Одещина: Тимошенко дали булаву, а Порошенку Труханов подякував за "уважение"

Фото: Одещина: Тимошенко дали булаву, а Порошенку Труханов подякував за "уважение"

Минулого тижня в Одесі двічі побував Петро Порошенко. Юлія Тимошенко проінспектувала фабрику 3D-друку. Новинський агітував за Олександра Вілкула й вимагав повернути мир в Україну. Анатолій Гриценко нарешті потрапив на телеефір, куди торік у листопаді його не пустили одеські "тітушки". Громадський рух ЧЕСНО моніторить далі перебіг президентської кампанії в регіонах.

Протягом минулого тижня Президент Петро Порошенко двічі відвідував Одесу.

26 лютого він зустрічався зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером на борту американського есмінця "Donald Cook", який прибув на Одеський морський вокзал.

На цій зустрічі була присутня й перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, про що вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Цікаво, що 26 лютого було пленарне засідання парламенту й упродовж усього дня картка Ірини Геращенко брала участь у голосуваннях, навіть голосувала "за" певні законопроекти. Згідно з даними поіменного голосування у ВРУ, депутатка була зареєстрована і на ранковому засіданні, і після обідньої перерви.

Громадський рух ЧЕСНО звернувся до Геращенко, аби вона прокоментувала, як так сталося, що її картка голосувала в парламенті в той час, коли вона перебувала в Одесі.

Під час перебування в Одесі народна депутатка звинуватила учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" у тому, що вони зірвали екскурсію есмінцем батьків військовополонених українських моряків, а згодом у дописі на своїй сторінці у Facebook зазначила, що екскурсія не відбулася, бо пізно подали заявку, і що її скасування ніяк не пов’язане з активістами.

Удруге до Одеси Петро Порошенко завітав 2 березня. Він узяв участь у засіданні ради регіонального розвитку Одеської області. Активісти руху "Хто замовив Катю Гандзюк?" теж прийшли туди з плакатами, чекаючи надворі на Президента, але він їх проігнорував, зайшовши через інший вхід. Серед учасників акції був й Олег Михайлик, у якого стріляли в місті минулого року.
Під час засідання ради мер Одеси Геннадій Труханов, котрого обвинувачують у заволодінні 185 мільйонами з міського бюджету, подякував Президенту за підтримку:

"Все, что мы сегодня говорим,.. что нас уважают, что нас поддерживают, что у нас высокие рейтинги… Если говорить честно, Петр Алексеевич, это благодаря вам. Вы дали возможность нам проявить свое отношение".

Відео опублікувало місцеве видання "Думская".

Також в Одесі Порошенко підписав закон про надання Куяльнику статусу державного курорту та відвідав святковий ярмарок. Зазначений закон ВРУ ухвалила ще в грудні, а Президент, порушуючи Конституцію, більш ніж місяць його не підписував. Про це написала на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на заступницю голови Верховної Ради Оксану Сироїд, депутатка Одеської міської ради від "Самопомочі" Ольга Квасніцька.

21 лютого в Одесі та області з передвиборчою агітацією була Юлія Тимошенко. У відео, оприлюдненому на її YouTube-каналі, видно, що під час відвідин Одещини кандидатку в Президенти скрізь супроводжував перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський. Зокрема, Тимошенко побувала на фабриці 3D-друку, де їй подарували надруковану на 3D-принтері булаву.

На офіційному сайті ВО "Батьківщина" хваляться підтримкою мешканців Чорноморська під час візиту до міста Тимошенко:

"Побачити й почути кандидата в Президенти Тимошенко прийшло майже все місто. Така підтримка в Одеській області обумовлена плідною та послідовною роботою Одеської обласної "Батьківщини" на чолі з Олегом Радковським, що підтверджується й результатами виборів в ОТГ в області".

Зауважимо, що в Чорноморську мешкають майже 60 тисяч осіб. На офіційній сторінці Тимошенко сказано, що на зустріч із нею прийшли 5 тисяч містян.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО проаналізував декларації депутатів Одеської обласної ради від ВО "Батьківщина", зокрема й Олега Радковського. У політика збанкрутілий бізнес та арештована нерухомість. Через несплачені борги він може залишитися без квартири.

Одеський осередок "Батьківщини" 1 березня організував мітинг проти розкрадань в "Укроборонпромі" та з вимогою імпічменту Президента. Інформацію про нього розміщено на офіційній сторінці обласної партійної організації ВО "Батьківщина". Акція тривала без партійної символіки й по інший бік будівлі ОДА. Про це пишуть місцеві журналісти.

У Києві теж відбулася схожа акція. Представники Руху ЧЕСНО записали коментар її учасників – студентів, які підтвердили, що їм платили за це гроші. На акції у столиці були присутні й школярі.

26 лютого на одеських телеканалах виступав кандидат у Президенти Анатолій Гриценко.

"Сьогодні таки вийшов у прямий ефір одеського "Shark Radio", куди СБУ з бандитами через бійки й провокації не пустили нас 28 листопада. Був ще в семи студіях Одеси", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

1 березня в Одесі серед учасників форуму на підтримку Олександра Вілкула був Вадим Новинський. На заході, який мав назву "Опозиційна Одеса", він поскаржився на відсутність діалогу всередині партії, що призвело до розколу, і сказав, що вважає Порошенка своїм ворогом:

"Я считаю его своим врагом, и он считает меня своим врагом. Я скорее пойду за благословением к Филарету, чем буду сотрудничать с Порошенко".

На форумі був присутній і народний депутат Сергій Ківалов, який також відвідав засідання ради регіонального розвитку Одеської області за участю Порошенка. Після закінчення форуму "опоблоківці" ухвалили резолюцію з вимогами "повернути мир в Україну, відновити економіку, інфраструктуру й соціальну сферу, а також підняти рівень життя громадян та забезпечити українців газом власного виробництва".

Під час перебування в Одесі Вадим Новинський поєднав приємне з корисним та отримав з рук Сергія Ківалова диплом магістра права Національного університету "Одеська юридична академія".

А тим часом в Одеському національному медичному університеті тривали баталії за участю народних депутатів. По різні боки барикад опинилися "ляшківець" Ігор Мосійчук і представники "БПП" Володимир Курінний та Давид Макар’ян.

20 лютого до будівлі вишу, де забарикадувалося його звільнене керівництво, намагалися потрапити депутати від "БПП". Але їх досередини не пустили й навіть задули піною з вогнегасників.

Нардеп Курінний розповідає, що до приміщення університету їх не пускали люди в масках:

"Так, воно було забарикадоване. І нас атакували вогнегасниками. Там було з десяток людей у масках, озброєних, а також три людини з оточення колишнього ректора Запорожана, один з яких представився в.о. ректора".

І додає, що подав до поліції заяву про перешкоджання депутатській діяльності.

А вже наступного дня на вході до вишу з’явилось оголошення, що там розташована громадська приймальня народного депутата від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігоря Мосійчука.

Нагадаємо, що в лютому в Одеській області побували кандидати в Президенти Петро Порошенко, Володимир Зеленський, Олександр Вілкул та Андрій Садовий.

Ми вже розповідали про те, що в Чорноморську Олександр Вілкул припаркувався на пішохідному переході, а в Запоріжжі його зустріли зеленкою. На Харківщині напали на намет Петра Порошенка та зіпсували агітаційний куб Андрія Садового. Олегові Ляшку на Полтавщині пошкодили брендований автобус, а на Дніпропетровщині на "Ляшкобус" напали з камінням. За Володимира Зеленського агітує "Ліга сміху", що гастролює Україною. "Кварталу-95" відмовили у виступі у Вінниці.

Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]