Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Стрельченко Олександр

Стрельченко Олександр Юрійович

Рік народження: 1981

Опис політика

Двічі депутат Сумської облради. Тричі невдало балотувався до Верховної Ради. Балотувався від ОПЗЖ, "Опозиційного блоку" та "Партії регіонів", був членом цих партій

З 2022 року служить у територіальній обороні.

У квітні 2022 року звільнений з посади першого заступника голови Сумської облради одночасно зі звільненням з посад кількох інших представників проросійської ОПЗЖ на тлі початку повномасштабної війни РФ проти України.

У березні 2022-го як голова регіональної організації ОПЗЖ оголосив про розпуск фракції ОПЗЖ у Сумській облраді. Увійшов до депутатської групи "Сумщина". 

У грудні 2020 року обраний першим заступником голови Сумської обласної ради.

У жовтні 2020 року обраний депутатом Сумської обласної ради 8-го скликання від ОПЗЖ (№2 у списку, член партії). Член однойменної фракції. Того ж року балотувався і до Сумської міської ради 8-го скликання, також від ОПЗЖ (№36 у списку). Був керівником Сумської регіональної організації ОПЗЖ. 

У серпні того ж року призначений директором КЗ "Обласний ліцей-інтернат спортивного профілю Барса" у Сумах. До цього був директором обласного комунального навчально-тренувального закладу "Сумська кінна дитячо-юнацька спортивна школа". 

У 2019 році невдало балотувався до Верховної Ради 9-го скликання від ОПЗЖ (№56 у списку, член партії). 

Був помічником на громадських засадах нардепа 8-го і 9-го скликання від ОПЗЖ Юрія Павленка

У 2015 році був обраний депутатом Сумської обласної ради 7-го скликання від "Опозиційного блоку" (№1 у списку, член партії). На момент виборів був директором дитячо-юнацької спортивної школи "Колос".

У 2014 році невдало балотувався до Верховної Ради 8-го скликання від "Опозиційного блоку" (№56 у списку, безпартійний). На момент виборів тимчасово безробітний.

Того ж року на президентських виборах був довіреною особою на окрузі №159 на Сумщині від кандидата Сергія Тігіпка

У 2012 році невдало балотувався до Верховної Ради 7-го скликання від "Партії регіонів" (№138 у списку, член партії). На момент виборів був начальником управління з питань фізичної культури та спорту Сумської ОДА. 

У 2010 році балотувався до Сумської міської ради 6-го скликання від "Партії регіонів" (№30 у списку). Був керівником Сумської обласної молодіжної організації "Партії регіонів" - "Молоді регіони". 

Має вищу освіту. Закінчив Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка, Сумський Національний аграрний університет та Національну академію державного управління при Президентові України. 

Народився 27 травня 1981 року в Сумах.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, На громадських засадах

Посади у партіях

  • Член Політичної Ради Партії ОПЗЖ

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу