Найчастіше "кнопкодавлять" у БПП й групі "Відродження"

Напередодні голосування за “антикнопкодавний” проект закону №1895 Рух ЧЕСНО підбив підсумки статистики неперсонального голосування у 8 скликанні. Найбільше зафіксованих фактів кнопкодавства (30) на рахунку фракції “Блоку Петра Порошенка”.

До тієї ж фракції належать особи, що кнопкодавили найбільше — Олександр Урбанський та Вадим Денисенко. Перший з них кнопкодавив 7, а інший — 6 разів.

Парламентська кореспондентка ЧЕСНО Ганна Грабарська вважає, що “топовим” кнопкодавам дуже пощастило з місцями:

“З ложі преси не видно, на скільки кнопок натискають Урбанський та Денисенко. Лише за даними табло для голосування можна зрозуміти, що вони кнопкодавили”.

Довгий час лідером за кількістю зафіксованих фактів кнопкодавства лишалася депутатська група “Відродження”. Але в лютому цього року першість в антирейтингу виборола президентська фракція.

У “Відродження”, утім, досі найбільша частка кнопкодавів — більше половини депутатів групи хоча б раз порушували принцип персонального голосування у 8 скликанні.

Загалом Руху ЧЕСНО відомі 50 депутатів, які хоча б раз кнопкодавили в цьому скликанні Верховної Ради. Це більше 10% від загального депутатського складу. Проте реально ця цифра ще більша, бо не всі факти були належно зафіксовані на фото та на відео. Також буває, що факт кнопкодавства зафіксовано, складно ідентифікувати порушника.

Нагадаємо, минулого тижня профільний комітет рекомендував ухвалити в цілому законопроект №1895, який передбачає санкції для кнопкодавів. Рух ЧЕСНО вимагає від керівництва парламенту та депутатів ухвалити законопроект наступного пленарного тижня.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]