Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Тищенко Микола

Тищенко Микола Миколайович

Рік народження: 1972

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Тищенко Микола Миколайович (нар 1972) - український політик, народний депутат України 9 скликання від партії Слуга народу. 

У 2023 році Тищенка виключили з партії “Слуга народу” та зняли з посади заступника голови фракції. Це сталося після його поїздки до Тайланду на “зустріч з виборцями”.  Політик на 11 місяці повномасштабної війни поїхав до Тайланду при тому, що у РНБО наголосили, що нардепи можуть залишати Україну лише під час службових відряджень. 


У 2022 році партія "Слуга народу" усунула нардепа від керівництва Закарпатської організації. Перед цим колега по фракції, народна депутатка Мар’яна Безугла звернулася до керівника партії слуга народу Олени Шуляк та керівника фракції Давида Арахамії з вимогою виключити Миколу Тищенка зі Слуги народу. Мотивувала зокрема це тим, що ресторан Тищенка “Велюр” працював попри ковідні обмеження. Пізніше Тищенко в свою чергу звинуватив Безуглу в дискредитації та намаганні зруйнувати імідж президента Володимира Зеленського під час військових дій, оскільки вона генерує конфлікти у владній команді. У партії Слуга народу заявили, що не будуть втручатися в конфлікт, та що не схвалюють позицію Безуглої. Політсила вважає, що подібні суперечки між однопартійцями шкодять іміджу "Слуги народу".

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

У 2021 році Тищенко із застосуванням сили перервав виступ Гео Лероса з трибуни парламенту. Також Микола Тищенко приїхав разом з іншими депутатами-"слугами" в Івано-Франківську область, щоби підтримати Василя Вірастюка, який балотується до Верховної Ради на окрузі №87. Спостерігачі ЧЕСНО повідомляють, що Тищенко вимагав журналістські посвідчення, переплутав Прикарпаття та Закарпаття, та обвинувачував Олександра Шевченка в сепаратизмі.

У 2020 році нардеп Гео Лерос передав матеріали в НАБУ щодо схеми розкрадання бюджету на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, де фігурують імена Тищенка та "смотрящого" за Києвом Дениса Комарницького. У жовтні Гео Лерос виклав записи розмов Комарницького і Тищенка, які підтверджують згадану схему.

У 2020 році Тищенка було зафіксовано при розвантаженні коробок з автомобіля Комарницького до Офісу Президента. Також під час ковідного карантину заклад Тищенка під назвою “Велюр” продовжував працювати, незважаючи на заборону. Його відвідували депутати, чиновники та бізнесмени. Про це повідомили журналісти Бігус.Інфо.   

У переддень річниці Чорнобильської трагедії в ефірі одного з телеканалів нардеп назвав День пам’яті Чорнобильської трагедії “дуже великим важливим святом”.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 219 округу (Святошинський район міста Києва) від партії “Слуга народу” як член партії, отримав 30,88% голосів. Заступник голови однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури. 

Під час парламентських виборів 2019 року Центральна Виборча Комісія винесла Миколі Тищенку попередження за проведення агітаційних заходів в органах державної влади (Святошинській РДА).

Попри законодавчу заборону політикам втручатися в освітні процеси, Тищенко взяв участь на лінійках у двох столичних школах, перевірив перебіг ремонтних робіт і завітав ще до одного навчального закладу з ревізією процесу оновлення їдальні.

Президент і власник групи компаній мережі ресторанів “Наша карта” (“Велюр”, “Рішельє”, “Сейф”, “ТургенеФ”, “Вулик”, суші-бар “Пушистый”, “Olmeca Plage”, “Три вилки”), заснованої 2007 року. Займається ресторанним бізнесом з 1998 року

Генеральний директор ТОВ “ВКФ "РИМІД”, співзасновник ТОВ "Компанія “Конкорд". Співзасновник ГО “Гільдія рестораторів і підприємств громадського харчування”. Загалом є співзасновником, керівником чи має право підпису у 26 компаніях.

Брав участь у телепроектах “Танці з зірками”, “МастерШеф”, “Битва українських міст”, “Володар гори”, “Форт Байяр”, “Ігри патріотів”, з 2017 року -- ведучий програми “Ревізор” на “Новому каналі”.

Закінчив Київський національний університет будівництва та архітектури за спеціальністю “інженер-механік”. Майстер спорту України з дзюдо.


 

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань транспорту та інфраструктури
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу