ЧЕСНО про кандидатів “Самопомочі”, “УКРОПу”, “Свободи” та інших висуванців Херсонщини

Фото: ЧЕСНО про кандидатів “Самопомочі”, “УКРОПу”, “Свободи” та інших висуванців Херсонщини

Загалом на окрузі 29 кандидатів: 14 партійних і 15 самовисуванців, 1 - вибув.

17 липня на 183 окрузі Херсонщини відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради, оскільки 28 квітня 2016 р. Петро Порошенко призначив нардепа президентської фракції від цього округу Андрія Гордєєва головою Херсонської ОДА. Представник “Самопомочі” Ігор Дудар минулого разу програв Гордєєву і посів 3 місце. Тепер він знову йде на вибори.  Загалом на окрузі 29 кандидатів: 14 партійних і 15 самовисуванців, 1 - вибув.

Результати місцевих виборів до Херсонської міськради у 2015 році засвідчили, що тут громада більше підтримує висуванців від БПП. Друге місце розділили між собою “Наш край” та “Опоблок”. На кілька мандатів менше взяла “Самопоміч” та “Батьківщина”, УКРОП, Свобода та радикали. До округу 183, окрім Херсону, входить Білозерський район Херсонської області, де на місцевих виборах у 2015 році у райраду найбільше членів завели також представники БПП, “Батьківщина” і УКРОПу. Дещо менше представників отримали “Опоблок”, “радикали” й “Відродження”.

“Самопоміч” висунула Ігоря Дудара - безпартійного чинного сільскго голови Чорнобаївки Білозерського району. Селище, де Дудар переміг на виборах входить до виборчого округу.
 

Попри те, що кандидату зараз 48 років, у своїй автобіографії вказав, що вищу освіту отримав у 2013 р. (Херсонський технічний національний університет). Двічі був депутатом Чорнобаївської сільської ради.

До Верховної Ради балотується вдруге: свої сили в боротьбі за депутатське крісло у парламенті уже пробував у 2014 році. Проте, отримавши 10,17% голосів і поступившись представнику БПП “Солідарність” Андрію Гордєєву та самовисуванцю Михайлу Опанащенку, до Ради не потрапив. Посів третє місце. На місцевих виборах 2015 р. йшов від “Самопомочі” до Херсонської облради.

З 1999 по 2010 рік займався підприємницькою діяльністю - ремонтом ювелірних виробів.

Серед довірених осіб кандидата його дружина Світлана Дудар, котру обрали на місцевих виборах у 2015 році депутаткою Чорнобаївської сільської ради. Окрім того, за даними ЄДРПОУ, жінка веде підприємницьку діяльність за основним видом діяльності - роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Силу людей” на херсонському окрузі предстваляє місцевий підприємець Андрій ЯщукЙого компанія ТОВ “Нео-гранд” займається будівельним бізнесом.

Деякі партії, розуміючи, що шанси їх кандидатів на перемогу низькі, все одно делегують своїх представників. Так вони у проміжку між місцевими виборами підтримують своїх виборців або допомагають розірвати електоральне поле реальних претендентів на перемогу.

УКРОП висунув свого депутата з Херсонської облради, гендиректора і художнього керівника Херсонського театру імені Миколи Куліша - Олександра Книгу.

Як справжній актор Олександр Книга зіграв не одну політичну роль. Він двічі безрезультатно балотувався до парламенту: у 2002 р. За списками “Партії зелених” та у 2014 р. за списками партії Сергія Тігіпка “Сильна Україна”.

Книга був помiчником на громадських засадах у нардепа Миколи Баграєва - самовисуванця №186 округу Херсонської області, який встиг побувати і в Блоці Юлії Тимошинко, і в Партії регіонів. Зауважимо, що Баграєву належить телеканал NewsOne, на якому йде програма іншого кандидата від округу Іллі Киви.

На сайті ЦВК зазначено, що працює генеральним директором - художнім керівником Херсонського драматичного театру. Окрім цього, він активно рекламує базу зеленого туризму “Чумацька криниця”.

knyha_krynytsia.jpg

Довірені особи Книги - Віталій Богданов , який входить в політраду УКРОПу. Був помічником нардепа від Батьківщини Юрія Одарченка (одного з фаворитів цих виборів) у 5 скликанні ВР та іншого нардепа - комуніста Андрія Найдьонова у 6 скликанні ВР.  Причому це не заважало йому бути депутатом від “Батьківщини” у 2005 - 2010 рр у Херсонській міській раді V скликання та головою фракції БЮТ там. У 2012 р. Був 61-м у списку партії Наталі КоролевськоїУкраїна вперед” на виборах до ВР.

Олег Гаврилко уже шостий рік очолює Херсонську обласну організацію ВО “Свобода”, член виконавчого комітету Херсонської міської ради.

На виборах балотувався 5 разів, кожного разу від “Свободи”: до Верховної Ради у 2012 та 2014 рр. (тоді він вказував, що проживає в Ялті), на місцевих виборах 2010 р. - до Херсонської міської ради, на місцевих виборах 2015 р. - до Херсонської міської та обласної рад.

На позачергових виборах до ВРУ був непрохідним номером 43-м у списку ВО “Свобода”, тоді кандидат вказав, що проживає в місті Ялта, на даний час живе в місті Гола Пристань на Херсонщині. На  місцевих вборах 2015 року очолював список ВО “Свобода” до Херсонської обласної ради, однак партія в обласну раду не пройшла.

Помічник на громадських засадах нардепа-“свободівця” Андрія Іллєнка, був помічником депутата VII скликання Олега Панькевича, також члена ВО “Свобода”. Під час Майдану восении 2013, коли Гаврилко перебував у робочій поїздці із тодішнім нардепом Олегом Панченком, його авто підпалили невідомі.

Радикальна партія в окрузі висунула Віталія Плугатарьова.

Він - директор ДУ "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика". Плугатарьов в 2014 р. безрезультатно балотувався до Верховної Ради від РПЛ на цьому ж 183 окрузі. В 2015 році став депутатом Білозерської районної ради від РПЛ.

Згідно даних з ЄДРСР в 2009 році Контрольне ревізійне управління в Херсонській області звернулось до суду із адміністративним позовом до виробничо-експериментального Дніпровського осетрового риборозвідного заводу про стягнення на користь держави незаконно витрачених коштів у розмірі 320 077,08 грн.  Так, як було зафіксовано порушення фінансової дисципліни та встановлено незаконність витрачання державних коштів у розмірі 116 528,38 грн..

Cуд позов задовільнив повністю, а з заводу було стягнено 116 тис. грн.

Партія “Союз Лівих Сил” виставили своїм кандидатом виконавчого директора українського відділення Міжнародного громадського фонду єдності православних народів Сергія Пермінова. У 2015 р. він вже балотувався від цієї партії до Херсонської міськради, але безуспішно.

Кілька фактів вказують на тісний зв’язок Пермінова із КПУ. Керівником фонду, де він працює, є Катерина Самойлик, депутатка-комуністка 2-6 скликань Верховної Ради. Всі 3 довірені особи кандидата - Захар Аташьян, Ірина Бойчук та Володимир Овчаренко - у різний час були помічниками нардепів-комуністів.

Є на окрузі і кандидат від Комуністичної партії - Володимир Кривонос. Він, хоча й має партквиток, балотується як самовисуванець. Кривонос був помічником на платній основі нардепа-комуніста Анатолія Оржаховського (4 скликання ВР), нардепа - комуністки Катерини Самойлик у 5 і 6-му скликаннях ВР та нардепа-комуністки Ольги Михайленко (7 скликання ВР).

У 2014 р. невдало балотувався до ВР від комуністів на цьому ж 183 окрузі. Також безрезультивними були 2 спроби стати депутатом Херсонської міської ради від комуністів у 1998 та 2002 роках. Проте у минулому скликанні очолив депутатську фракцію комуністів у Херсонській міськраді.

Валерій Альтгауз балотується від “Народного контролю” (партія нардепа Дмитра Добродомова). На місцевих виборах 2015 р. Альтгауз висувався в депутати одразу в  Херсонську обласну раду і Херсонську міську раду від “Самопомочі”. На сайті Самопомочі досі зберігся його профайл, де зазначено, що раніше він працював в органах внутрішніх справ, а зараз є засновником та керівником виробничого підприємства «Народні вікна». Нагадаємо, що Народний контроль грає із Самопоміччю на одному електоральному полі, тобто Альтгауз фактично перейшов до партії-конкурента.

Нагадаємо, раніше Рух ЧЕСНО публікував матеріал про інших кандидатів у 183 виборчому окрузі.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]