"Любовний календар" від Порошенка: агітація в Харкові

Фото: "Любовний календар" від Порошенка: агітація в Харкові

8 березня в Харкові агітатори Петра Порошенка розповсюджували газети, у яких містився "любовний календар" із "сумісністю знаків зодіаку". Згідно з ним, єдиний знак зодіаку, який пасує Україні-Діві, що "народилася" 24 серпня, – це Терези. Окрім Порошенка, під цим знаком народився й екс-регіонал Юрій Бойко, про що в газеті взагалі не згадано. Церква засуджує гороскопи й наголошує, що вони розраховані на "мнітєльних" людей.

8 березня представник Руху ЧЕСНО ознайомився з матеріалами, які роздавали агітатори Петра Порошенка в наметі біля входу до станції метро імені Олександра Масельського в Харкові. У стилізованому під закордонний біометричний паспорт буклеті йдеться про досягнення чинного Президента та його команди в питанні безвізових подорожей громадян України до різних країн світу.

У газеті ж, яка називається "Чому я за Петра Порошенка", розповідається "історія знайомства й кохання Петра та Марини Порошенків", "рецепти здоров’я від Марини Порошенко" та "про маніпуляції на виборах".

На одній зі шпальт міститься "любовний календар", у якому автори "проаналізували сумісність різних знаків зодіаку".

"Це дуже важливо не лише для конкретної людини, а й для великої родини – України. Наша держава народилася 24 серпня 1991 року – отже, під знаком Діви. Дізнаймося разом, який партнер їй пасує", – написано в газеті.

Судячи з цього календаря, єдиний знак зодіаку, що є сумісним з Дівою, – це Терези.

"До речі, Президент Порошенко, який належить саме до Терезів, довів цю тезу неодноразово. Його слід підтримати й цього разу", – ідеться в газеті.

Кандидатка в Президенти від ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, котра є одним з основних конкурентів чинного Президента на найближчих виборах, за знаком зодіаку Стрілець.

"Політик, який народжений під сузір’ям Стрільця, буде найгіршим вибором для нашої країни. У жодному разі не слід голосувати за такого політика", – твердить календар.

Кандидат у Президенти від партії "Слуга народу" Володимир Зеленський – Водолій, про якого написано:

"Як доволі егоїстичний знак, він відчуватиме себе комфортно з тим, хто готовий лишатися осторонь багатьох процесів – наприклад, зі Стрільцем. Політики-Водолії можуть лише виснажити Україну, бо Діва дуже близько бере все до серця та просто згорає в таких стосунках. Не треба за таких голосувати".

Потенційний очільник України від "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко – Скорпіон.

"Політик, народжений під цим знаком, буде не найкращим варіантом для України, адже постійні суперечки та конфлікти зведуть відносини нанівець", – зазначено в газеті.

Цікаво, що Юрій Бойко, який балотувався на посаду Президента України від партії "Опозиційний блок", як і Порошенко, народжений під знаком Терезів.

"Політик, який народився під знаком Терезів, буде з Україною поєднуватися якнайкраще", – наголошують у календарі.

Згідно з даними, наведеними в газеті "Чому я за Петра Порошенка", її замовником є кандидат на посаду Президента України Порошенко. Наклад видання становить 960 тисяч примірників, а друк здійснило ТОВ "Інтерконтиненталь-Україна", зареєстроване в Києві.

Нагадаємо, що команда Порошенка використовує гороскопи для агітації не вперше. Так, у селищі Коцюбинське на Київщині місцеві мешканці побачили в селищній раді газету "#КомандаПорошенка", де поряд з публікаціями про Томос містився астрологічний прогноз, який теж віщував Порошенку перемогу.

Тоді ж у гороскопі використали світлину Філарета.

За словами отця Коваленка, з церковного погляду, гороскопи та ворожіння – це ті речі, що не личать християнам і прямо заборонені біблійною традицією та Святим Письмом.

"Чому християнство від цього (ворожіння, гороскопів тощо – прим. ред.) повністю відмовляється? Тому що ми знаємо реального Бога, який став людиною й жив серед нас, якого бачили та чули. А всі ці ворожіння – це віра в сили, невідомі, жахливі, яких треба певним чином задобрювати, приносити жертви. Це віра в невідоме і страх…" – зауважує священик в інтерв’ю Руху ЧЕСНО.

Щодо якості гороскопів отець Коваленко пригадує, як став свідком написання їх у 1990-х роках.

"Що стосується гороскопів, то я ще з 90-х років пам’ятаю, як ми верстали свою церковну газету в редакції, а там само видавалася інша світська газета. І зазвичай ці гороскопи писали літредактори. І писали їх рівно стільки, щоб зайняти певний простір у газеті. Це не були ніякі фахівці з астрономії чи астрології. Насправді принцип оцих газетних гороскопів – можна написати будь-що. А з тобою за день відбуваються тисячі подій, і якщо людина мнітєльна, вона може собі надумати казна-що".

Громадський рух ЧЕСНО моніторить, яким чином відбувається передвиборча агітація кандидатів у Президенти України. На нашому сайті вже можна ознайомитися з дайджестами про агітацію на Харківщині за другий, третій та четвертий тижні передвиборчої кампанії.

Також Рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти та депутатів рад у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]