Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Брагар Євгеній

Брагар Євгеній Вадимович

Рік народження: 1994

Опис політика

Нардеп Верховної Ради 9-го скликання від "Слуги народу", в.о. голови комітету з питань свободи слова (з вересня 2023 року)

У вересні 2023 року призначений тимчасовим виконувачем обов'язків голови Комітету ВР з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича, якого підозрюють у держзраді. До цього був першим заступником голови цього комітету.

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

У липні 2021 року поліція зупинила Брагара за непідсвічений державний номер авто. Під час перевірки поліціянти запідозрили, що нардеп був у стані наркотичного сп'яніння і запропонували йому пройти медобстеження. Нардеп написав заяву на патрульних. Результати експертизи не підтвердили вживання наркотиків.

У лютому 2020-го втрапив у скандал, коли у прямому ефірі запропонував пенсіонерці продати собаку, щоб сплатити комуналку. Заява Брагара спричинила хвилю критики й мемів.

У січні 2020-го Брагар став фігурантом іншого скандалу, коли подав заяву до поліції на волонтерок, які вимагали від водія автобуса вимкнути російський серіал, повертаючись з похоронів вбитого на Донбасі військового. Нардеп назвав дії волонтерок "неприйнятними і дискримінуючими".

Нардепка від "Євросолідарності" Яна Зінкевич засудила Брагара й зауважила, що дії водія суперечили закону Про мову. Брагар у відповідь заявив, що ставиться "різко негативно" до цього закону. На бік Брагара став нардеп від проросійської партії ОПЗЖ Ілля Кива.  

У вересні 2019-го в етері телеканалу "Рада" заявив, що Україні не варто фінансувати кінематограф патріотичного спрямовування.

У 2019 році був обраний народним депутатом Верховної Ради 9-го скликання від "Слуги народу" (№76 у списку, безпартійний). Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань свободи слова.

Під час президентських виборів того ж року був довіреною особою Володимира Зеленського у Вінницькій області. Був членом ОВК №13 (Вінницька область) від кандидата Зеленського.

Проходив стажування у комітеті Верховної Ради з питань закордонних справ. Засновник, керівник та викладач польської мови у навчальному проєкті "Лінгвіст".

Має вищу освіту. Закінчив історичний факультет Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка (магістр). Там же навчався на аспірантурі. 

Народився 30 травня 1994 року у Києві.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Слуга народу

    Міжфракційні обʼєднання

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Комітет з питань свободи слова
    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Голосування у Верховній Раді 9

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Промови у Верховній Раді 9

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу