Мороз ударив по селах у березні: агітація на Вінниччині

Фото: Мороз ударив по селах у березні: агітація на Вінниччині

Валентин Наливайченко відвідав машинобудівний завод російського власника. Юлія Тимошенко підписала меморандум з молодіжними організаціями, більшість із яких мають стосунок до депутата Вінницької міськради, а "свободівець" Руслан Кошулинський декламував вірші Шевченка.

23 лютого до Вінниці приїжджав кандидат у Президенти Олександр Мороз.

"Цієї суботи відвідали Вінницю. Зустрілися з активістами, випадково потрапили на весілля, познайомилися з чудовими людьми та насолодилися сонячним святковим днем".

26 лютого на Вінниччині побував лідер Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко. На його сайті опубліковано інформацію про те, що кандидату в Президенти влаштували зустріч із виборцями на Калинівському машинобудівному заводі.

Цікаво, що, згідно з даними аналітичної системи YouControl, власником ПрАТ "Калинівський машинобудівний завод" є громадянин Російської Федерації Олексій Ілюшкін, а саме підприємство здійснює економічні операції з офшорами.

На зустрічі з виборцями Наливайченко обіцяв посадити Порошенка та повернути гроші з офшорів.

1 березня до одного з вінницьких спортивних клубів завітав кандидат у Президенти Юрій Бойко. Об 11:00 "112 канал" транслював наживо його зустріч із тренерами українських збірних у Вінниці.

Хоча на годину раніше хтось письмово зареєструвався за Бойка в парламенті, а також, як свідчать результати голосувань на сайті ВРУ, нардеп був присутній на ранковому засіданні Ради, про що повідомляв Рух ЧЕСНО.

Це вже другий за минулий тиждень випадок письмової реєстрації народного депутата на засіданні без фізичної його присутності. Перед цим письмову реєстрацію здійснили за Ірину Геращенко, яка в той час перебувала разом з Президентом в Одесі.

Бойко виступав на місцевому приватному телеканалі "Вінниччина", агітував за всеукраїнський референдум про закінчення війни, прямі переговори з бойовиками за участю Росії та Євросоюзу, скасування нинішніх тарифів на газ.

6 березня на Вінниччині побувала Юлія Тимошенко. На початку свого туру теренами області вона зустрілася з представниками місцевих молодіжних громадських організацій в одному з найдорожчих готелів Вінниці – "Франція", де підписала меморандум про співпрацю. Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті ВО "Батьківщина". Раніше такий меморандум у Вінниці підписували громадські організації, які підтримують Петра Порошенка.

Серед підписників меморандуму є й депутат Вінницької міської ради від ВО "Батьківщина", голова ГО "Батьківщина молода" Вадим Кудіяров. 2014 року його звинувачували у вимаганні хабара в розмірі 100 тисяч доларів в екс-регіоналки, колишньої головної лікарки Вінницької обласної дитячої лікарні Тетяни Антонець за владнання в суді питання про поновлення її на посаді. Згідно з даними реєстру на сайті "Судова влада", 2017-го справу передали до суду. У ній депутат Кудіяров фігурує вже як обвинувачений.

На фото, розміщеному на офіційному сайті ВО "Батьківщина", Вадим Кудіяров сидить праворуч від кандидатки Юлії Тимошенко.

З-поміж 16 громадських організацій – підписників меморандуму 9 безпосередньо пов'язані з Кудіяровим. Про це писали місцеві ЗМІ. Перед візитом кандидатки Тимошенко на Вінниччину представникам місцевих медіа розіслали повідомлення про заплановану зустріч із журналістами, яку після її приїзду скасували. Напередодні вінницькі ЗМІ опублікували власне розслідування щодо переказів на партійні рахунки ВО "Батьківщина" від безробітних селян на загальну суму 150 тисяч гривень. Дехто з опитаних журналістами жертводавців навіть не здогадувався про свої внески.

Таке саме розслідування вперше провів Рух ЧЕСНО 2016 року. За 2 роки схема не змінилася, але результатів у порушених кримінальних справах досі немає.

У межах свого передвиборчого туру Юлія Тимошенко відвідала також міста Ладижин, Тульчин та Іллінці.

Перед приїздом кандидатки у Вінниці два дні поспіль був народний депутат від партії "Батьківщина" Олексій Рябчин. Відповідно до його робочого розкладу, нардеп увесь тиждень мав працювати в комітетах та комісіях ВРУ.

"Розпочинаємо тиждень з робочим візитом у м. Вінниця, з прес-конференції", – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

4 березня під час прес-конференції за участю Рябчина керівники обласних парторганізацій, а саме очільник обласної організації політичної партії "Громадянська позиція" Сергій Гайструк, голова обласного осередку Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Людмила Щербаківська, заступниця голови обласного штабу Андрія Садового, очільниця обласної парторганізації "Об'єднання "Самопоміч" Людмила Стефаненко, керівник обласного осередку "Громадянського руху "Народний контроль" Володимир Воловодюк, голова обласної організації політичної партії "УКРОП" Григорій Зозуля, підписали меморандум на захист чесних виборів.

А 5 березня перед будівлею Вінницької обласної ради до початку сесійного засідання Олексій Рябчин виголосив промову на мітингу, де зібралося близько сотні активістів, а пізніше виступив на сесії, під час якої голова обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Людмила Щербаківська зачитала звернення до депутатів з вимогою проголосувати за підтримку процедури імпічменту Президента України Петра Порошенка у зв'язку з державною зрадою.

7 березня у Вінниці відбулася Рада регіонального розвитку за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. На відміну від інших міст, як-от Одеси, де також проводили аналогічний захід, на якому був присутній Петро Порошенко, до Вінниці Президент не приїхав.

Не було Порошенка й за тиждень до Ради регіонального розвитку на відкритті офісу його команди 28 лютого у Вінниці. Натомість на захід завітали нардепи Геннадій Ткачук і Сергій Кудлаєнко. Нагадаємо, що саме Ткачук був одним з 59-ти народних депутатів, які звернулися до Конституційного Суду України з вимогою скасувати статтю за незаконне збагачення як неконституційну. Також Геннадій Ткачук оконфузився під час ефіру на "112 каналі", коли зауважив, що Федеріка Могеріні – це дві різні людини: чоловік і жінка.

9 березня на Вінниччині перебував кандидат у Президенти від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський. Він зустрівся з вінничанами просто перед входом до магазину, що належить його однопартійцям.

Потім прочитав на вінницькому майдані уривок з вірша Т.Шевченка та провів зустріч із виборцями в Шаргороді.

Нагадаємо, що на Волині Настя Приходько агітувала за Тимошенко, а в партії Порошенка пробачили хлопцю розірваний намет.

Першого тижня агітації роботу в парламенті прогулювали VIP-агітатори Анатолія Гриценка й Андрія Садового – нардепи Віктор Чумак та Олег Березюк відповідно.

У Києві зустріч із Тимошенко не минула без підвезення масовки, а в Харкові 8 березня роздавали "любовний календар" від Порошенка.

На Одещині Юлії Тимошенко дали булаву, а Порошенку Труханов дякував за "уважение".

Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото: Facebook сторінка Alexander Moroz


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]