окрузі (Голосіївський район Києва) Всеволод Філімоненко сплагіатив передвиборчу програму Володимира Зеленського й подав її до ЦВК як свою.

Програма Філімоненка містить такі самі розділи, як і програма Зеленського, хіба що перед основним текстом Філімоненко дописав гасло "Казку втілити в життя!"

Якщо порівнювати далі тексти програм, то видно, що Філімоненко скоротив програму Зеленського.

Так, він викинув розділ про народовладдя шляхом референдуму, у якому йшлося, що Зеленський іде на один строк. Філімоненко такого не обіцяє.

Решта розділів програми Зеленського повторюються в програмі Філімоненка без частини тексту.

Філімоненко твердить, що на 211-му окрузі також балотуватиметься чинний нардеп, фігурант антикорупційних розслідувань Євген Рибчинський. Щоправда, якщо до Ради 8-го скликання Рибчинського привела "Солідарність" з якої він перейшов у "Волю народу", то до парламенту наступного скликання він, за словами Філімоненка, хоче потрапити завдяки "Батьківщині". Рибчинський у своєму блозі на "Українській правді" пише, що зробив вибір на користь "Батьківщини".  

Зауважимо, що на довиборах до Верховної Ради 2016 року Філімоненко балотувався на Луганщині.
Тоді він, імовірно, виконував роль технічного кандидата й цілком міг працювати одразу на кілька політичних сил, проте зосереджував свою увагу на дискредитації основних опонентів кандидата Сергія Шахова.

Нагадаємо, Всеволод Філімоненко скандально відомий тим, що спровокував очільника ЦПК Віталія Шабуніна на бійку, після чого проти Шабуніна відкрили кримінальне провадження.

Також Філімоненка було виключено з Громадського руху ЧЕСНО ще до парламентських виборів у жовтні 2012 року за дії, несумісні з принципами Руху (підозра у вимаганні коштів у довіреної особи кандидата в депутати).

Зауважимо, що Рух ЧЕСНО аналізує програми кандидатів у народні депутати, зокрема мажоритарників, наскільки вони змістовні та чи можливо їх виконати.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]