ЧЕСНО про вибори в Дніпрі: Краснов, Томчук, Ричкова та їхні клоноботи

Фото: ЧЕСНО про вибори в Дніпрі: Краснов, Томчук, Ричкова та їхні клоноботи

Серед кандидатів - двоє колишніх Дартів Вейдерів, одна на двох права рука непримиренних “Вілкула-Філатова” та кандидатка, яка стверджує, що заробила на кампанію наукою.

Оновлення від 7 липня 2016:

Після того, як 4 липня УКРОП зняв свою кандидатку Оксану Томчук на користь “БППшної” самовисуванки Тетяни Ричкової, найгостріша боротьба точитиметься якраз між Ричковою та самовисуванцем з ознаками “опоблочності” Загідом Красновим.

Підставою для зняття кандидатури Томчук у ЗМІ називають домовленість між групою “Приват” Ігоря Коломойського і Адміністрацією Президента в питанні припинення кримінального переслідування випущеного під домашній арешт філатівського помічника Михайла Кошляка, підозрюваного в причетності до вбивства співробітника СБУ у Волновасі.  

17 липня в Дніпрі відбудуться парламентські вибори, оскільки екс-нардеп Борис Філатов став міським головою. У 27 окрузі на проміжних виборах до ВР балотуватиметься 61 кандидат, більшість з яких - самовисуванці. Від партій висунуто 12 кандидатур, переважно - технічні кандидати та клони лідерів перегонів.

Дніпро - місто, де сильну позицію традиційно займають люди з кола Ігоря Коломойського. Тому не дивно, що політтехнологи Коломойського відклали виборчі “яйця” в різні електоральні кошики.

“Коломойський сектор” у Дніпрі: канонічний кадидат - адвокат Корбана

Від УКРОПу на окрузі балотується Оксана Томчук - адвокат Геннадія Корбана, членкиня партії, місцева мешканка. За її ж словами, як пишуть місцеві ЗМІ, балотуватися їй запропонував і особисто підтримав Ігор Коломойський.

Фото: сторінка прес-секретаря партії УКРОП у Facebook

Навіть звертаючись до виборців у своїй програмі, вона наголошує на цьому, підкреслюючи, що її виборці - це в першу чергу її земляки.

Вочевидь, партія налаштована на впевнену перемогу саме партійного канидата, оскільки на цьому окрузі в 2014 році переміг Борис Філатов (56,66% голосів). Зауважимо, що й програма Томчук написана на тому самому комп’ютері, що й програма переможця на окрузі 2014 року Бориса Філатова.

Як бачимо, той самий автор - Comp128.

Довіреними особами Оксани Томчук на цих виборах стали Степан Хмара, Геннадій Грищенко та один з радників Філатова шоумен Євген Гендін.

У ЦВК зареєструвалися три клони-самовисуванці Томчук. Усі три, як і оригінал, -  Оксани.

Кандидат від БПП у кольорах УКРОПу

Попри те, що нардеп від БПП Максим Курячий прогнозував висування від БПП відомої волонтерки Тетяни Ричкової, офіційно БПП висунув партійного кандидата лікаря Сергія Риженка. У списку зареєстрованих ЦВК кандидатів прізвище Риженка так і не з‘явилося, а Тетяна Ричкова пішла на вибори як самовисуванка. Риженко пізніше заявив про свою підтримку Ричкової на виборах.

Фото: depo.ua

Таким чином, Ричкову критикує УКРОП за те, що вона нібито “президентська ставлениця”, і формально її виборчу кампанію робить БПП, проте в її команді люди як пропрезидентські, так і з команди Коломойського.

Фото: сторінка Тетяни Ричкової у Facebook

Цікаво, що програму Ричкової редаговано на комп’ютері її довіреної особи Кіма Веремійчука - юриста Ігоря Коломойського, який також значиться помічником нардепа у 5 і 6-му скликаннях Святослава Олійника.

Кім Веремійчук, який, імовірно, й писав програму, на цих виборах є довіреною особою Ричкової поряд з іншим радником Філатова Владиславом Тітарєвим - керівником “ультрас” ФК “Дніпро” на прізвисько “Кузьміч”.

Фото: сторінка Тітарєва у Facebook

“Поряд зі мною люди, які допомагали мені й допомагають і тому мені абсолютно байдуже, до яких політичних партій вони належать, належали або поряд стояли. У мене взагалі приймальнею керує людина, яка є радником Філатова. Ця людина була зі мною від самого початку, і можна сказати - це моя права рука з волонтерства, який показав себе “не словом, а ділом” у ставленні до мене, до людей. Тому мені абсолютно байдуже, звідки він. Ви здивуєтеся, але мені допомагають різні партії”, - каже кандидатка Тетяна Ричкова.

УКРОП критикує Ричкову за використання партійних кольорів (зеленого) у виборчій рекламі, Ричкова ж стримується і не критикує УКРОПівську суперницю Томчук. Водночас, і УКРОПівці, і Ричкова, критикують самовисуванця Загіда Краснова.

Так, на сторінці у Фейсбук самовисуванки Тетяни Ричкової в своєму пості кандидатка натякає, що нібито син Загіда Краснова намагався підкупити її родичку-тезку для того, щоб вона висунула свою кандидатуру.

Допис можна розцінювати як чорний піар на штаб Загіда Краснова. Якщо така ситуація справді мала місце, то дивно, що Ричкова у своєму пості навіть не припускає, що представитися сином Краснова міг хто завгодно задля його дискредитації.

У телефонній розмові Ричкова пояснила, чому не звернулася до поліції за цим фактом:

“Знал бы прикуп - жил бы в Сочи. Якби знаття, що таке запропонують, то можна було б домовлятися і йти туди з поліцією… Але мої родичі - люди далекі від політики й цього бруду і цілий тиждень не хотіли мені про це говорити і засмучувати. Вони самі в шоці були”.

Фото: сторінка Олексія Мочанова у Facebook

Стилістика плакатів Ричкової справді може видатися близькою до УКРОПівської, проте вона заперечує це, кажучи, що хотіла використати військовий колір оливи:

“Знаєте, до кого мене вже в Дніпропетровську не причисляють! Зараз перерахую: до “Опоблоку”; стилістика УКРОПа - це зелений колір, мабуть, (у Загіда Краснова, до речі теж є зелений колір); червоні літери - це “100%” ознака БПП і так далі… А взагалі це не так! Я хотіла колір оливи під колір військової форми, але олива на плакаті має поганий вигляд, а добрий вигляд має смарагдовий колір. І взагалі - оті плакати, що перші висіли по місту - до моєї реєстрації - це взагалі мій знайомий мені зробив сюрприз”, - пояснює появу своїх бордів до реєстрації кандидатом Ричкова.

У Тетяни Борисівни Ричкової зареєструвалися ще три клони-самовисуванці: Валентина Василівна, Тетяна Володимирівна і Тетяна Петрівна.

Прохідний самовисуванець Краснов

Краснова, імовірно, також розглядають, як найсерйознішого опонента і саме тому з’явилося теж 3 клони: Вячеслав Ігоревич, Загід Володимирович та Загід Станіславович.

Як виявилося, двоє людей, які подали документи як Загіди Краснови, змінили своє ім'я з імені Дарт Вейдер. Ці люди раніше балотувалися як Дарти Вейдери від “Інтернет партії України”.

Один із них, той, що Станіславович, у 2014 році балотувався в Голосіївському районі Києва (211 округ), тоді його програма, як і інших Вейдерів, була зроблена на Південно-Західній залізниці (ПЗЗ).

Чому Загід Краснов - серйозний конкурент для УКРОПу

На минулих виборах Загід Краснов ледь не виграв вибори до Верховної Ради. Балотувався по 25 округу від партії “Громадська сила” і поступився Максиму Курячому від БПП усього на 441 голос (0,69%).

Зараз Загід Краснов депутат міськради, де очолює фракцію “Громадська сила”. У раді входить до постійної комісії з питань етики, материнства, дитинства. До фракції входить і його син-студент, який теж є депутатом міськради - Руслан Краснов.

На своїй сторінці в Facebook Загід Краснов пише, що його підтримав “політичний опонент Олександр Вілкул”.

Відповідно, самовисування колишньої правої руки Вілкула і нинішньої заступниці мера Філатова Світлани Єпіфанцевої можна розцінювати як спробу розірвати виборче поле Краснова.

У властивостях файла нинішньої програми Краснова вказаний автор, чиє прізвище та ім’я співпадають із іменем “батьківщинівця”, який у 2014 році зняв свою кандидатуру - Андрій Баско.

Якщо тоді Баско знявся на користь Філатова, то на цих виборах, ймовірно, він може допомагати Краснову. Нардеп-укропівець Андрій Денисенко постить фото нібито “Батьківщина” в Дніпрі підтримує Краснова і вітає Вілкула з Трійцею. 

“Андрей Денисенко может писать все, что он считает нужным, я даже не хочу это комментировать. Про меня могут говорить все, что угодно. Правая рука… левая. Почему не Корбана, почему не Филатова? Допустим, когда Филатов работал в администрации, мне писали, что я правая рука Корбана или Филатова, но это смешно… Пусть меня назовут правой рукой Президента или королевы английской, я хоть в Лондоне побываю...”, - відповів у коментарі по телефону Андрій Баско.

На додачу, Баско зараз є заступником голови окружкому, причому від “Батьківщини”.

У ЗМІ Андрія Баска називають соратником Загіда Краснова. Ось фото, де вони за одним столом на дні народженні депутатки міськради з фракції Краснова "Громадська сила" і довіреної особи Загіда Краснова на цих виборах - Катерини Збарської.

Фото: сторінка Катерини Збарської у Facebook

Баско ще рік тому, за повідомленнями у ЗМІ, співпрацював з УКРОПом. Він був помічником в.о. мера Дніпропетровська Галини Булавки. У місті восени 2015 року виник скандал через те, що на бордах фірми, близької до Баска, за кошти комунального підприємства “Дніпроводоканалу” піарився УКРОП і тодішній голова ОДА Борис Філатов.

Восени 2015 року Філатов відсторонив Баска від виконання обов’язків директора фіндепартаменту міськради, щоправда, Баско на нього не ображається, бо як він сказав у коментарі ЧЕСНО, працював там лише один день.

У порівнянні з попередніми парламентськими виборами програма Краснова зазнала незначних змін. Зі своєї програми зразка 2014 року Загід Краснов (чи той, хто підписався у властивостях файлу Андрієм Баском?) з рубрики “основних завдань кандидата” просто видалив кілька речень та абзаців і цілий блок про підвищення соціальних стандартів.

Крім програми Загіда Краснова Андрій Баско позначений як автор низки програм інших кандидатів-самовисуванців: приватного підприємця Сергія Ябурова, Василя Іванова, роменчанки Тетяни Горб, Руслана Білошицького та Олексія Алсуф’єва.

Сам Андрій Баско спростовує причетність свого комп’ютера до передвиборчих програм згаданих технічних кандидатів.

“Это явная провокация (те, що Andrey Basko фігурує у властивостях програм багатьох кандидатів - прим. авт.) в мой адрес. Кем она создана - не знаю, но это явная провокация. Это потому, что меня не сильно в окружной избирательной комиссии воспринимает председатель комиссии, и есть определенная конфронтация. Поэтому сказать вам честно - мой компьютер не имеет названия Андрей Баско, потому что я даже не имею представления, где это написать, чтоб он имел такое название. Я не настолько умею пользоваться техникой, чтоб я мог написать где-то в какой-то функции компьютера имя - и тем более еще свое имя вдруг - это уже вообще смешно!”, - спростовує причетність свого комп’ютера до написання передвиборчих програм кандидатів заступник голови ОВК Андрій Баско.

Баско каже, що не знає цих кандидатів: “Когда эти люди приходили в ОВК подавать ДВК, то я специально подходил к ним познакомиться и спросить, что это такое и как это получилось. Они удивленно на меня смотрели и говорили, что они в первый раз о таком услышали… Это какие-то люди неизвестные вообще. Ни городу, ни мне, никому… Честно говоря, я не знаю, кто б и смог такую провокацию подлую сделать - это ж какие надо иметь способности. Это ж надо в ЦВК иметь людей, чтоб такое сделать...”

Кому дала на відкуп округ “Батьківщина”?

Якщо “батьківщинівець” Баско спростовує, ніби писав програму Загіду Краснову, то кандидат від “Батьківщини” в окрузі дивує своєю слабкістю.

“Батьківщина” цього року на вибори висунула голову обласної “Батьківщини молодої” Тетяну Корнійчук, яка восени на парламентських виборах, як і Баско, 2014 року зняла свою кандидатуру, попросивши виключити її зі списку.

Фото: Дніпропетровська обласна "Батьківщина Молода"

Ще раніше, на виборах до ВР у 2012 році на 26-му окрузі, партія “Батьківщина” висувала і знімала кандидатуру Корнійчук.

Відповідно “Батьківщина” в Дніпрі могла б виставити більш сильного кандидата і не підігрувати, як у попередні роки, опонентам.

Гвардія Філатова - юрист Коломойського, заступниця Єпіфанцева, політмігрант Пасхалов

Окрім Ричкової та клонів Краснова, є ще низка кандидатів, які можуть бути пов’язані з групою інтересів УКРОПу.

Самовисуванець Сергій Жуков - член політичної партії “Сила людей”. Був юристом Коломойського, а в 2010 році Жуков очолив Дніпропетровську обласну організацію створеної Святославом Олійником політичної партії “Україна Майбутнього” .

Фото: сторінка Сергія Жукова у Facebook

Нагадаємо, що Ричкова, про яку йшлося раніше, теж має довірену особу пов’язану з Олійником - Кіма Веремійчука. Більше того, за інформацією ЗМІ, навесні 2015 року після своєї відставки Коломойський приймав рішення щодо того, чи створювати нову політичну партію, чи розкручувати вже наявний політичний бренд “Україна Майбутнього”. Цю партію очолював екс-нардеп Олійник, який був заступником Коломойського в ОДА.

Щодо програми кандидата Жукова, то вона написана, ймовірно, на тому самому комп’ютері, що й програма  кандидата відНародного руху” Дмитра Хорішка. Кандидат  є братом депутата облради “батьківщинівця” Володимира Хорішка, сина підприємця Володимира Хорішка - директора товариства „Корпорація “Агро-Союз”.

Фото: сторінка Дмитра Хорішка​ у Facebook

Довірена особа Дмитра Хорішка - Євгенія Овсяникова є водночас помічником-консультантом Володимира Хорішка. Інший помічник - Микола Хоменко - був депутатом Бабушкінської райради від “Народного руху України”.

До гвардії Філатова можна віднести і кандидатуру самовисуванки Світлани Єпіфанцевої. Вона - так звана “вілкулівська” заступниця Бориса Філатова, скандальна екс-регіоналка із іміджем “опоблоківки”.

Фото: 34 Телеканал

У своїй коротенькій програмі вона позиціонує себе як “єдиний опозиційний кандидат”. Зауважимо, що “Опоблок” не висунув від партії жодної кандидатури на своєму з’їзді в двох із семи округів: на Волині і якраз у Дніпрі. Більше того - Олександр Вілкул у Дніпрі публічно підтримав Загіда Краснова.

Натомість програма Єпіфанцевої створена на тому самому комп’ютері і в той самий час, що й програма одного з клонів Загіда Краснова - Краснова Вячеслава Ігоревича.

Згідно з аналізом програм кандидатів на плагіат ГМ ОПОРИ, програма Краснова В'ячеслава Ігоровича – повна ідентичність програмі Світлани Єпіфанцевої (яка балотувалася у 2014 р. в ОВО № 27).

Від партії “Відродження” балотується Анатолій Крупський - заступник голови Самарської районної у місті Дніпрі ради, місцевий мешканець. У 2015 році балотувався від “Відродження” на посаду міського голови, але посів лише 5-те місце, поступившись Вілкулу, Філатову, Краснову і Курячому.

