“Батьківщина” відповідає головою в Київраді за ЖКГ та самоврядування

Депутати Київради розподілили головування в комісіях між фракціями. “Батьківщина” за кількістю обраних депутатів, як і “Самопоміч”, “Свобода” та “Єдність”, отримали двох голів комісій. “Батьківщина” тепер “відповідає головою” за ЖКГ та місцеве самоврядування.

Володимир Бондаренко, який очолив список “Батьківщини”, став головою комісії з питань ЖКГ та ПЕК. Це при тому, що за попереднього скликання Бондаренко був одним із найзатятіших прогульників засідань бюджетної комісії.

“Громадський рух ЧЕСНО вважає неприпустимим обирати головами комісій тих депутатів, які нівелювали роботу сесій або комісій й поповнили лави прогульників. Призначати таких людей керувати комісіями це не просто поставити під загрозу роботу одного депутата, а ефективність роботи всього напряму - в цьому випадку - ЖКГ,” - наголошує Андрій Круглашов, координатор Громадського руху ЧЕСНО.

У прогульника Бондаренка в комісії один перший заступник та три заступники, які, ймовірно, будуть його страхувати.

“Батьківщина” має в комісії, яка за популярністю після містобудівної та бюджетної, є третьою за кількістю депутатів, ще одного представника - Валерія Гуманенка (обраного у Дніпровському районі).

Гуманенко очолює орган самоорганізації населення (ОСН) “Комітет мікрорайону Березняки-Тельбин”. Очевидно, комісія з питань ЖКГ обрана депутатом за профілем його діяльності.

Найбільшу представництво в комісії має “Солідарність”. Від цієї партії в комісію увійшли 5 депутатів.

Заступик голови комісії Лариса Дегтярьова (“Солідарність”, Дарницький район). Дехтярьова  голова ОСББ “Надія”.

Секретарем комісії став Олег Костюшко (“Солідарність”, Солом’янський район) - депутат Київради попереднього скликання, член команди нардепа Дмитра Андрієвського.

Костюшко працює гловою компанії “Українського екологічного Альянсу”, що займається переробкою відходів. В комісії з питань ЖКГ Костюшко може мати особистий інтерес.

Згідно з декларацією за 2014 рік, депутат не має житла, але має понад 20 мільйонів заощаджень. Згідно з моніторингом ЧЕСНО, Костюшко на 4-му місці в рейтингу найбагатших депутатів Київради попереднього скликання

Разом із братом він володіє ТОВ "БУДМАТЕРІАЛИ-ВТОРРЕСУРСИ", основним видом діяльності якого є оренда нерухомості. 

Виконувати функцію господарника міста погодився депутат попереднього скликання Дмитро Гордон (“Солідарність”, обраний від Подолу).

До слова, в Київраді є комісія з питань інформаційної політики, яка могла б підійти Гордону більше, враховуючи його діяльність, але Гордон туди чомусь не пішов.

Гордон видає газету “Бульвар”, а також заробляє на здачі в оренду приміщень

У ЗМІ Дмитра Гордона звинувачували в організації шахрайської мережі ворожок та цілителів. Сам Гордон на шпальтах свого видання рекламував “піраміду зцілення”, яка “нейтралізує дію електромагнітного випромінювання від електромережі”.

Він так захопився лікуванням пірамідою, що встановив її навіть на своєму даху.

А ось відео, в якому Гордон переконує журналістів, що піраміда Юшинси краще за ліки.

Віктор Грушко (“Солідарність”, обраний у Деснянському районі). Грушко, - ймовірно, людина з команди Чорновецького. Також Грушка називають власником кіосків у Деснянському районі.

Вадим Онуфрійчук (“Солідарність”, обраний у Деснянському районі). Депутат Київради попереднього скликання. У минулому скликанні входив до комісії з питань бюджету.

Онуфрійчук в.о. голови Деснянської райдержадміністрації. Згідно моніторингу Чесно депутат був прогульником засідань комісій та сесій ради минулого скликання.

В комісію увійшли три депутати від “Самопомочі”.

Першим заступником став Вадим Ноздря (“Самопоміч”, Дарницький район). Ноздря виконавчий директор ТОВ «Істіл Менеджмент» (ISTIL GROUP), яка належить британському бізнесменові Моххамаду Захуру. 

Костянтин Богатов (“Самопоміч”, Оболонський район). Богатов є співзасновником компаній ТОВ “Салікс Енерджі” та ПрАТ “Страхова компанія “Індустріальна”, яка входить до групи компаній “ТАС”, засновником та головним акціонером якої є пан Сергій Тігіпко. 

Про факти співпраці з колишнім регіоналом Богатов сказав таке: «Нормально мати бізнес-партнерів, а надто таких поважних”.

Наталія Манойленко (“Самопоміч”, Печерський район) працює керуючим партнеом в міжнародній юридичній фірмі “Акорд”. Також за сумісництвом є директором ТОВ “Фокс-АВП”. Консультувала киян стосовно проблематики ОСББ. Відтепер депутатка Манойленко опікуватиметься питаннями житлово-комунального господарства у профільній комісії Київради.

Окрім цього до комісії з питань ЖКГ увійшли по одному представнику від “Свободи” та партії “Єдність”.

Святослав Кутняк (“Свобода”, Шевченківський район). Кутняк - співзасновник родинної фармацевтичній фірмі “ФарКоС”. На виборах до ВР був довіреною особою Юрія Левченка.

Павло Тесленко (“Єдність”, Дніпровський район).

Попри те, що комісію очолила “Батьківщина”, більшості в комісії вона не має. 

Комісію місьцевого самоврядування, регіональних та міжнарлодних зв’язків очолив “батьківщинівець” Олександр Березніков (обраний у Дніпровському районі).

Березніков вже багато років працює заступником директора “Житло-інвест”, департаменту будівництва та житлового забеспечення КМДА. Як повідомляють у ЗМІ, депутат беззмінно займає цю посаду ще з часів головування Олександра Омельченка. Березніков - депутат попереднього скликання, який за попередньої каденції також був головою комісії з питань ЖКГ.

Заступником став “свободівець” Володимир Бохняк (обраний у Дарницькому районі), який є помічнком нардепа Андрія Іллєнка.

Секретар комісії - Тарас Криворучко (“Солідарність”, обраний у Дніпрвоському районі).

Це одна з найменшрейтинових комісій Київради. Тут виявили охоту працювати лише 4 депутати. Це при тому, що по суті кожен столичний обранець йшов вирішувати проблеми саме місцевого самоврядування.

До цієї нерейтингової комісії пішов працювати кандидат на посаду міського голови Києва - Сергій Гусовський. Він зараз очолює фракцію “Самопомочі” в Київміськраді.

Автор: Олена Жежера, журналіст Громадського руху Чесно


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]