Відсутній з невідомих причин

Відсутній з невідомих причин – головна причина прогулів у народних депутатів. Регулярні прогули і небажання відвідувати своє робоче місце – ще одна підстава, чому нинішній парламент може бути переобраний. Про інші читайте тут.

Працівники апарату ВР пильно заповнюють відвідуваність нардепів. Є 4 основні причини відсутності депутатів (їх відмічають під час кожної письмової реєстрації): у відпустці, у відрядженні, хворіє і відсутній з невідомих причин. Так от, відсутній з невідомих причин – найпоширеніше пояснення, чому депутати не ходять на роботу
 



Дані взяті з письмової реєстрації депутатів, починаючи з дати втечі Януковича з країни – з 22 лютого 2014 року. Подивіться на це фото. Воно зроблено у сесійній залі в одну із п'ятниць червня цього року.

Робочий день, п'ятниця, на роботі близько півсотні працівників. Більшості (майже 400!) немає за робочим місцем.

Нагадаю, рішення можуть ухвалити лише голосами 226-ти депутатів. Що ж відбувається, коли немає такої кількості депутатів? Вони обговорюють різні питання або виголошують свої промови для радіослухачів та телеглядачів.

Перед кожним засіданням депутати розписуються на спеціальних аркушах відвідування (письмова реєстрація). Відповідно до неї їм і нараховують зарплату. Саме тому за власним підписом на аркуші можна простежити, хто і скільки працював у Верховній Раді.

РЕГІОНАЛИ – ПРОГУЛЬНИКИ


Лідери прогулів – шестеро регіоналів, які жодного разу не були у сесійній залі з 22 лютого. Троє з них – діти українських високопосадовців, які втекли з країни разом з Януковичем. Це син екс-прем'єр–міністра Олексій Азаров, син екс-президента Віктор Янукович і син екс-генпрокурора Артем Пшонка. Жодного разу не бачили у парламенті після Євромайдану Сергія Кия, Володимира Мальцева, Юрія Черткова. Усі вони не були жодного разу з кінця лютого у залі парламенту.

Син екс-президента Віктора Януковичa не був у парламенті з 6 лютого 2014 року

Загалом, близько трьох десятків регіоналів з'являлися на роботі менше половини разів (усього відбулось 65 засідань з 22 лютого по 4 липня 2014). Вони не хворіли, не були у відрядженні. Вони були "відсутні з невідомих причин".

Для таких працівників простіше писати кількість днів, на які вони прийшли, починаючи з кінця лютого. Отже, з 65 робочих днів 2 дні попрацював Олег Царьов, якого розшукує Генпрокуратура за сепаратистські висловлювання. 6 днів попрацював Нуруліслам Аркаллаєв, по 7 днів Анатолій Коржев та Андрій Селіваров. Два Дмитра – Святаш і Шенцев - побували на роботі 14 і 15 днів з 65-ти.

ПОЗАФРАКЦІЙНІ ПРОГУЛЬНИКИ

Навіщо Сергію Тігіпку бути народним депутатом? 51 робоче засідання він був відсутній, відповідно до письмової реєстрації з кінця лютого.

Павлo Балога не був 50 разів. Не ходять бізнесмени Костянтин Жеваго, Антон Пригодський (з'явилися на 14 і 12 засіданнях відповідно).

ПРОГУЛЬНИКИ У "БАТЬКІВЩИНІ"

Фракція "Батьківщина" наступає на п'яти прогульникам-регіоналам та позафракційним. На вершині списку головно сумісники. Безсумнівний лідер – екс-очільник в.о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський. Працював 4 дні з кінця лютого, відповідно до письмової реєстрації. Зате його електронна картка засвітилась в системі Рада 38 разів за цей же період. Він або ігнорував письмову реєстрацію, або його карткою хтось голосував. Сам Пашинський також неодноразово упійманий на кнопкодавстві

Андрій Пишний, нинішній очільник "Ощадбанку", рідко ходить на ще одну роботу – до парламенту. 45 робочих днів пропустив із 65, про що свідчить письмова реєстрація.

Валерій Лунченко, очільник Закарпатської облдержадміністрації, і Юрій Одарченко, керівник Херсонської ОДА. Для них робота депутатом перетворилася на екскурсії до зали засідань (43 і 40 днів прогулів відповідно).

ПРОГУЛЬНИКИ У ГРУПІ "ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК"

Колишні регіонали, позафракційні і комуністи об'єдналися в численні нові групи в парламенті, назви яких ні про що не говорять громадянам. Одна з таких груп - "Економічний розвиток"

Два одеські депутати Олександр Пресман і Геннадій Труханов – найбільші прогульники відповідно до письмової реєстрації з групи "Економічний розвиток". Геннадій Труханов – мер Одеси, але продовжує сидіти ще на одному стільці – депутатському. 47 разів він не ходив на роботу за останні кілька місяців. У Пресмана – 48 днів безпричинної відсутності.

ПРОГУЛЬНИЦЯ У "СВОБОДІ"

У фракція "Свобода" вирізняється Ірина Сех – 28 прогулів. Пані Сех – депутатка, яка кілька місяців сидить на двох державних стільцях. Вона ще і очільниця Львівської облдержадміністрації.

Кожен із депутатів-сумісників додає свій внесок у безрезультатній роботі парламенту, коли часто бракує для ухвалення важливих законів 1-2 голосів.

БЕЗПРИЧИННА ВІДСУТНІСТЬ У ГРУПІ "СУВЕРЕННА ЄВРОПЕЙСЬКА УКРАЇНА"

У групі "Суверенна європейська Україна" бізнесмен Василь Хмельницький 50 робочих днів з 65-ти у сесійній залі був відсутній. Також проблеми з відвідуваністю мають два Кацуби – Сергій і Володимир та депутат з Київщини Ярослав Москаленко.

ГРУПА "ЗА МИР І СТАБІЛЬНІСТЬ"

Володимир Олійник і Таїсія Повалій опинилися в одній компанії – потрапили до п'ятірки з групи "За мир та стабільність", які не відвідують Парламент з поважних причин. Обоє раніше були у фракції "Партії регіонів" (у них 56 і 47 "вихідних" в Парламенті).

Але найбільше прогулів без причини – у депутата з цієї групи Сергія Брайка – 58 днів. Стабільно у цій "компанії" не хоче працювати Володимир Струк – 48 днів не був на засіданнях, за даними письмової реєстрації.

Більшу половини роботи у сесійній залі пропустили Олександр Бобков, Володимир Медяник, Олександр Голуб і Владислав Лук'янов.

Не УДАРна робота

П'ятірка прогульників без поважних причин від "Удару" – Павло Рябікін, Сергій Куніцин, Артур Палатний, Віталій Ковальчук та Марія Іонова. Серед цієї п'ятірки найбільше прогулів у Рябікіна – 34 і 16 у Іонової.

ВІДСУТНІ ЧЕРЕЗ ХВОРОБУ

Ще одна група депутатів не ходила на роботу через хворобу. 53 дні у залі Парламенту через це пропустив регіонал Леонід Литвинов, Едуард Гурвіц – 26 днів прохворів і Ірина Луценко – 21 день.

Загалом, п'ята частина усіх депутатів відвідала менше половини засідань парламенту за період з 22 лютого по 4 липня 2014. Це серйозний аргумент для тих, хто виступає за переобрання депутатів.

Сергій Андрушко, рух "Чесно"


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]