Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Ушаков Олексій

Ушаков Олексій Олександрович

Рік народження: 1986

Опис політика

12 травня 2021 року Комітет з питань правоохоронної діяльності підтримав кандидатуру від ГО “Волонтерський рух “Спільна мета”, одесита Олексія Ушакова, до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки України. Ушаков отримав дев’ять голосів у рейтинговому голосуванні та обійшов сімох інших кандидатів, серед яких були Олексій Гриценко та Надія Савченко

Перше голосування за включення Ушакова було провальним — вісім голосів за від загальної кількості присутніх. Член комітету Олександр Бакумов та голова комітету Денис Монастирський запропонували провести переголосування, якщо є непорозуміння. Інша частина комітету — депутати від “Голосу” Олександра Устінова та Андрій Осадчук, а також Володимир Арешонков від групи “Довіра” — висловили обурення, адже це не передбачено регламентом. Під час співбесіди кандидату було важко відповідати на запитання членів комітету українською мовою, тому він попросив дозволу і відповідав російською.  

На місцевих виборах 2020 року Олексій Ушаков балотувався в Одеську міськраду від партії “Сила і честь”. На момент балотування був безробітним. Не був обраний.

Центр протидії корупції зазначає, що у 2020-му Ушаков заснував разом з Артемом Каспар’яном ТОВ “Ушаков і партнери” (діяльність у сфері права). Водночас Каспар’ян є помічником одеського мажоритарника від “Слуги народу” Артема Дмитрука та співзасновником ГО “Офіс законодавчих ініціатив”. Також співзасновниками ГО “ОЗІ” є Володимир Савченко та Олександр Степанюк, які водночас є співзасновниками ГО “Волонтерський рух “Спільна мета”, який і делегував Ушакова на конкурс до комісії. 

До 2019 року працював старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах відділу протидії хабарництву (ГУ НП в Одеській області). У квітні 2020 року отримав адвокатське посвідчення.

Освіта вища.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

36 законів очікують на підпис чи вето президента Володимира Зеленського. Один із них — ще з 2019 року, хоч Конституція передбачає на це лише 15 днів.&n...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу