Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Головня Віталій

Головня Віталій Олександрович

Рік народження: 1981

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Був призначений заступником міністра агрополітики та продовольства, депутат “Слуги народу” в Коцюбинській селищній раді. Разом із представниками партії ексмера Ірпеня, забудовника Володимира Карплюка "Нові обличчя" брав участь в усуненні з посади законно обраної громадою селищної голови. Ці перевороти влади у подальшому в судовому порядку були визнані незаконними.

У 2022 році призначений заступником міністра агрополітики та продовольства.

У 2020 році був обраний депутатом Коцюбинської селищної ради від партії “Слуга народу” (1 номер списку). Заявлену виборцями програму Головня разом з командою станом на 2023 рік так і не виконав. Зокрема це стосується будівництва сучасного комплексу з басейном на території місцевої школи, безкоштовного проїзду для школярів, реконструкції Ринкової площі та інших важливих для громади соціальних питань. При цьому, партія “Слуга народу” сформувала в раді депутатську більшість, а селищний голова Сергій Даніш обраний саме від цієї партії. Відповідно СН мала голоси для виконання передвиборчої програми. 

У 2018 році системно не відвідував сесії Коцюбинської ради, зриваючи разом з представниками партії забудовника і ексмера Ірпеня Володимира Карплюка “Нові обличчя” кворум на засіданні ради. Зокрема був відсутній на бюджетній сесії. Блокування роботи в раді було пов’язане з тим, що обрану громадою голову Ольгу Матюшину (БПП), яка виступала за збереження Біличанського лісу, намагалися усунути з посади.

У 2017 році Головня підтримав переворот влади, під час якого самопроголошеним головою обрали живодера-депутата Миколу Єременка. Як пізніше довели аудіозаписи, які робили правоохоронці в ході спецоперації, Єременко зізнався, що йому ексмер Ірпеня Карплюк за переворот обіцяв 20 000 $. Верховний Суд визнав таке призначення Єременка на посаду секретаря ради з виконанням функцій голови ради, яке відбулося після голосування депутатів на псевдосесії, незаконним.

Цього ж року коли відбувалися суди прокуратури з недоброчесним товариством “Мастер-Енерго”, Головня не відвідав жодного судового засідання, щоб підтримати громаду і позицію прокурора. При цьому у селищні під загрозою був запуск опалювального сезону. 

Під час сесій не розписувався як депутат у листку поіменних голосувань і депутати ради, які входили до секретаріату, були вимушені пізно ввечері ходити до нього додому і просити його поставити свій підпис, аби рішення ради набрали законної сили. За закупівлю необхідної техніки Головня під час голосувань утримувався, чим блокував налагодження роботи комунальних служб.

У 2016 році намагався на дільниці проголосувати без паспорта як депутат місцевої ради. Члени ДВК йому не видали бюлетень. Цього року під час дострокових виборців депутатів Коцюбинської селищної ради він був обраний як самовисуванець (вул. Пономарьова, округ №24, 98 голосів “за”). По цьому округу партія “Нові обличчя”, з якою співпрацює Головня, не виставляла свого кандидата, що може свідчити про те, що вони домовилися про співпрацю із самовисуванцем, який пізніше приєднався до депутатської більшості.

Верховна Рада призначила ці дострокові вибори, з огляду на те, що Коцюбинська селищна рада усунула з посади обрану громадою селищну голову Матюшину. Головня брав участь у цьому перевороті.

У 2015 році як самовисуванець переміг на виборах до Коцюбинської селищної ради із перевагою в 1 голос. На той момент працював радником ТОВ “Епіцентр”. 

З 2007 року працював спершу менеджером з постачання відділу капітального будівництва Товариства з обмеженою відповідальністю “Епіцентр К” і цього ж року був переведений на посаду економіста з фінансової роботи фінансово-аналітичного відділу “Епіцентр К”. На цій посаді пропрацював до 2022 року.

У 2007 році закінчив Державний вищий навчальний заклад “Державний агроекологічний університет” (м. Житомир) за спеціальністю “Облік і аудит”, а у 2018 році закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування України (м. Київ) за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”.

Народився 21 березня 1981 року на Житомирщині.

Балотування

  • 2020
    список №1
    Коцюбинська селищна рада 9-го скликання: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ" — список №1
    Обрано
  • 2015
    мажоритарка
    Коцюбинська селищна рада 8-го скликання: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка
    Обрано

Посади

  • 2022-05-27 — ...
    Заступник міністра агрополітики та продовольства

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу