Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Дмитрук Артем

Дмитрук Артем Геннадійович

Рік народження: 1993

Опис політика

Народний депутат Верховної Ради 9 скликання від “Слуги народу”.

У квітні 2024 року журналісти "Bihus.info" з'ясували, що Дмитрук співпрацював підозрюваним у державній зраді проти України Сергієм Чертиліним. Зокрема у "захисті" УПЦ МП через протидію прийняттю законопроєкту 8371, який має на меті заборону пов'язаних із РПЦ організацій.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за Павла Музичука, ієродиякона УПЦ МП та фігуранта реєстру Zрадників, затриманого СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

У 2023 році Дмитрук спільно з нардепом Олександром Куницьким побили людину в центрі Києва. За цим фактом генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу проти нардепів.

У тому ж році журналісти Bihus.info встановили, що Дмитрук після початку повномасштабної війни придбав собі авто вартістю не менше $35 тис.

Окрім цього Дмитрук став на захист УПЦ МП під час розгляду її заборони через зв’язки з РФ. Також Дмитрук виступав із провокативними заявами на підтримку російської мови в Україні.

У 2022 році влаштував бійку в Одеській міськраді, через що постраждали троє охоронців. За допомогою групи підтримки Дмитрук пройшов до зали на другому поверсі, де почав зривати засідання: бігати по столах і ламати меблі.

Був відсутній на засіданнях, що передували вторгненню (15 та 22 лютого). Вступив у новоутворену депутатську групу "Відновлення України".

У 2021 році Дмитрук увійшов до списку нардепів, які демонстративно відмовились вакцинуватись від коронавірусу. Крім того, Дмитрук був активним прочанином Української православної церкви Московського патріархату (РПЦ в Україні) й залюбки це підкреслював.

У тому ж році увійшов до списку депутатів, які увійдуть до створеного міжфракційного об’єднання під назвою "Розумна політика". 

У листопаді 2021 року Дмитрука вирішили виключити з фракції "Слуга народу". Напередодні цього Дмитрук дав інтерв'ю підозрюваному у державній зраді Анатолію Шарію, в якому заявив про своє розчарування в "Слузі народу". 

Також Дмитрук взяв участь у фільмі Шарія щодо подій в Одесі 2014 року.

У 2020 році Артем Дмитрук разом з Олексієм Леоновим поклали квіти до будівлі Будинку профспілок в Одесі, де 2 травня 2014 року загинула група сепаратистів під час протистояння з прихильниками Євромайдану. 

Того ж року Артем Дмитрук в приміщенні Верховної Ради України вчинив бійку з Сергієм Власенком, депутатом ВРУ від "Батьківщини".

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №133 (Одеська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. Став членом партії. Член Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Того ж року у ВР пройшло голосування щодо обрання керівників парламенту, затвердження прем'єр-міністра та уряду України. Через кілька годин після цієї події Артем Дмитрук в інтерв'ю Радіо Свободі не зміг назвати навіть прізвища прем'єр-міністра, за якого проголосував, хоча стверджував, що "спілкувався з ним у Трускавці".

Власник фітнес-клубів "Barbell Barbell gym" та "baza". Співзасновник ГО "Я одесит-мені не все одно", член ГО "Ілля Муромець".

До цього працював приватним підприємцем, вантажником та охоронцем.

Закінчив юридичний коледж Національного університету "Одеська юридична академія" за спеціальністю "Правознавство".

Народився 28 червня 1993 року м. Козятин, Вінницька область.

Маркерні голосування

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Листопад 2021 — Травень 2022
    Позафракційні
  • Серпень 2019 — Листопад 2021
    Слуга народу

Депутатські групи

  • Верховна Рада 9
  • 2022-05-22 — ...
    Відновлення України

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань правоохоронної діяльності
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу