Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Ярош Павло Геннадійович
Фото: Ярош Павло

Ярош Павло Геннадійович

Рік народження: 1987

Опис політика

У 2020 невдало балотувався у нардепи на Кіровоградщині як самовисуванець, також був кандидатом до Одеської міськради та райради від партії ексмера Одеси Едуарда Гурвіца.

У 2023 році заявив, що звернувся від імені своєї ГО "Ярош "Україна" понад усе" до СБУ з проханням відкрити справу проти президента Володимира Зеленського за статтею "Державна зрада" (ст. 111 ККУ). Також подав скаргу з цього приводу до Приморського суду Одеси, згодом справа перейшла до Одеського апеляційного суду. У своїх соцмережах Ярош активно звинувачував Зеленського у нібито непідготовленості до повномасштабного вторгнення Росії й геноциді українського народу.  

Цього ж року Одеський окружний адміністративний суд постановив заборонити та розпустити ГО Яроша і припинити випуск його журналу «Ярош» через проросійську діяльність, виправдання російської агресії і загрозу національним інтересам та безпеці. За час повномасштабної війни Росії проти України Ярош поширював зокрема заяви про війну "братніх слов’янських народів" і "тотальне знищення українських та російських чоловіків", виступав за збереження дня перемоги 9 травня. Фігурант бази Миротворець.  

З 2022 року засновник і керівник ТОВ "Ярош" в Одесі.

У 2021 році активно виступав проти введення карантину та вакцинації у зв’язку з пандемією коронавірусу. Організував в Одесі мітинг проти вакцинації. Виступав на захист відомого «антивакцинатора» Остапа Стахова, якого СБУ підозрює в намаганні повалити конституційний лад. Тоді ж повідомив, що зареєстрував журнал "Yarosh" і пропонував усім охочим оформити журналістське посвідчення. Також у лютому 2021 влаштував мітинг проти підвищення цін на комунальні послуги.

У 2020 році від імені своєї ГО попри карантин намагався організувати у центрі Одеси мітинг проти ухвалення закону про ринок землі під антисемітськими гаслами, зокрема «Бий жида – рятуй країну». Виступав проти продажу землі.

Також у 2020-му на місцевих виборах невдало балотувався від "Блоку Едуарда Гурвіца" до Одеської міськради (округ №5, безпартійний) і до Одеської райради (округ №4, безпартійний)

У тому ж році вступив до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на спеціальність "Менеджмент" та став студентом Військової академії ЗСУ міста Одеси, військової кафедри "Психології".

У 2019-му невдало балотувався до Верховної Ради 9-го скликання на Кіровоградщині (округ №101) як самовисуванець. На момент виборів був безробітнім. У тому ж році заснував і очолив благодійну організацію "Міжнародний фонд Ярош" та ГО "Ярош "Україна" понад усе", які зареєстровані в Одесі.  

До 2019 року працював на менеджерських посадах у різних компаніях, пов'язаних переважно з торгівлею сільськогосподарською сировиною, а також заступником голови Новомиргородської філії Всеукраїнської організації "Союз інвалідів України".

Має вищу освіту. У 2010 році закінчив Одеський державний економічний університет за спеціальністю "Облік і аудит".

У 2009-2010 - провідний спеціаліст у Міському центрі гуманітарної допомоги інформаційного та господарчого забезпечення при Одеській міськраді. До цього працював на посаді провідного економіста в одному з відділень Ощадбанку в Одесі, а також слюсарем-сантехніком експлуатаційно-технічного відділу Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Народився 8 червня 1987 року в місті Новомиргород Кіровоградської області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу