Довірені особи Соловйова пов’язані з Юлією Тимошенко

Фото: Довірені особи Соловйова пов’язані з Юлією Тимошенко

Рух ЧЕСНО проаналізував хто є довіреними особами кандидата у Президенти Олександра Соловйова на Харківщині. Щонайменше половина з них пов’язані з кандидаткою у Президенти Юлією Тимошенко чи її партією “Батьківщина”. 7 його довірених осіб - безробітні. У двох ТВО довіреними особами Соловйова та Тимошенко стало подружжя.

Рух ЧЕСНО проаналізував хто є довіреними особами кандидата у Президенти Олександра Соловйова на Харківщині. Щонайменше половина з них пов’язані з кандидаткою у Президенти Юлією Тимошенко чи її партією "Батьківщина". 7 його довірених осіб - безробітні. У двох ТВО довіреними особами Соловйова та Тимошенко стало подружжя.

Громадський рух ЧЕСНО дослідив зв’язки довірених осіб різних кандидатів і виявив, що вони можуть вести агітаційну кампанію за конкурента виборчих перегонів. Соловйова рух ЧЕСНО вважає технічним кандидатом Юлії Тимошенко саме на підставі таких зв’язків.

На Харківщині є 14 територіальних виборчих округів (ТВО). Кандидат у Президенти від партії "Розумна сила" Олександр Соловйов має по довіреній особі у кожному з них. Однак майже всі вони персони непублічні, й контакти їх знайти не вдалося.

У Шевченківському районі міста Харкова (168 округ) Соловйов довірився Богдану Бригиді. Наразі, якщо вірити інформації з сайту ЦВК, він є безробітним. А у 2015 році Бригида балотувався у Харківську міськраду від партії "Батьківщина", кандидаткою у Президенти від якої є Юлія Тимошенко. На той момент він був членом партії.

У Київському районі район, частині Московського району міста Харкова  (169 округ) довіреною особою Соловйова є Світлана Дегтярьова, місцем роботи якої на сайті ЦВК вказане ТОВ "Євро-Диліжанс", яке займається транспортними перевезеннями. Особа з таким же ПІБ є керівницею у теж транспортному ТОВ "Франко трейд".

Частина Московського району міста Харкова (170 округ) від імені очільника "Розумної сили" представляє пенсіонерка Віра Тарасенко. Особа з аналогічним ПІБ є керівницею ПП АЛГО, зареєстрованого на Київщині. А на Facebook особа з таким же ПІБ агітує за Тимошенко.

У Немишлянському районі, частині Індустріального та Слобідського районів міста Харкова (171 округ) Соловйов довірився Вадиму Ламанову, який, згідно до інформації з сайту ЦВК, працює в Дніпровському ТОВ "СТО БАЛКАНКАР".

У частині Індустріального та Московського районів міста Харкова (172 округ) працює Тетяна Біла, яка на останніх місцевих виборах балотувалася до Харківської облради від "Батьківщини". На той момент вона теж була членкинею партії. Наразі працює інженером на ПАТ "ХТЗ".

Основ’янський район та частина Слобідського району міста Харкова (173 округ) від Соловйова представляють безробітна Людмила Сорокіна. На президентських виборах 2010 року вона була  членкинею комісії на 170 окрузі від Тимошенко.

У Новобаварському та Холодногірському районах міста Харкова (174 округ) очільник "Розумної сили" довірився Феліксу Пащенко, безробітному директору ГО "ХОГО "ТЕРРА". Особа з аналогічним ім’ям та прізвищем у Facebook виставляє спільні селфі з Тимошенко та робить репости з її фанатського пабліку.

По місту Люботин, Дергачівський район та частину Харківського району (175 округ) Соловйова представляє безробітна Юліанна Сініцина. На виборах 2015 року вона була першим номером у списку від партії "Батьківщина". Олексій Сініцин, який може бути її родичем, на тих же виборах балотувався до Харківської міськради як член партії "Батьківщини". Чоловік з аналогічним ПІБ був помічником трьох різних нардепів фракції Тимошенко. Останній раз - помічником Віталія Данілова, який нині очолює Харківську обласну "Батьківщину". На цих президентських виборах Олексій Сініцин є довіреною особою Тимошенко у одному окрузі із Юліанною Сініциною.

У місті Чугуїві, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Печенізькому та Чугуївському районах (176 округ) Соловйов довірився безробітній Антоніні Поспєловій. Особа з таким же ПІБ - дружина депутата Харківської облради Віктора Поспєлова, фракція "Батьківщина". Він сам - довірена особа Тимошенко у тому ж 176 окрузі.

Міста Ізюм, Куп’янськ, Борівський, Ізюмський, Куп’янський, Шевченківський райони (177 округ) представляє безробітний Олексій Гелуненко. Особа з аналогічним ПІБ вступила на бакалаврат до Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка у 2012 році. Цікаво, що у цьому ж 177-му окрузі Наталія Гелуненко, ймовірна родичка Олексія, у 2012 році була офіційною спостерігачкою за виборами парламенту від "Батьківщини".

У місті Первомайський, Балаклійському, Барвінківському, Близнюківському, Первомайському районах (178 округ) Соловйова представляє Юлія Павленко, яка працює на приватну підприємицю, а у місті Лозова, Зачепилівському, Кегичівському, Красноградському, Лозівському, Сахновщинському районах (179 округ) - пенсіонер Віктор Бацагула.

На Богодухівський, Валківський, Золочівський, Коломацький, Краснокутський, Нововодолазький райони, частину Харківського району (180 округ) працює Юрій Лавріненко, депутат Золочівської райради Харківської області від "Батьківщини" та член цієї ж партії.

У Зміївському районі, частині Харківського району (181 округ) на Соловйова працює безробітна Ірина Лук’янченко (Миколаївна). Ми не виключаємо, що це просто збіг обставин, однак Ігор Лук’янченко (Миколайович) був помічником нардепа 6 та 7 скликань Шишкіної з "Батьківщини".

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО моніторить, яким чином відбувається передвиборча агітація кандидатів у Президенти України. На нашому сайті вже можна ознайомитися з дайджестами про агітацію на Харківщині за другий, третій, четвертий, п'ятий, шостий та сьомий тижні передвиборчої кампанії.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]