Гриценко не закрив питання про екс-регіонала: агітація на Волині

Фото: Гриценко не закрив питання про екс-регіонала: агітація на Волині

На концерт співачки Насті Приходько на підтримку Юлії Тимошенко в Луцьку прийшло мало людей, а під час зустрічі з Анатолієм Гриценком охорона не дозволила поставити йому незручні запитання. Кандидата в Президенти Олександра Шевченка зустрічали з короваєм, а нардеп від "БПП" спілкувався зі студентами в місцевих вишах.

Рух ЧЕСНО далі відстежує перебіг передвиборчої агітації в області.

У березні під час дводенного візиту на Волинь кандидат на посаду Президента України від політичної партії "УКРОП" Олександр Шевченко побував у Луцьку та Ківерцях, де його зустріли з короваєм і народними співами.

Окрім критики чинної влади, він розповідав про те, що не входить до повноважень Президента, зокрема про автівки з єврономерами, будівництво доріг та сільське господарство.

До речі, на цю зустріч мав також приїхати голова Волиньради – "укропівець" Ігор Палиця. Однак у місті він так і не з'явився. Нагадаємо, що останню сесію облради провели без його участі.

Як "не агітував" нардеп від "БПП"

На підтримку кандидатів у Президенти в регіонах України далі працюють VIP-агітатори. 7 березня до Луцька завітав депутат від "БПП" Юлій Мамчур (2014 року на чолі 204-ї бригади тактичної авіації він обороняв Кримський півострів). Нардеп відвідав Луцький аеродром, де перебувала його бригада, а також зустрівся зі студентами.

Як запевнив очільник волинської "Солідарності" Іван Мирка, Мамчур приїхав не агітувати за Порошенка, а розповідати про Крим і війну з Росією. Однак під час його зустрічі на Луцькому аеродромі жінкам-військовим вручили подарунки та квіти від президентської партії.

Мамчур побував у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та Луцькому національному технічному університеті.

Агітації за Петра Порошенка не лунало, проте нардеп казав студентам, що "протягом останніх п'яти років влада робить усе можливе й неможливе, аби повернути Крим і Донбас".

"Від жодного квадратного метра Україна не відмовляється. Ані Верховна Рада, ані уряд, ані Петро Порошенко не розділяють окупацію Криму та Донбасу. Щоб завершити війну, ми обрали політико-дипломатичний шлях", – заявив військовий.

Зауважимо, що зустрічі зі студентами в межах передвиборчої агітації є порушенням виборчого законодавства, якщо політики чи партії втручаються в навчальний процес (статті 6 та 31 Закону України "Про освіту", лист МОН №1/9-407 "Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти").

Іван Мирка в коментарі Руху ЧЕСНО заперечив, що це була агітація:

"Були дві зустрічі в університетах. Там не було агітації. І не було відриву від навчання. Як тільки було питання про Президента, ведучі просили не порушувати цієї теми".

Найближчим часом запланований візит Порошенка до Волинської області, однак, коли саме він відбудеться, у партії не повідомляють.

Гриценко не закрив питання про екс-регіонала

11 березня кандидат у Президенти Анатолій Гриценко провів зустріч із лучанами в РЦ "Промінь". У присутніх було чимало запитань, зокрема й щодо підтримки його Андрієм Садовим та кількома іншими кандидатами, а також стосовно скандалу з регіоналами в його команді.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, керівник волинської парторганізації "Громадянська позиція" Сергій Чуріков залишив політику саме через слід регіоналів. Брата екс-регіонала Григорія Смітюха призначили довіреною особою Гриценка на 21-му окрузі.

У Луцьку громадський активіст Сергій Рижков намагався запитати про це в Гриценка, але, за його словами, поспілкуватися з кандидатом у Президенти не дозволила його охорона.

За Тимошенко агітують далі нардеп Крулько та Настя Приходько

Під час виборчих перегонів за кандидатку в Президенти Юлію Тимошенко на Волині агітують далі народний депутат від ВО "Батьківщина" Іван Крулько та співачка Анастасія Приходько.

Так, 6 березня на Театральному майдані в Луцьку відбувся концерт на підтримку Тимошенко. Проте, як розповіли деякі коментатори в соцмережі, людей було небагато. Також у межах туру VIP-агітатори відвідали кілька волинських підприємств.

1 березня на Волинь завітав кандидат у Президенти Олександр Мороз. За інформацією Громадянської мережі "ОПОРА", він зустрівся з виборцями у стінах закладу позашкільної освіти, який на час зустрічі орендував Ковельський міський комітет профспілки працівників державних установ.

Нагадаємо, що в перші тижні агітації на Волині Настя Приходько агітувала за Тимошенко, а в партії Порошенка пробачили хлопцю розірваний намет.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, кандидат у Президенти Юрій Бойко під час візиту до Вінниці був зареєстрований на засіданні Верховної Ради, а дещо раніше Ірина Геращенко так само перебувала водночас і в Одесі, і в парламенті.

Також протягом першого тижня агітації роботу в парламенті пропускали VIP-агітатори Анатолія Гриценка й Андрія Садового – нардепи Віктор Чумак та Олег Березюк відповідно.

У Києві зустріч із Тимошенко не минула без підвезення масовки, а в Харкові 8 березня роздавали "любовний календар" від Порошенка.

На Одещині Юлії Тимошенко дали булаву, а Порошенку Труханов дякував за "уважение".

Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]