Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Забуранна Леся

Забуранна Леся Валентинівна

Рік народження: 1981

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Народна депутатка Верховної Ради 9 скликання від “Слуги нарду”, викладачка та науковиця.

У 2022 році під час судового засідання у справі Максима Микитася стало відомо про його вплив на Лесю Забуранну. Про це йшлося в контексті повернення активів "УкрБуду".

У серпні 2022 року благодійний фонд “Лідері зміни”, який пов’язаний із нардепкою, був помічний у гречкосійстві, спільно із депутатом Броварської міськради від партії “Рідний дім” Олександром Казаковим людям роздавали харчові продукти під партійною символікою “Слуги народу”.

Окрім цього нардепка роздавала продуктові набори від ГО “Лідери змін” в пакетах із власним іменем у Києві спільно з депутатом Київради Ярославом Федоренком.

З 2021 до 2023 року очолювала Київську міську організацію партії “Слуга народу”, після неї управління осередком передали депутату Київради та її колезі по партії Андрію Вітренку.

У 2019 році була обрана народною депутаткою Верховної Ради 9 скликання по 216 округу (частини Дарницького та Дніпровського районів міста Києва) від партії "Слуга народу", як безпартійна. Членкиня однойменної фракції. Членкиня Комітету з питань бюджету.

У тому ж році стала співзасновницею громадської організації “Лідері змін”.

До обрання в Верховну раду була членкинею Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та експерткою науково-експертної ради Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У 2014 році була співзасновницею благодійного фонду “Лідери змін”. За даними платформи Youcontrol цей фонд має відношення до групи “Приват” олігарха Ігоря Коломойського.

З 2012 до 2021 року була викладачкою та професоркою кафедри менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України. Займалась дослідженням соціально-економічного розвитку депресивних територій, гендерною рівністю в українському суспільстві. 

У 2003 році закінчила Київський національний торговельно-економічний університет за спеціальністю "економіка підприємства". Докторка економічних наук. Пройшла науково-практичні стажування у ряді європейських країн, США і Канаді.

Народилася 22 серпня 1981 року у Києві.

Маркерні голосування

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань бюджету

Посади у партіях

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу