9 нардепів за півроку не зареєстрували жодного законопроекту

9 народних депутатів за півроку роботи Верховної Ради не зареєстрували жодного законопроекту. Ці ж депутати не внесли за весь час жодної постанови. Семеро з них взагалі не подали жодної поправки до законопроектів.

Рух ЧЕСНО підбиває підсумки півріччя діяльності Верховної Ради восьмого скликання.

Більшість цих депутатів - екс-регіонали та депутати, які не входять до правлячої коаліції. З-поміж них є зокрема і Сергій Клюєв, якого можуть позбавити депутатської недоторканості, та кнопкодав Олесь Довгий, що претендував на керівну посаду у комітеті з питань економічної політики.

З членів коаліції до антирейтингу потрапив лише член фракції “Блоку Петра ПорошенкаОлексій Савченко. Він відомий також тим, що задекларував найбільшу суму на рахунках у банках і, відповідно, потрапив до рейтингу найзаможніших депутатів цього скликання.

Активісти Руху ЧЕСНО також визначили топ-10 депутатів, чиї картки були найменш активними за півріччя. Тут знову найбільшою групою є депутати з фракції “Опозиційного блоку”.

Дмитро Ярош брав участь у бойових діях та значну частину депутатської каденції провів у шпиталі. Інформація про причини відсутності інших депутатів з антирейтингу на сайті Верховної Ради відсутня.

“Пасивність депутатського складу набридла вже й керівництво Верховної Ради, - коментує аналітик Руху ЧЕСНО Антон Кушнір. - Тепер на офіційному сайті ВРУ публікується список депутатів, які були найменш активними під час пленарних засідань”.

Детальніший аналіз законотворчості та іншої парламентської діяльності народних депутатів найближчим часом опублікують на сайті Руху.

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]