У кого львівські нардепи позичили своїх помічників

Фото: У кого львівські нардепи позичили своїх помічників

Львівщину у Верховній Раді представляють 12 депутатів-мажоритарників. Станом на 20 вересня вони зареєстрували 45 помічників. З них 20 осіб були помічниками нардепів ВРУ попередніх скликань від інших політичних партій. А один із цих помічників виконуватиме свою роль уже шосте скликання поспіль. 

Громадський рух ЧЕСНО проаналізував попередній досвід помічників чинних народних обранців і з'ясував, які депутати вирішили співпрацювати з екс-помічниками нардепів з інших партійних команд.

Депутатська група "За майбутнє"

Львівську область у групі "За майбутнє" представляють двоє депутатів – Ярослав Дубневич і Тарас Батенко. Разом вони вже співпрацюють з 10 помічниками, котрі не тільки мають досвід такої роботи, а й допомагали депутатам з інших політичних команд. 

У Дубневича вже є 4 оплачуваних помічників.

Оксана Купців буде помічницею Дубневича третє скликання поспіль. У ВРУ 7-го скликання вона допомагала нардепу, коли він належав до фракції "УДАР", а у 8-му – коли входив до фракції "Блок Петра Порошенка"

Володимир Лещинський буде помічником Дубневича теж утретє поспіль. Окрім того, у парламенті 6-го скликання він був помічником народного депутата від "Блоку Юлії Тимошенко" Степана Курпіля

Ганна Ожегова та Марія Симоненко будуть помічницями Дубневича друге скликання поспіль. 

Батенко має вже 6 помічників. З них 4 працюють за зарплату, а 2 – на громадських засадах. 

Тарас Подвірний буде помічником нардепа друге скликання поспіль. У ВРУ 8-го скликання він допомагав Батенку, коли той представляв фракцію "Блок Петра Порошенка". Також Подвірний має досвід помічника депутата місцевої ради, зокрема депутата Львівської міської ради 7-го скликання від УКРОПу Ігоря Телішевського

Сам Телішевський теж буде помічником Батенка вдруге поспіль. Окрім того, у парламенті 6-го та 7-го скликань він був помічником народного депутата від "Блоку Юлії Тимошенко" та "Батьківщини" відповідно Володимира Яворівського

Валентина Шкляр також буде помічницею Батенка друге скликання поспіль, а у ВРУ 5-го та 6-го скликань вона була помічницею нардепа від "Блоку Юлії Тимошенко" Володимира Яворівського. У 7-му скликанні Шкляр була помічницею народного обранця з депутатської групи "Суверенна європейська Україна" Олександра Донія

C:\Users\HP8540w\Desktop\1.png

Юрій Ткаченко став помічником Батенка вперше. У парламенті 8-го скликання він був помічником позафракційного депутата Володимира Парасюка. Нині також є помічником депутата Львівської міської ради 7-го скликання від УКРОПу Богдана Гула.

Юрій Осідач – один із найдосвідченіших помічників депутатів-мажоритарників від Львівської області, бо виконуватиме цю функцію шосте скликання поспіль. Помічником Батенка він буде вперше. У 8-му скликанні Осідач був помічником одразу трьох народних депутатів: Павла Унгуряна з "Народного фронту", Валентина Дідича та Андрія Вадатурського з "Блоку Петра Порошенка". Протягом 4-7 скликань він допомагав нардепу Юрію Круку, який за цей період представляв "Блок Юлії Тимошенко" та Партію регіонів

C:\Users\HP8540w\Desktop\2.png

Олександр Сироїд буде помічником народного депутата України вперше. Водночас він є помічником депутата Львівської міської ради 7-го скликання від УКРОПу Ігоря Телішевського.

Фракція "Європейська солідарність": помічники мігрують за нардепами

У фракції "Європейська солідарність" Львівщину представляють троє депутатів – Микола Княжицький, Андрій Лопушанський та Михайло Бондар. Разом вони співпрацюють уже із 7 помічниками, 6 з яких мають досвід такої роботи й допомагали депутатам з інших політичних команд. 

Княжицький має наразі 3 помічників, 2 з яких працюють платно. 

Ірина Гандзюк буде його помічницею третє скликання поспіль. У 7-му скликанні вона допомагала нардепу, коли він входив до фракції "Батьківщина", а у 8-му – коли належав до фракції "Народний фронт".

Микола Хоменко втретє поспіль буде помічником Княжицького. Також у 6-му скликанні він був помічником нардепа Юрія Триндюка, що представляв "Блок Юлії Тимошенко"

Анастасія Равва буде помічницею Княжицького вперше. 

Лопушанський поки що співпрацює з одним помічникомІгорем Свистуном, якому платить зарплату. Свистун уже був помічником Лопушанського у ВРУ 8-го скликання, коли нардеп входив до "Блоку Петра Порошенка", перейменованого зараз на "Європейську солідарність". 

Бондар уже має 3 помічників, з яких двоє є оплачуваними. 

Сергій Когут, Кароліна Переверзєва та Євгеній Гнатув будуть помічниками Бондаря друге скликання поспіль. У парламенті 8-го скликання вони допомагали нардепу, коли він належав до фракції "Народний фронт"

"Голос"

Львівську область у фракції "Голос" представляють троє депутатів – Наталія Піпа, Галина Васильченко та Ярослав Рущишин. Разом вони співпрацюють уже з 10 помічниками, лише 2 з яких мають досвід такої роботи та допомагали депутатам з інших політичних команд. 

У Піпи є 3 помічників, з котрих тільки один отримує зарплату. 

Двоє її помічниць, Ярина Ворона та Ольга Голубіцька, не мали відповідного досвіду. 

Тарас Боярчук буде помічником депутата третє скликання поспіль. У парламенті 8-го скликання він допомагав нардепу Григорію Тімішу з "Блоку Петра Порошенка", а в 7-му скликанні працював на Олега Панькевича від "Свободи"

Васильченко має 6 помічників, одного – на платних засадах. 

П'ятеро з її помічників – Андріана Шехлович, Андрій Рущак, Катерина Сойка, Орест Фільц та Олександр Золотухін – не мали відповідного досвіду.

Святослав Літинський буде помічником у ВРУ друге скликання поспіль. У 8-му скликанні він допомагав нардепу з "Народного фронту" Ігорю Васюнику

Рущишин співпрацює з 2 помічниками за трудовими договорами: Софією Дацюк і Тарасом Бойчуком. Вони обоє раніше не мали досвіду роботи помічниками народного депутата України. 

Утім, Тарас Бойчук був помічником двох депутатів Львівської обласної ради 5-го скликання, зокрема Ярослава Рущишина та Мирослави Костюк із фракції "Наша Україна"

"Слуга народу"

У фракції "Слуга народу" Львівську область представляють двоє депутатів – Орест Саламаха та Юрій Камельчук. Разом вони співпрацюють аж із 14 помічниками, з яких лише 2 мають досвід такої роботи й одночасно допомагали депутатам з інших політичних команд. 

Саламаха має 9 помічників, що є найбільшою кількістю в депутатів-мажоритарників від Львівщини. З них тільки 2 працюють платно.

Семеро з його помічників – Борис Гарасим, Руслан Станіщук, Іван Герльовський, Олег Пилипців, Ростислав Сопільник, Омелян Стасула та Сергій Чурбанов – не мали відповідного досвіду.

Петро Басараба буде помічником народного депутата вдруге. У ВРУ 5-го скликання він допомагав нардепу від Соціалістичної партії України Ярославу Мендусю

Роман Корпан теж буде помічником депутата Верховної Ради вдруге. У 4-му скликанні він співпрацював із нардепом від Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" Богданом Костинюком

У Камельчука вже є 5 помічників, з яких 2 одержують зарплату. Усі його помічники, зокрема Валерій Давидюк, Володимир Михалишин, Ірина Богачова, Олег Рябикін, Андрій Шумський, не мали відповідного досвіду.

Позафракційні

З-поміж позафракційних депутатів Львівську область у парламенті представляють двоє – Павло Бакунець та Андрій Кіт. Разом вони співпрацюють із 3 помічниками, які мають досвід такої роботи, й тільки одна з них представляла інші політичні команди. 

Позафракційний "самопомічівець" Бакунець має двох помічниць – Марію Шелашеву та Марту-Стефанію Шульган. У ВРУ 8-го скликання вони обидві були помічницями депутатки від "Самопомочі" Оксани Сироїд

У Кіт наразі є одна помічниця – Галина Олегівна Ганущак-Світлична, якій нардеп платить зарплату. 

Галина Ганущак-Світлична допомагає народним депутатам п'яте скликання поспіль. Удруге поспіль вона буде помічницею нардепа Кота, який у 8-му скликанні входив до фракції "Блок Петра Порошенка". У 7-му скликанні Ганущак-Світлична співпрацювала з народним депутатом із групи "УДАР" Ярославом Гінкою. У 5-му та 6-му скликаннях вона допомагала Володимирові Яворівському з "Блоку Юлії Тимошенко"

C:\Users\HP8540w\Desktop\3.png

 

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО проаналізував, до яких парламентських комітетів потрапили нардепи від Львівщини та як голосували в перші 3 дні сесійних засідань

Також Рух ЧЕСНО підрахував, кому з львівських мажоритарників голос виборця коштував найдорожче.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]