Розкраяний намет Порошенка та критика від VIP-агітаторів Тимошенко – агітація на Волині

Фото: Розкраяний намет Порошенка та критика від VIP-агітаторів Тимошенко – агітація на Волині

У перші тижні передвиборчих перегонів на Волині побував кандидат у Президенти Валентин Наливайченко.

"Радикальна партія Олега Ляшка", "Самопоміч", "Свобода" розпочали агітацію через VIP-агітаторів. За Володимира Зеленського, як і в інших регіонах, агітувала "Ліга сміху". У перший день роботи невідомий порізав агітаційний намет Порошенка в Луцьку.

Наливайченко в Луцьку: свій план для Донбасу та представництво у виборчих комісіях

Кандидат у Президенти від громадсько-політичного руху "Справедливість", фігурант антикорупційних розслідувань Валентин Наливайченко завітав до Луцька 8 лютого. Під час зустрічі з виборцями він закликав "чесних українських патріотів ставати представниками руху "Справедливість" на виборчих дільницях".

Цікаво, що ще влітку минулого року Наливайченко оголосив, що політичним партнером "Справедливості" може стати Юлія Тимошенко.

Учасники президентських перегонів можуть зняти свою кандидатуру на користь іншого політика, але, якщо й не знімуть, то мають право передати сильнішому кандидату свої квоти на спостерігачів і членів ТВК та ДВК.

"Свободівці" агітують в обласному та районних центрах через депутатів-однопартійців

На підтримку кандидата в Президенти, "свободівця" Руслана Кошулинського агітують місцеві обранці від ВО "Свобода", зокрема депутати Луцької міської ради Микола Федік та Микола Романюк, депутат облради Олександр Пирожик.

Намети з агітаційними матеріалами розміщено в таких населених пунктах, як Луцьк, Ківерці, Горохів, Володимир-Волинський та інших.

А сам Кошулинський тим часом агітує в Київській та Житомирській областях.

Доки "Ляшкобус" мандрує районами, VIP-агітатори – на телеканалах і в лікарнях

На Волині за кандидата в Президенти від "Радикальної партії", нардепа-прогульника та кнопкодава Олега Ляшка агітують VIP-агітатори. Наприклад, там побував народний депутат від "РПЛ", кнопкодав, прогульник і фігурант антикорупційних розслідувань Андрій Лозовий.

На місцевому "12 каналі", рекламодавцем якого, за даними ЗМІ, є мережа АЗС Wog, що входить до бізнес-групи "Континіум" народного депутата Степана Івахіва, Лозовий розповідав про "пріоритети Олега Ляшка та команди".

Крім того, Лозовий відвідав лікарню в Ковелі, де зазначив, що, мовляв, "завдяки команді Ляшка ковельська лікарня отримала вже 500 тис. грн субвенцій з держбюджету, які пішли на ремонт відділень травматології та хірургії".

Нагадаємо, що на Волині від 21-го округу (м. Ковель) народним депутатом обрали Степана Івахіва.

 

Субвенції влада використовує для розподілу на округи чинних нардепів, лояльних до неї. Примітно, що 2017 року найбільшу суму субвенцій отримав саме округ Івахіва, про що повідомляв Рух ЧЕСНО.

Саме він і бізнес-група "Континіум" мають стосунок до фінансування "ляшківців".

"Какао-розмови" із Сироїд на підтримку Садового

Доки Андрій Садовий запрошує на "Какао-розмови" в інших містах, агітувати за нього за філіжанкою какао до Луцька 13 лютого приїжджала віце-спікерка парламенту Оксана Сироїд, яку лідер "Самопомочі" відрекомендував як майбутнього Генпрокурора в разі своєї перемоги.

 

Народна депутатка зустрілася зі студентами Східноєвропейського національного університету, відвідала Маневицьку районну лікарню, Маневицький торфобрикетний завод, побувала в Ковелі, Шацьку та поспілкувалася з представниками "Асоціації фермерів Волині".

 

За Тимошенко агітував народний депутат Крулько

До Волинської області агітувати за народну депутатку-прогульницю Юлію Тимошенко приїжджав нардеп від ВО "Батьківщина" Іван Крулько.

Під час зустрічі з виборцями в місті Рожище він обговорив питання пенсійної реформи та комунальних тарифів, критикував чинну владу.

"Ціни на газ і тепло зростають чи не щомісяця, і це тоді, коли пенсії підвищилися на 16 гривень. Ганебна політика нинішнього уряду довела українців до зубожіння".

У районах та обласному центрі стоять намети з агітаційними матеріалами. За Тимошенко агітують VIP-агітатори – депутати місцевих рад від ВО "Батьківщина", поєднуючи цю діяльність зі своїми звітами про роботу на місцях.

 

У Волинській обласній організації ВО "Батьківщина" виступили із заявою щодо провокацій з боку опонентів.

Голова Маневицької районної парторганізації ВО "Батьківщина" Людмила Веренчук звернулася до поліції з метою розслідування спроб підкупу виборців.

"До наших партійців і прихильників зателефонували невідомі особи нібито з виборчого штабу та запропонували добирати людей, які готові голосувати на виборах за Юлію Тимошенко. За кожен голос обіцяли 500 грн", – повідомила Веренчук.

До речі, про провокації з боку опонентів "батьківщинівці" заявили в багатьох областях України.

Волинську "Громадянську позицію" залишив очільник, а за Зеленського агітує "Ліга сміху"

Від "Громадянської позиції" на Волині поки що працюють волонтери-агітатори. У межах передвиборчої агітації Анатолія Гриценка в області ще не було.

Голова Волинської парторганізації Сергій Чуріков пішов з посади через призначення довіреною особою кандидата у Президенти Гриценка на 23-му окрузі Івана Смітюха – брата екс-регіонала Григорія Смітюха. Хто сьогодні очолює осередок, не відомо.

У коментарі Руху ЧЕСНО Анатолій Гриценко зазначив, що регіоналів у його команді не буде.

13 лютого до Луцька завітала "Ліга сміху" з ювілейним концертом. Перед його початком зі сцени транслювали відеоролик за участю Володимира Зеленського, у якому він закликає прийти на вибори 31 березня.

Такі дії можна розцінювати як агітацію за кандидата в Президенти Володимира Зеленського. За інформацією Громадянської мережі "ОПОРА", крім основного запланованого концерту, того дня відбувся й доброчинний виступ "лігосміхівців", про який не було жодних анонсів.

Читати також: Бомба для Зеленського та провокація для Тимошенко: як кандидати агітують на Франківщині

На агітаційний намет Порошенка напали

15 лютого в Луцьку невідомий порізав намет кандидата в Президенти Петра Порошенка "Ми йдемо своїм шляхом".

Такі дії можна кваліфікувати за статтею 157 ККУ ("перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу під час виконання ним своїх повноважень, поєднане зі знищенням чи пошкодженням майна").

Сам Порошенко побував на Вінниччині, де його підтримувала не лише команда разом з адмінресурсом, а й громадські організації, які отримують фінансування з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Також рух ЧЕСНО проаналізував, як тривала агітація в інших областях України. На Дніпропетровщині Олександра Вілкула зустріли із зеленкою, а "Ляшкобус" – із камінням. Кошулинський інтенсивно об’їжджає маленькі міста на Київщині. Сергій Каплін по суті не веде активної передвиборчої кампанії навіть на рідній Полтавщині. Там у місцевих ЗМІ агітує нардеп-прогульник Олександр Шевченко та наприкінці січня побував Ляшко.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]