Фото: Партія "Відродження"

Крупський не зареєстрував довірених осіб. Ймовірно, він, як і Єпіфанцева, буде відтягувати голоси в Краснова.

Політична партія “Зелені” висунула Тетяну Лампіку, директора ТОВ "Дніпропетровська Топливно-Енергетична Компанія". Вона є членкинею екологічної Ради при Дніпропетровській облдержадміністрації. З огляду на це може бути технічним кандидатом, члени ДВК якого, ймовірно, працюватимуть в інтересах УКРОПу.

Лампіка на фото ліворуч. Фото: сторінка Тетяни Лампіки​ у Facebook

На підтвердження того, що Лампіка пов’язана із УКРОПом, є ще один факт. Вона балотувалася у 2015 році до Дніпропетровської міськради саме від УКРОПу.

Фото: сторінка Тетяни Лампіки​ у Facebook

Зауважимо, що на інших 6 округах на виборах партія “Зелених” не висунула жодного кандидата. Під час одного з публічних заходів на запитання, звідки в Лампіки кошти на кампанію, вона відповіла що пише на замовлення наукові роботи, вартість яких від 10 до 15 тис. грн.

На минулих виборах в окрузі в 2014 році партія Ляшка не змогла домовитися з Філатовим і її кандидат луганчанин Олександр Лупандін відтяв свої 6,18% голосів виборців.  На виборах 17 липня “Радикальна партія Ляшка” висунула кандидата-донеччанина Сергія Пасхалова. Пасхалов - безпартійний директор ПП "Вертикаль".

Фото: Новый Мост

У 2010 році секретар фракції БЮТ у міськраді Сергій Пасхалов пише заяву на вихід із фракції і приєднується до “Сильної України” Сергія Тігіпка.

У 2014 році Пасхалов уже балотувався до ВР від БПП у 35-му окрузі, де поступився самовисуванцю Андрію Шипку, опинившись на 5-му місці з результатом 5,20% голосів виборців.

Праворадикальні необ’єднані

Політична партія “Правий сектор” висуває  кандидата Юрія Євтушенка - керівника Дніпровської обласної організації партії, командира Солонянського підрозділу 14-ї резервної сотні ДУК "ПС" з псевдо “Конюх”.

Рахунок у банку в Юрія Євтушенка відкритий в “неканонічному” для Коломойського пінчуківському банку “Кредит Дніпро”, оприлюднений в соцмережах 8 червня, швидко замінив на рахунок в “ПриватБанку”.

На постерах від 20 червня вказаний уже “приватівський” рахунок.

“Найкрупніші мої конкуренти - це, мабуть, ті, хто йдуть від найбільших грошових партій. Розраховую, як завжди - на 99%. У нас там два рахунки в двох банках - один “ПриватБанк”, а другий - “Кредит Дніпро”. Просто ми “ПриватБанк” не дуже полюбляємо і відкрили в “Кредит Дніпро”, але побратими попросили відкрити і в “ПриватБанку” для зручності”, - розповідає Євтушенко.

За телефоном пошуковик Google знаходить інформацію про те, що Євтушенко має свій бізнес - “Сімейну екоферму”, продавав цуценят німецької вівчарки, цікавиться електромобілями.

Кандидат зізнався, що у виборах до ВР бере участь вперше, проте вже пробував свої сили під стягами “Свободи” на місцевих виборах у своєму районі.

Кандидат каже, що зустрічі щодо можливого об’єднання кандидата від правих сил вони проводили, але поки немає політичної волі згори на єдиного кандидата, то поки домовилися лише про “ненапад”.

“Такі зустрічі в нас були і такі обговорення ми вже робили і з “Духом нації” і зі “Свободою”, здається, був “Наш рух” і ще деякі громадські організації. Але ми вийшли з пропозицією не об’єднуватися “на кандидата”, а об’єднуватися “на зусилля”, тобто об’єднатися на підтримку і на агітацію. Населення має вибирати саме. Наша пропозиція від мене особисто і від “Правого сектору” звучала таким чином, щоб ми об’єдналися в пропаганді, щоб люди могли рівно отримати інформацію без гімна і утопії один проти іншого. Ми всі маєм одну ціль, але маємо різних провідників. Ми не можем об’єднувати виконавців, коли маєм різних провідників. У мене є своє командування, в Денисенко - своє командування, у “Свободи” - своє командування”, - каже кандидат Євтушенко.

До слова, як самовисуванка балотується колишня голова міської організації  “Правого сектора” Марина Денисенко - голова всеукраїнської громадської організації "Дух нації". Була звільнена з посади голови міської організації “Правого сектора” за незадовільне виконання обов”язків, оскільки виявляла підтримку церкві московського патріархату.

Фото: сторінка Марини Денисенко у ВКонтакте

Марина Денисенко намагалася тиснути на суд у справі поновлення на посаді екс-регіонала секретаря міськради Максима Романенка.

Непрохідні, хоча й реальні

Партії “Свобода” і “Самопоміч” на окрузі висунули кандидатів виключно за принципом “не добігти - то хоч зігрітися”. Більше того, не балотуватися вони не можуть, оскільки є парламентськими партіями, проте, щоб нікому не заважати на окрузі, висунули відвертих аутсайдерів.

У 2016 році за мандат вирішила поборотися і “Свобода”, висунувши канидатом Олександра Замкового помічника-консультанта народного депутата України Юрія Левченка.

Фото: сторінка Олександра Замкового у Facebook

До Левченка Замковий був помічником на платній основі в іншого свободівця - Андрія Міщенка. У 2012 році балотувався до ВР за списком “Свободи” під номером 76. Не пройшов. У 2015 році безуспішно балотувався до Дніпропетровської міськради від “Свободи” (14 номер у списку).

Політична партія "Об’єднання "Самопоміч" висуває місцевого мешканця члена партії Сергія Рульова. Упізнаваніші партійці - секретар міськради В'ячеслав Мішалов, чи голова бюджетної комісії Артем Хмельников, чи депутат і "зірка ютьюба" Сергій Шишкін не захотіли висуватися.

Фото: сторінка Сергія Рульова у Facebook

Сергій Рульов балотувався від “Самопомочі” на місцевих виборах до міськради на 20 територіальному окрузі, проте не пройшов. Партія тоді набрала заледве 8%.

Кандидат не зареєстрував довірених осіб.

Ймовірно, висунувши на окрузі Сергія Рульова, “Самопоміч” підігріває виборче поле на майбутні місцеві вибори.

Техноботи й клонофобія партійних штабів

Технічна “Патріотична партія України” висунула й кандидата-технаря - адвоката Олександра Кузнецова. Кандидат, який народився в російському місті Томськ, але досить довго мешкає в Дніпрі, звертається до виборців зі словами “Земляки!”. Кандидат має досвід виборів з 2002 року, коли балотувався до ВР як член партії “Соціал-Демократичний союзвід блоку “Єдність” на одномандатному виборчому окрузі №26, де програв Віктору Пінчуку. У 2004 році на президентських виборах Кузнецов був довіреною особою Віктора Ющенка на 37 окрузі, проте його реєстрацію з якихось причин було скасовано. У 2010 році балотувався до Дніпропетровської облради за списком партії “Громадська сила”. У 2014 році безуспішно балотувався до ВР в 40-му одномандатному виборчому окрузі від “Радикальної партії Ляшка”, де набрав менше 5%, опинившись на 7-му місці. На місцевих виборах у 2015 році Олександр Генріхович знову йшов за списком “Громадської сили” на виборах до Дніпропетровської облради на 63-му непрохідному місці. “Громадська сила” не отримала жодного мандату.

На виборах до ВР 17 липня Кузнецов не зареєстрував довірених осіб.

Солідарність жінок України” на місцевих виборах у 2015 році отримала по всій Україні лише 14 мандатів на рівні міських рад. Частина з них в Ірпінській міській раді Київської області. За попередньої каденції частина цих депутатів входила до фракції “Партії регіонів” або кандидувалася від “Партії регіонів” у 2010 році.

Фото: Політична партія "Солідарність жінок України"

Суменкова є помічницею одразу двох нардепів у 8-му скликанні - екс-регіонала самовисуванця Андрія Шипка на платній основі і самовисуванця Олега Кулініча на громадських засадах, який у 2015 році очолив партію “Відродження” на Полтавщині.

У 2014 році безуспішно балотувалася до ВР другим номером у партійному списку.

Політична партія “Україна славетна” висунула технаря Павла Сергєєва - кримчанина, який мешкає в Рівному, директора ТОВ “Будагромаркет”, керівника Федерації плавання Рівненської області.

Фото: Федерація плавання України

До цього партія була громадським об’єднанням, серед засновників якого - помічники екс-нардепа, регіонала Володимира Зубанова -  Андрій Плакида і Олег Похилевич.

Цікаво, що електронна пошта "України славетної" ([email protected]), вказана в реєстрі Міністерства юстиції, одна і та ж із електронною скринькою "Партії державного нейтралітету України", створеної в 2004 р., в.о. голови якої був Андрій Плакида. Президент однойменного об’єднання - екс нардеп-регіонал Володимир Зубанов.

Духовний гімн ГО, а тепер партії "Україна славетна" - пісня "Молитва", слова до якої написав екс-регіонал, радник М. Азарова Анатолій Толстоухов, який в іншому своєму вірші написав, що кожен в житті - "хоч трішки, але крадій".

Скоріш за все, "Україна славетна" - це технопартія колишніх регіоналів і нинішніх опоблоківців для розмивання електорального поля правих партій і для заведення більшої кількості своїх членів у ДВК.

Клоноботи реальних кандидатів і запобіжники від Момота

У списку є два кандидати на прізвище Момот. Ймовірно, вони з’явилися, оскільки у 2012 році на 27-му окрузі на виборах до Верховної Ради був обраний один з колишніх керівників “Укрзалізниці” Олександр Іванович Момот.

Зауважимо, що УКРОП анонсував появу трьох клонів своєї кандидатки Оксани Томчук і навіть подав звернення до ЦВК з проханням не реєструвати їх. Проте незабаром ЦВК таки зареєструвала клонів.

Один з клонів - Оксана Григорівна.  Її програма написана написана на комп’ютері, де автором зазначений “RePack by Diakov”, а востаннє редагував файл перед подачею до ЦВК - Andrey Basko.

Інший клон Томчук - Оксана Іванівна.  Її програма написана написана на комп’ютері, де автором зазначений “birushovaav” і востаннє редагував файл перед подачею до ЦВК - теж користувач “birushovaav”.

Користувач Бірюшова А.В. - це головний консультант відділу аналітичної обробки інформації управління інформатизації Секретаріату Центральної виборчої комісії. Можливо, програму клона просто зберегли в ЦВК у своєму файлі.

Тетяна Ричкова анонсувала зі свого боку своїх трьох клонів, яких також було зареєстровано кандидатами.

Одна з клонів Ричкової - Валентина Василівна. Її програма написана на комп’ютері, де автором зазначений “Паша”, а востаннє редагував файл перед подачею до ЦВК - Andrey Basko.

Зауважимо, що на тому самому комп’ютері, ймовірно, написана і програма самовисуванця Олександра Мироненка. За даними ОПОРИ, програма Мироненка Олександра Євгеновича – повна ідентичність програмі Катерини Збарської (балотувалася у 2014 р. в ОВО № 28 від партії "Громадська сила").

Інша Ричкова - Тетяна Володимирівна. Її програма написана на комп’ютері, де автором зазначений “user”, а востаннє редагував файл перед подачею до ЦВК - Andrey Basko.

Третя Ричкова - Тетяна Петрівна. Її програма написана на комп’ютері, де автором зазначений “Домовенок”, а востаннє редагував файл Andrey Basko.

Двоє з трьох зареєстрованих клонів Краснова виявилися колишніми Дартами Вейдерами, а програма третього клона написана на тому самому комп’ютері, що й програма заступниці Філатова кандидатки-самовисуванки Світлани Єпіфанцевої.

 

Натисніть для збільшення

Огляд інших кандидатів-самовисуванців ЧЕСНО оприлюднить для громади найближчим часом.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]