Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Симороз Олег

Симороз Олег Олександрович

Рік народження: 1997

Опис політика

Активіст та правозахисник.

У 2022 році після початку повномасштабного вторгнення росії Симороз пішов на фронт. Того ж року отримав важке поранення на Донеччині.

Симороз виступав проти законопроєкту №5655, що розширює можливості для будівельних афер та має корупційні ризики. Законопроєкт передбачав, що забудовники матимуть приватний контроль, а громадяни та органи місцевого самоврядування не зможуть впливати на забудову. 

Того ж року голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, яка ініціювала законопроєкт №5655, увірвалась без попередження в госпіталь, де лікувався Олег Симороз аби з'ясувати стосунки через його критику законопроєкту.

У 2021 році на думку Симороза, на нього було скоєно замовний напад, який організував забудовник “Інтергал Буд”, ексрегіонал Володимир Зубик. Симороз разом із місцевою громадою перешкоджав Зубику забудовувати історичний ареал Реп'яхів Яр у Шевченківському районі столиці. Ареал входить до охоронної зони ЮНЕСКО.

У 2021 році Симороз виступав проти незаконної забудови Мінського масиву. Тоді земельна комісія Київради проголосувала за проєкт затвердження детального плану територій, які передбачають будівництво на Мінському масиві нового багатоповерхового мікрорайону. Що підсилить вже наявне перенаселення мікрорайону та вирубку парків.

Цього ж року виступав у Київраді проти неприпустимості забудови 176 гектарів дикої природи - Екопарку Осокорки. Також Симороз був координатором руху захисників Микільської Слобідки від забудови.

У 2020 році Симороз балотувався до Київської міської ради від партії “Народовладдя”, не обрано. На той час працював юристом у ГО “Екостолиця”. Співзасновник партії “Народовладдя”.

У 2019 році був уповноваженою особою від партії ВО “Свобода” у виборчому окрузі частині Оболонського та Святошинського районів Києва.

Того ж року Олег Симороз був офіційним спостерігачем кандидата на посаду Президента України - Руслана Кошулинського (від партії ВО “Свобода”).

Народився 3 червня 1997 року в Києві.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу