Солом’янка: команда Андрієвського проходить завдяки адмінресурсу та гречкосійству

Солом’янський район вважається вотчиною екс-депутата ВО “Батьківщина”, а наразі нардепутата від БПП Дмитра Андрієвського.

Цей політик, за оцінкою Руху ЧЕСНО, не склав іспит на доброчесність через імовірну причетність до корупційних дій.

Якщо у попередньому складі Київради у Дмитра Андрієвського було п’ятеро “своїх  людей” - Кисіль, Кириченко, Шкуро, Конобас і Костюшко, - зараз залишилося лише троє. Його помічники - Руслан Кисіль та Катерина Кириченко, яка, за інформацією "Української правди", є його цивільною дружиною, - не пройшли.

Представник команди Андрієвського Максим Шкуро окрім того, що є депутатом Київради, очолює райдержадміністрацію Солом’янського району. Саме у якості чиновника Шкуро відвідував публічні заходи напередодні виборів, що може бути розцінено як порушення виборчого законодавства. Свідченням цього є повідомлення на офіційному сайті РДА.

На сцені були кандидати від “Солідарності” в Солом’янському районі, а також народний депутат Андрієвський.

Аби підняти рейтинг політиків використали “Лісапетний батальйон”.

Шкуро у попередній каденції потрапив до лав депутатів-прогульників Київради. Також він не написав жодного запиту за перші 300 днів роботи ради. Попри вимогу Громадського руху ЧЕСНО не кандидувати прогульників, “Солідарність” залишила їх у своїх лавах.

Шкуро потрапив знову до Київради завдяки мешканцям Відрадного. Він став членом найрейтинговішої комісії Київради з питань містобудвування, архітектури та землекористування.

Нещодавно виборці Солом’янського району помітили цікаву деталь - останні номери газети “Солом’янка”, яка начебто є комунальним ЗМІ, - виходили на головній шпальті з матеріалом лише про одного депутата - Дмитра Андрієвського.

Інші матеріали газети присвячені його команді - Максиму Шкуро, Максиму Конобасу, Руслану Кисілю, Миколі Негричу і Вячеславу Непопу.

На запит мешканців району Солом'янська РДА відповіла, що комунальна газета "Солом'янка" через відсутність фінансування наразі не випускається. Натомість мешканці району й надалі отримують у свої скриньки газету з подібною назвою, а саме газета “Солом’янка". Обидва видання майже ідентичні - співпадають стиль, кольори, шрифт, а також використовується герб Солом’янського району.

Журналісти переконані, що таким чином політики створили “клон” офіційного видання, щоб поширювати свої піар-матеріали серед жителів району.

Максим Конобас - ще один член команди Андрієвського.

Конобаса в Києві знають, як господаря стриптиз-клубу "Зірковий носоріг" та власника Солом'янського ринку, крім того в його підпорядкуванні також ресторани "14 Авеню", "Старе сідло" і "Чердак". Цей депутат теж потрапив саме до комісії з питань власності. У Київраді попереднього скликання він був рядовим членом комісії, а зараз він йде на підвищення і буде заступником голови цієї комісії.

Власник стрип-клубу на окрузі агітував поштовими скриньками. Після встановлення яких виборцям додому занесли ключі з брелоком “Солідарність”.

Під час передвиборчої кампанії поштовими скриньками агітував не лише Конобас. Його колега  мільйонер-забудовник Микола Негрич, який теж входить до команди Андрієвського, також встановлював вибоцям скриньки, але він їх зробив іменними.

“Старі скриньки в нашому будинку були цілком пристойні, але напису “За підтримки Миколи Негрича” на них не було. Якщо вірити звіту, Негрич встановив скриньки  для 4178 квартир. Цілком ймовірно, що це робилось для того, аби мати ключі і розкладати свою агітацію” - зазначає провідний аналітик громадського руху ЧЕСНО Павло Миронов.

“Було б цікаво дізнатися, де ще встановили нові поштові скрині (скриньки від Негрича встановлені зокрема на вул. Островського та вул. Липківського). Як і те, в чому полягала підтримка пана Негрича: чи була вона моральною, чи на це було витрачені бюджетні кошти з його депутатського фонду, чи його компанія “Київбудмонтаж” просто отримала черговий підряд? В ЖЕКу не кажуть, за чиї кошти ці скриньки було встановлено, а переадресовують у приймальню Негрича” - запитує Миронов.

Виборцям треба сказати, що у депутатів на виконання наших доручень є фонд, який становив 200 тисяч гривень на рік.

Перед вибрами депутати Київради збільшили собі розмір депутатських фондів до 500 тисяч.

“Якщо заміна справних поштових скриньок на нові із агітаційним написом відбулася саме за наш рахунок – то це не що інше, як марнотратство наших коштів”, - наголошує Миронов.

Нагадаємо, що у 2012 році Микола Негрич був у списку Наталії Королевської "Україна вперед!" (№55). Більш детально про Миколу Негрича рух ЧЕСНО писав раніше.

Варто зазначити, що Негрич - зять колишнього голови “Київміськбуд" Михайла Голиці і сам є співвласником "Київбудмонтажу".  Цей депутат теж став членом комісії з питань містобудування.

З Голицею пов’язаний не лише Негрич, а й ще один депутат від Солом’янки Вячеслав Непоп.

До Київради у 2014 році він потрапив як самовисуванець, але на цей раз депутата-прогульника до своїх лав взяла “Солідарність”.

ЗМІ повідомляють, що Непоп може бути пов’язаним з кумом Дмитра Табачника - нардепом від Партії регіонів Максимом Луцьким.

Варто зазначити, що Непоп отримав державні нагороди як заслужений та почесний будівельник України. За інформацією "Наші гроші", він є бізнес-партнером у будівельному бізнесі депутата Негрича та його тестя Голиці. Непоп теж подався до комісії з питань мітобудування.

Під час виборчої кампанії від імені свого благодійного фонду Вячеслав Непоп займався ймовірним підкупом громадян. На своїй сторінці у Facebook депутат пише: “За зверненнями мешканців закуплено і видано 52 лічильники на холодну та гарячу воду”.

Тобто всі члени команди Андрієвського опинилися в комісії, яка відповідає за містобудування, архітектуру та землекористування. Не виключено, що в депутатів може бути конфлікт інтересів.

Генеральний директор Асоціації "Промислово-будівельна група “Ковальська” Сергій Пилипенко став заступником голови екологічної комісії. Він теж піарився разом із іншими кандидатами Солом’янки у парку “Орлятко”.

Кандидат Пилипенко тішиться, що на малюкну - його прізвище.

Статки родини Пилипенка оцінюють в 55 мільйонів доларів, а президент “Ковальської” нещодавно посів 90 місце у рейтингу “Золота Сотня” видання “Кореспондент”.  

Перемогу на Чоколівці (район Севастопольської площі) окрузі здобув представник від БПП “Солідарність” Андрій Андрєєв, який раніше був помічником у співголови фракції Леоніда Черновецького Алли Шлапак. 

Андрій Андрєєв, за інформацією ЦВК, є першим замом директора КП “Київблагоустрій”, він також значиться як виконавчий директор "Благодійного фонду "Дорослі для дітей", головою правління якого є інший депутат-мажоритарник від Печерська - Михайло Терентьев. 

Як відомо, Терентьев – був також помічником Алли Шлапак і спостерігачем на виборах до парламенту. Також Андрій Андрєєв є одним із небагатьох депутатів, хто потрапив у попередній каденції до нерейтингової освітньої комісії. Тепер же він в комісії з питань бюджету.

До слова Алла Шлапак, яка входила до команди Леоніда Черновецького й курувала певний час роботу Теретньєва, пішла до Київради від партії “Єдність” традиційно по Печерському району. Цей округ, ймовірно, “Солідарність”, їй злила вже вдруге.

На Чоколівці - в одному з мікрорайонів Солом’янки, де майже абсолютну перемогу здобула “Солідарність”, - переміг Роман Ярошенко - кандидат від “Єдності”. Його конкурентом на окрузі від “Солідарності” була директор Солом'янської школи №74 Олена Марушевська.

Натисніть для збільшення

Ймовірно, цей округ також “Солідарність” злила задля Ярошенка, який вже був депутатом Київради і свого часу голосував за кандидатуру секретаря Олеся Довгого. Ярошенко разом із братами Супруненками, один з яких - колишній зять Леоніда Черновецького, - акціонер “Асвіо Банку”.

Висуванець від ВО «Свобода» 23-річний Володимир Назаренко переміг на окрузі представника команди Андрієвського прогульника Руслана Киселя. Він - командир одного із взводів батальйону “Київська Русь”. Був під Дебальцево.

Рік тому він також намагався отримати мандат столичного депутата від Солом'янки, але тоді переміг Кисіль. За інформацією журналістів, молодий архітектор є сином екс-проректора КПІ Едуарда Назаренка. Раніше він працював помічником нардепа минулого скликання Ігоря Мірошниченка.

Протасів Яр, Кучмин Яр, Божків Яр вивів до Київради висуванця від “Самопомочі” безпартійного Андрія Таранова. Він гендиректор ТОВ “Квенді Медіа Аудиту”.

Згідно з декларацією про доходи, сім’я Таранових - мільйонери. За рік дружина отримала майже 1,5 мільйони гривень, а новообраний депутат ради - майже 2 мільйони.

Таранов - власник 3 квартир, дружина - однієї. Також родина володіє земельною ділянкою 3000 кв. м. У власності Танових є Міцубісі Лансер та Фольксваген Турен.

Торік Таранови гасили кредит у “Сбербанку Росії”.

“Батьківщина” не представлена у Солом’янському районі взагалі.

Внаслідок нових рейтингових правил у виборчій системі України перемогу в мікрорайонах біля ж/д вокзалу, КПІ та Відрадний не виграв жоден із кандидатів.

Автори: Ірина Федорів - регіональний координатор ЧЕСНО, Олександр Саліженко - журналіст ЧЕСНО 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]